OFFLINE

Bizarr kiegészítők, avagy hogy öltözzön orvosi rendelőnek?

2013. február 19., kedd 10:36

Meglehetősen bizarr, a hétköznapokban teljesen hordhatatlan ékszerkollekcióval rukkolt elő egy amerikai tervező, Jennifer Crupi, amit mi első látásra megszerettünk, és ami mellett garantáltan ön sem fog tudni elmenni szó nélkül.

A furcsa kreációk tervezője szerint a kiegészítők nem csak stílusunk, hanem testbeszédünk szempontjából is fontosak, ezért megalkotta az orvosi segédeszközökre, néhol viktoriánus kínzószerszámokra hajazó darabokat, amiknek a kollektív "jewellery that encourages gesture", azaz az "ékszerek a testbeszédért" elnevezést adta.

Ékszerek a gesztikulálásért?

A darabok közt található például az "Ornamental Hands” nevű kreáció, ami olyan, mintha eltört ujjainkat trendi, ezüst sínbe rakta volna az orvos, de szándékolt funkciója az, hogy kezünket kecses kéztartásra szoktassa.

Az alkotást felvenni sem lehet valami egyszerű: az ékszer gerince egy karperec, aminek kiálló ágait egyenként kell az ujjainkra illeszteni. Arról nincs hír, hogy mennyire hajlékonyak a szárak, az viszont valószínű, hogy a több órán át kifeszített ujjaink és kézfejünk másnapra totál beállnak. Crupi ezzel a darabbal a régi idők elegáns kéztartását próbálja visszacsempészni napjainkba, szerinte ugyanis sokkal több értelme van mesterségesen, de elegáns pózban tartani a kezünket, mint kötöttségek nélkül karperecet hordani. Na, itt azért vitába szállnánk a tervezővel, de tény, hogy az emberek nagy része kétségkívül a mezei – és egyben szenvedés nélküli – karperecre voksolna.

A tervező a non-stop lábrángásban szenvedőkre is gondolt 'Leg bouncer' nevű vaspapucs szerkezetével, ami aligha tartozhat az ékszer kategóriába, hiszen cipőt egyáltalán nem is lehet ráhúzni. Ezt a rendkívül hasznos, póttevékenységet levezető masinát akár olvasás, TV-zés vagy internetezés közben is használhatjuk, a többi, érthetetlen funkcióval ellátott darabért kattintson a galériára és szörnyülködjön kicsit!

Így tartsa egész nap a mellkasán a kezét!
Így tartsa egész nap a mellkasán a kezét!

De hisz ezekben meg se lehet mozdulni!

A tervező azon szándéka, hogy minél hasznosabb darabokat alkosson, végül csúfosan megbukott, hiszen elegáns mozdulatok helyett felkötött karral kéne a szombati esti buliban ácsorognunk, és még a koktélunkat sem tudjuk normálisan a kezünkben tartani. Ettől függetlenül viszont egyik-másik alkotás tényleg jól néz ki és a futurisztikus, szofisztikált divatanyagok remek kiegészítőiként szolgálhatnának. Árakat sajnos nem találtunk. A kollekció címe is nettó átverés végül, hisz ahelyett, hogy valamilyen mozdulatra ösztökélnék az ékszerek viselőjüket, teljesen hordhatatlanok, művészi elképzeléseknek viszont elég jók.

Ezzel egyébként nincs semmi baj, hiszen a divat nem feltétlen arról híres, hogy minden egyes darabot a hordhatóság és a kényelem jegyében tervezzenek meg. Pont ez az a terep, ahol a tervezőknek megadatik az a luxus, hogy szabadjára engedjék fantáziájukat és olyasvalamit alkossanak, ami bár használhatatlan, mégis tükrözi a művészi szándékot. Bőven találkozhattunk már ilyenekkel a divat történelme folyamán, Caprié meg aztán főleg nem az első olyan kollekció, amivel ne tudnánk mit kezdeni. Ön mit szól ezekhez a furcsa kiegészítőkhöz? Ingyen se kellenének, vagy simán felvenné némelyik ékszert?

1194 szavazat 1294 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta