OFFLINE

Gépsonka helyett, házilag

2012. október 9., kedd 12:00

Jöjjön most egy ötlet, ami a családnak jó lesz vacsorára, másnap pedig megoldja a mit is csomagoljak problémát. A kacsamell hálás műfaj, mert maximum 20 perc alatt elkészül, és a gyerekek is imádják. Ha piacon vesszük, a végeredmény nem lesz drágább, mint egy jobb minőségű sonka, és nincs tele adalékokkal, pácsóval, nátrium-nitrittel. Amit este nem eszünk meg, másnap nem csak a gyerek szendvicsében végezheti, de egy salátát, vagy valamilyen tésztát is feldobhatunk vele, szóval nyugodtan lehet belőle többet csinálni.

kacsa

A szendvicshez az este elkészült kacsamellett éjszakára a hűtőbe teszem, és reggel éles késsel vékonyan szeletelem, könnyebb úgy, ha a deszkán a bőrös felével lefelé fekszik. A lenti recept csak ötletadó, bármilyen más ízesítéssel próbálkozhattok.

Hozzávalók:

3-4-5 db kacsamell, a család étvágyától függően

A páchoz:

kínai ötfűszer keverék
2 gerezd fokhagyma, megpucolva, apróra vágva
egy jó bő löttyintés konyak
ugyanannyi olivaolaj

A kacsamellek bőrét kockásan bevágtam, megszórtam az ötfűszerrel, és jól beléjük masszíroztam, az egészet egy (fedeles) műanyag dobozba tettem. Rájuk szórtam a fokhagymát, meglocsoltam konyakkal és olivaolajjal. Lezártam a dobozt, és jól összeráztam, hogy mindenhova jusson a lötyiből. így állt egy fél napot.

Ideális esetben a sütés előtt hagyni kéne szobahőmérsékletre melegedni a húst, nálam ez most elmaradt. A melleket mindkét oldalon sóztam, majd bőrös oldalukkal lefelé egy jó nagy, vastag aljú serpenyőbe tettem, és közepesnél kicsit nagyobb hőfokon sütni kezdtem. (Kerámialapon nálam 9-ből 6-os). így sült tíz percig, kibírtam, hogy ne piszkáljam közben. Tíz perc után egy csipesszel megfordítottam, levettem a hőfokot 5-ösre, és újabb tíz percig sütöttem, ez alatt sem piszkáltam. A tíz perc letelte után kivettem a serpenyőből, és egy tálra tettem, pár percre lefedtem alufóliával, hogy pihenjen egy kicsit.

Ennyi sütés után a kacsamell kicsit jobban átsült, mint a nálunk szokásos, de mivel eleve úgy terveztem, hogy tízórai is lesz belőle, nem mertem ennél rozébbra venni. A végeredmény nagyon puha, nagyon omlós, nagyon ízes. A gyerek nem cserélte el, ez biztos jele a sikernek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta