OFFLINE

Februártól beveszi a H&M a megunt ruháit!

2012. december 7., péntek 12:30

A svéd márka elsőként a divatcégek közül bevezeti minden piacon, ahol jelen van, hogy visszaveszi a vásárlók használt, megunt ruháit. A kijelölt üzletekben mindenféle ruhanemű – márkától és állapottól függetlenül – beváltható februártól, és minden zacskó cucc után ajándékutalványt kap a vásárló. Az összegyűjtött ruhákat a H&M átadja partnercégének az I:Collect-nek, amelynek megvan a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy a használt ruhákat újra feldolgozza és ezáltal újrahasznosítsa – áll a márka közleményében.

„A fenntartható fejlődésért tett lépéseink mind mélyen gyökereznek társadalmi és környezeti felelősségvállalásunkban. Jót szeretnénk tenni a környezetünkkel, ezért most egy kényelmes megoldást ajánlunk vásárlóinknak: a H&M átveszi használt vagy hibás ruháikat” – mondja Karl-Johan Persson, a H&M vezérigazgatója.

Mi már lelki szemeinkkel látjuk, ahogy a trendi lányok sorbaállnak a bálás turkálók előtt, hogy az 500 forintért vásárolt zacskónyi ruhát beválthassák a H&M-ben valami értékesebbre, de a kezdeményezés mindenképp szimpatikus: évente több tonna ruhanemű kerül a háztartási szemétbe, pedig a textilhulladéknak a 95%-a újrafelhasználható lenne.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta