OFFLINE

Újra divatba jött a fehér körömcipő: menő vagy ciki?

2013. január 12., szombat 16:24

Azt gondolnánk, hogy világos színű cipőket inkább a nyári szezonban viselünk, mint a latyakos őszi-téliben, ám Alexandra Shulman, a Vogue divatszerkesztője csipetnyi rossz érzéssel konstatálta, hogy újra divatba jöttek az évekig a cipősszekrény leges-legmélyére rejtett fehér körömcipők. Állítása szerint az elegáns New York-i fodrász szalonoktól a legpuccosabb vörös szőnyeges eseményekig jelen vannak a piszkos járdákon gyémántként ragyogó fehér lábbelik.

A nyolcvanas évek elején a holland Dolcis dobta piacra fehér cipőjét elérhető áron, melyet akkoriban Katharine Hamnett cargo nadrággal és rózsaszín Fiorucci farmerdzsekivel illet hordani. Napjainkban Kate Middleton kapós L.K Bennett cipőinek és a divatheteken sokat látott, reneszánszát élő minimalizmusnak, a fekete-fehér őrületnek és a nyolcvanas évek nosztalgiájának köszönhetjük a cipőboltokba visszaszivárgó trendet.

A Vogue munkatársa szerint ha már divat jött a pimasz fehér körömcipő, legalább adjunk neki egy kis szexepilt, ahogy Rihanna is tette, aki a praktikus denim és military stílussal párosította a világos tűsarkút. Gwyneth Paltrow dögös egyrészes fekete ruhával és méregdrága ékszerekkel adott valami pluszt a fehér körömcipőnek, Sarah Jessica Parker pedig még a tavalyi párizsi divathétre érkezett tetőtől-talpig fehérben – írja a dailymail.co.uk.

Az elsősorban hosszabb lábakra – és apró lábfejre – ajánlott cipő nehezen illeszthető be a hétköznapi ruhatárba, ám egy kísérletet mindenképpen megér. Idén a váratlan hatást keltő fehér tűsarkú működhet akár túlméretezett fekete gyapjúkabáttal, teveszínű nadrággal is, a kevésbé bátrak pedig vidám beat hatást érhetnek el, ha fekete szoknyához és fekete garbóhoz választják idén a fehér körömcipőt. Itthon a Zara és a Mango őszi-téli kínálatában is megtalálhatóak az ilyen lábbelik átlagosan 6995 és 23995 forint között. Ön vesz majd fehér körömcipőt, vagy ez már túl sok a 80-as évekből?

1694 szavazat 2042 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta