OFFLINE

Gyöngykirályok vonultak Londonban

2012. október 2., kedd 12:29

Gyöngyökkel gazdagon díszített ruhában, szamarakkal, furcsa kalapokban vonultak fel a londoni Guildhall Yardban a Pearly King and Queen Harvest Festival (Gyöngykirályok és királynék Fesztiválja) résztvevői szeptember 30-án, vasárnap. A gyöngykirályok és királynék 150 éve minden évben felvonulnak Henry Croft utcaseprő emlékére, aki a XIX. században gyöngyökkel díszített egyenruhában – melyet azért készített, hogy felhívja magára a figyelmet –, sípjával és furulyájával azért indult útnak a londoni utcákon, hogy a szegényeknek pénzt gyűjtsön.

A modern felvonulók Croft tiszteletére jelennek meg a lehető legszebben kivarrt, feldíszített, korhű ruhában a rendezvényen. Croft 1930-ban hunyt el, temetésére 400-an mentek el, manapság több aktív gyöngyös szerveződés létezik, a legrégebbi az 1902-ben alapított Pearly Guild. A hagyományőrző ünnepségen a résztvevők májusfa-táncot, Morris-táncot mutatnak be, majd zenekarral vonulnak végig az utcákon: a nagy felhajtás célja most is az adománygyűjtés, a pénz a Whitechapel Missziónak megy – írja a timeout.com. Nézze meg a galériában a nem mindennapi menetet és különleges, kézzel készített kosztümöket!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta