OFFLINE

A twittjeinktől függ a divatházak sorsa

2013. március 15., péntek 15:15

Az interneten egy kattintással könnyen elérhető élő közvetítéseknek köszönhetően mára már a divathetek legtöbb bemutatóját kényelmesen nyomonkövethetjük saját kanapénkról is. A tervezők legfrissebb kollekciói szinte futótűzként terjednek a közösségi oldalakon, divatblogokon és külön erre a célra létrehozott 'Livestream' oldalakon. Amíg mi otthon ülve, percekkel kedvenc tervezőnk bemutatója után már össze is állíthatjuk bevásárlólistánkat a következő szezonra, addig a márkák a bemutatóról kiposztolt képek és legnépszerűbb darabok alapján árazzák be és adják el kollekcióikat.

A New York Times szerint a divatházak eredetileg marketingcélból tették elérhetővé az élő közvetítéseket bemutatóikról, most pedig mindenféle adatok gyűjtésére, statisztikák készítésére használják fejlesztésüket, melyből könnyen kiderül, hogy mik lesznek az adott márka legnépszerűbb darabjai a következő szezonban.

„Én a Twitteren látottak alapján tájékoztattam a beszerzési osztályt, hogy milyen termékeket szerezzünk be jövőre. A Marc by Marc Jacobs kifutóján feltűnt táska például futótűzként terjedt a Twitteren, így az már mindenképpen kapható lesz üzletünkben” – mondta a Belstaff marketing vezetője, Damian Mould a New York Timesnak.

Ön posztolt már bármit is divatbemutatóról?

  • 8
    Nem, annyira nem érdekel a divat
  • 3
    Igen, mindig nyomon követem az eseményeket
  • 10
    Elég, ha a divatmagazinok posztolják

Bár a Twitterről szerzett információk fontosságának még semmilyen tudományos alapja nincsen, a szakértők szerint az innen begyűjtött, egyre hitelesebb adatokra egyre jobban figyelnek a divatházak. Az új jelenség népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt szezonban 20 százalékkal, az ideiben pedig 40 százalékkal nőtt az élő divatshowt követők száma az interneten.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta