A 6 legszebb ruha a Berlinálén

A filmfesztiválok skáláján a berlini valahol Cannes és Sundance között félúton helyezkedik el, de talán valamivel közelebb a Sundance-hez, hiszen nem olyan sok az elegáns parti és a vörös szőnyeges esemény. De azért a román győzelemmel véget ért 63. Berlináléról sem hiányoztak a gigasztárok, sem pedig az elegancia. A képösszeállításban azt a hat nőt csodálhatja meg, akik szerintünk a legjobban néztek ki. Nem mindegyikük híres, illetve legalábbis nálunk nem mindegyikük ismert, viszont pár olyan gigacelebet inkább kihagytunk ebből az összeállításból, mint Anita Ekberg vagy Anna Hathaway, pedig ők is ott voltak.

A legtöbb figyelmet minden kétséget kizáróan Charlize Theron érdemli, aki tetőtől talpig Gucciban tündökölt a rendezvény Cinema for Peace nevű gáláján. Illetve mégsem teljesen talpig, mert állítólag Jimmy Choo cipő volt rajta, de ez a fotókon nem látszik. Mindenesetre a retikülje is Guccitól volt, de főleg a ruha fémes színétől, illetve makulátlan redőitől és a rövid hajtól úgy nézett ki a színésznő, mint egy istennő szobra. A rúzs nekünk kicsit sötét, de csak magunkra vethetünk, Charlize Theron (stylistja) nyilván jobban tudja.

Amanda Seyfried két filmjét is promózta Berlinben, a Nyomorultakat és a pornószínésznőről szóló Lovelace-t. Ez utóbbinak a premierjén egy olyan Elie Saab-ruhában volt, amit legfeljebb azért lehet kritizálni, mert igen erős kontrasztban van a film témaválasztásával. Jópofa és kislányosan elegáns ez a kék-fehér, szintén földig érő ruha, de még csak egy kis dekoltázst sem mutat, ami pedig egy igazi pornószínésznőtől azért a minimum. Dehát Amanda Seyfried az életben nem pornós, hanem hollywoodi díva, ennek megfelelően is öltözködik. Igaz, tanulhatna pár dolgot a 75 éves Jane Fondától, aki egy kicsit szörnyellásan öltözött be ugyan a fesztivál egyik filmpremierjére, de mégis úgy ragyogott, ahogy az egy igazi dívához illik. Jane Fonda egyszerűen elképesztő formában van.

Ugyanezen a filmpremieren volt egyébként, hogy demonstráltak a femenesek, de megjelent egy kínai színésznő is, Zhang Ziyi, akinek sikerült a hippis batikolást az eleganciával ötvözni. Egy kis szőrme hozzáadásától és az ellenállhatatlanul nőies, klasszikus fazontól ez a zöld batikolt ruha annak ellenére a helyén van a vörös szőnyegen, hogy ilyen mintákat a leggyakrabban Ozorán lehet látni. Bevalljuk, nem hallottunk korábban Louise Bourgoinról sem, de az ő fotóit is beválogattuk a képösszeállításba, annyira jól állt neki ez a fehér alapon arany virágmintás ruha a világoskék tűsarkúval. És végül ajánljuk olvasóink figyelmébe Anna Kotovát is, aki egyáltalán nem volt elegáns, de őt nem is egy vörös szőnyeges eseményen fotózták, hanem csak úgy külön. Ehhez egy érdekes, mégsem elkreatívkodott szabású okkersárga ruhában volt, hangsúlyos nyakkal és csípővel. Ha még nem tette volna meg, kattintson valamelyik képre, nézze meg most a Berlinálé legjavát egyben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek