OFFLINE

Magyar tervező ruhája szerepel az április brit Vogue-ban

2013. február 25., hétfő 09:13

A napokban meglepve láttuk, hogy Debreczeni Zita a brit Vogue-nak készített képet egy magyar tervező ruhájáról. A dolog több mint furcsának tűnt, ritkán kapnak helyet magyar tervezők a nemzetközi divatlapokban. A ssamaryll tervezője, Horváth Barbara is legalább annyira csodálkozott a szereplési lehetőségen, mint mi, amikor megkereste a brit Vogue.

„Egyszer csak kaptam egy e-mailt a brit Vogue szerkesztőségétől, hogy az áprilisi számukba készülő cikkhez nemzetközi dizájner márkákat keresnek, melyeken keresztül szeretnék bemutatni a 2013-as tavaszi trendeket. Először gondoltam ez csak valami tévedés lesz, mert honnan is tudhat rólam a Vogue?! Tavaly októberben nyílt üzletünk Bécs első kerületében és részt vettünk az őszi Vienna Fashion Weeken, talán akkor találkozott a lap a márkával”– mondta a Díványnak Horváth Barbara tervező.

Horváth Barbara 2007-ben végzett a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Textil- és Konfekcióipari mérnök szakán és ezzel egy időben elvégezte a Budapesti Divatiskola Divat- és Stílustervező szakát. Sopronban kezdett el dolgozni, miután kialakult vendégköre, áttette székhelyét Bécsbe.

„A tavalyi év hozta meg azt a lehetőséget, hogy elindíthassam a márkát és megnyíljon az első ssamaryll Showroom&Store Bécsben. Főként alkalmi ruhákat készítünk, évente két új kollekcióval jelentkezünk, de emellett egyedi megrendelésekre is dolgozunk. Az estélyi ruhák mellett, melyek ára hozzávetőlegesen 600-700 euró (175-205 ezer forint), hétköznapibb darabok is megtalálhatók az üzletben, mint például a kosztümök, szoknyák, felsőrészek– mondja a tervező.

„A képen látható zöld ruhát külön a fotózásra készítettem, mindenképp egy vidám, élénk színű ruhát szerettem volna a viszontlátni Vogue-ban.” – tette hozzá Horváth Barbara. És hogy-hogy pont Debreczeni Zita volt az, aki a brit Vogue-ba készíthetett fotót? Ismeretség alapján választották ki az egykori modellt, és a végeredménnyel nagyon elégedettek. Horváth ruháit legközelebb szintén egy bécsi rendezvényen lehet majd látni a Le Meridienben rendezett Fashion Check-in nevű rendezvényen, március 15-én. És persze az üzletben bármikor.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta