OFFLINE

Lily Cole védett birkák gyapjából készített ruhákat árul

2012. december 24., hétfő 11:04

A The North Circular egy prémium árkategóriás kötöttáru márka, melyet nemrégiben két angol modell, Lily Cole és Katherine Poulton alapított. A márka különlegessége, hogy a portékákat idős nénik készítik védett, ritka birkák gyapjából egy kis tea és pletykálkodás mellett. A márkának egyébként kettős célja van. Egyrészt újra érvényt akar szerezni a kézzel készített daraboknak, másrészt közelebb szeretné hozni a termék készítőit (a nagyikat) a vásárlókhoz. Ezt úgy érik el Cole-ék, hogy minden egyes darab bilétáján feltüntetik, melyik idős hölgy készítette adott darabot, illetve egy kis leírást is hozzátesznek a néniről, hogy a vásárló közelebb kerülhessen ahhoz a személyhez, aki a nyakában lifegő sálat készítette – áll a márka oldalán, ahol a hölgyeket is bemutatják.

A North Circular kizárólag brit gyapjúval dolgozik, egészen konkrétan csak a Wensleydale-i hosszúszőrű bárányok gyapját használják fel, melyek a Yorkshire Dales-es élik boldog, gondtalan életüket, aminek csak természetes halál lehet a vége. A Wensleydale ritka és veszélyben lévő birkaféle, melynek szőre különösen értékes és a legérzékenyebb bőrt sem irritálja. Mivel Cole-ék biztos és biztonságos élőhelyet nyújtanak az állatoknak így nem meglepő, hogy a kezdeményezést a Greenpiece és a WWF is támogatja. Ennek örömére a North Circular létrehozott egy kizárólag a WWF számára tervezett oversized, leopárdmintás sál/sapka/kesztyű kombót, amelynek becsült értéke nem kevesebb, mint 1625 font (583375 forint).

Önnek szimpatikus a márka?

  • 29
    Igen, vennék is tőlük valamit
  • 79
    Igen, de nem vásárolnék, túl drága
  • 27
    Hülyeség az egész

A márka reklámarcai – két legyet egy csapásra – természetesen az alapító modellek, Cole és Poulton, akiknél hitelesebben valószínűleg senki nem is viselhetné a márka termékeit. A kötött csecsebecsék a megszokottnál egyébként tényleg magasabb árfekvésűek. Népszerű sapkájuk, a Bobble Hat például 89 fontba (31950 forintba) kerül, de akad itt kesztyű már 79 fontért (28360 forintért), illetve sálak széles kínálata is elérhető 120 fonttól (43080 forint) 211 fontig (75750 fontig). Ön jó ötletnek tartja a kezdeményezést?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta