A legtutibb vintage sminkvideó a '40-es évekből

Ha azt hisszük, hogy csak manapság készülnek tutorialok a nők számára, melyben azt mutatják be, hogyan sminkeljük magunkat, nagyon tévedünk. A  glamourdaze.com-ra felkerült legalább 60 éves videón részletes tanácsokat ad az instruktor, a sminkszivacs használatától a rúzs tökéletes felviteléig.

Az nyilvánvaló, hogy a vörös rúzs, a világos púder és a pirosító elengedhetetlen kelléke volt a kor divatjának, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a körömlakk, a rúzs, és a kosztüm passzoljon egymáshoz.

A pirosító használata is nagyon fontos, egy kevés kerüljön a szem középpontja alá, illetve az arccsontra, és egy kevés az orrhoz közelebb, de ne lejjebb, mint ahol az orrvonal van!

A modellek bemutatják, hogyan lehet jó gazdagon használni a porpúdert, majd azt is megtudjuk, hogyan lehet eltüntetni, ha túl sok púder került az arcra. A videó végén még az is kiderül, hogy miért nagyon fontos megnézni magunkat több szögből, hiszen az arcunkat sokan fogják látni, és nem szabad feltűnnie a sminknek.

A 40-es években a nők Max Factor, Elizabeth Arden és Helena Rubinstein sminkjeiben pompáztak. A hangsúly a szemöldökön, az arccsonton és a szájon volt, a szemhéj árnyékolása nem volt jellemző. A divatos szemöldök tömör volt, követte a természetes vonalat, és nem volt túlszedve, szemben a '30-as években uralkodó vékony csíkban meghagyottal. A szempillát is festették, a fekete, ívelt hangsúlyos pillák ebben az időszakban is kedveltek voltak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek