OFFLINE

Citrusfélék előkészítése

2013. január 23., szerda 15:17

A narancs, citrom és társaik héját mindenfélével kezelik, hogy jobban bírják a szállítást, tárolást. Ez lehet csak viasz, de akár mindenféle gombaölő vegyszer is. Elvileg ugyan ezt a cimkén/eladóhelyi táblán fel kéne tüntetni, de ebben sajnos nem lehetünk biztosak. Erről bővebben, illusztrálva itt olvashatnak.

Tehát, ha citrusfélék héját használjuk fel, legjobb lenne kezeletlen héjú gyümölcshöz jutni. Ez viszont sajnos egyrészt ritka, másrészt baromi drága. Ekkor jön be a képbe a bio, ami legfeljebb viaszolva lehet. Vagy az aszalt, kandírozott héj, ami csak kezeletlen gyümölcsből gyártható.

A hétköznapi körülmények között elérhető gyümölcsökkel így járjon el:

1. győződjön meg róla, hogy a cimkén nincs feltüntetve, hogy a héj fogyasztásra alkalmatlan. Ha ilyen feliratot talál, semmiképpen ne használja fel a héjat. Ezek a védőszerek a héj illóolajához kötődnek, és nem eltávolíthatóak.

2. Egy nagyobb tálban sok vízzel (lepje el) forrázza le a gyümölcsöket, majd egy evőkanállal jó alaposan mozgassa, forgassa meg őket. Ezután folyó meleg víz alatt dörzsölgesse meg őket egy tiszta mosogatószivaccsal. Ez azért fontos, hogy a héjukra kent viaszt és vegyi anyagokat eltávolítsa.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta