OFFLINE

2013 színe a smaragdzöld a Pantone szerint

2012. december 18., kedd 18:12

A Pantone minden decemberben megmondja, mi lesz a következő év színe: 2012-ben a tangerine tango, avagy a narancs egyik árnyalata volt az év színe, azelőtt a türkiz, most pedig jön a smaragdzöld éve (itt mindent megtudhat). A Pantone abszolút szaktekintély, a professzionális színszabványok irányadója a design összes területén, rájuk érdemes hallgatni. 2013-ban előrejelzésük szerint minden – nő-férfi ruha, lakástextil, smink – smaragdba borul, mert a „zöld a leggyakoribb szín a természetben, az emberi szem több zöldet lát, mint más színt összesen. A növekedés, megújulás, jólét színe, évszázadokon keresztül volt a zöld több országban az egészség és egység jelképe” – mondta a The Timesnak Leatrice Eiseman a Pantone Color Institute igazgatója.

A celebek mindig is szerették a smaragdzöldet – Liz Taylor magát a smaragdot is –, Kim Kardashian, Katy Perry, Dita von Teese, vagy épp Rihanna már jelent meg smaragdzöld ruhában 2012-ben. A divattervezők is szeretik ezt a színt, már az őszi kollekciókban több tervezőnél előkerült a zöld, a Guccitól az indiai Lakme divathét designereiig. A fast fashion boltok még nem reagáltak az új trendre, de úgy sejtjük, februárig ők is betáraznak zöld cuccokból. A galériában rengeteg smaragdzöldben parádézó celebet, és több divattervezői kreációt láthat, kattintson!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta