Tényleg rengeteget költenek a divatszerkesztők ruhára?

"Régebben randiztam az egyik Anna Wintournál dolgozó házvezetőnővel. Wintour (az amerikai Vogue főszerkesztője) minden cipőt és ruhát csak egyszer vett fel, aztán kidobta őket. A házvezetőnő kivette őket a szemetesből, és eladta őket használt designerruhákat és komolyabb vintageruhákat árusító üzleteknek. Ebből több pénzt tudott csinálni, mint amennyi a fizetése volt" – írja egy Facebook bejegyzés a Jezebelen, ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz is, mindenesetre kellő alaphangot ad a divatlapok főszerkesztőinek öltözködéséről szóló spekulatív cikkükhöz, amiből kicsit szemezgettünk. A kérdés, hogy tényleg kapnak-e egy vagyon ruhapénzt?

Abban semmi igazán meglepő nincs persze, hogy Wintournak sokkal több ruhája van, mint amennyit ténylegesen kezdeni tudna. Állítólag évi 200 ezer dolláros (kábé 45 millió forint) öltözködési keret szerepel a szerződésében. Arról is lehet tudni, hogy ez egyáltalán nem számít szoktalannak. Joanna Coles, a Cosmopolitan jelenlegi, a Marie Claire korábbi főszerkesztője régebben még viccelődött is ezzel. Amikor megkérdezték, hogy hova megy Halloweenkor, akkor azzal szórakozott, hogy Heidi Klum bulimeghívója ott hever az asztalán, szóval ezzel nincs is baj, csak még azon gondolkodik, hogy vajon a teljes ruhapénzt elverheti-e egyetlen jelmezre.

Anna Wintour
Anna Wintour

Ön mit gondol erről a ruhamizériáról?

Az öltözködés fontos lehet egy komoly főszerkesztő esetében, hiszen a kiadványt kell képviselnie és reklámoznia a nyilvánosság előtt, emiatt aztán valamennyire látványosnak is kell lennie. A Jezebel hozzáteszi még azt is, hogy nyilván rengeteg ingyencuccot is kapnak még - innen arckrémek, onnan pénztárcák érkeznek, az aktuális lookbookot pedig nem pendrive-on küldik el nekik, hanem például Ipaden. Mindezek ellenére számtalan dolgot felhoztak aztán Wintour védelmére, ha mégis elszórná a reklámcuccokat. Wintour egyébként többek között híres arról, hogy nem dobálja el a cuccait, és többször is felvesz egy-egy ruhát – ennek pont ellentmond a házveteő posztja, de ki tudja, mi az igazság.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek