OFFLINE

Hova menjen a divatmániás a Design Héten?

2012. október 1., hétfő 17:18

A Design Hét igazán jó időszak a divatmániásoknak, egymást érik a hazai tervezők kiállításai, bemutatói, műhelyfoglalkozásai, ráadásul rengeteg üzletben kedvezménnyel lehet vásárolni. Hétfő estére rögtön két program is kínálja magát: a Black Box Concept Store-ban a TheBétaVersion 2012-es őszi kollekcióját nézhetjük meg este héttől, az Ille-Olla Stúdió szervezésében pedig hétfőtől szerdáig stílustanácsadásban vehetünk részt.

Printa
Printa
Fotó: design_hét

Kedden, október 2-án a 60-as 80-as évek textileivel ismerkedhetünk meg az MKMV kiállításán este 6-tól, 7-től pedig a Printában tudhatjuk meg, mik az ő tervezési és gyártási szemléleteik. A Printát szitanyomott felületeikről, újrahasznosított textileikről és különleges biopamut alapanyagaikról ismerhetjük.

Október 3-án tobzódhatunk a divatos programokban: reggel 10-kor indíthatjuk a napot Balla Vivienne divatfotós workshopján, délután 3-tól este 8-ig pedig Anna Amélie Showroomja vár midnenkit a Keleti pályaudvarnál. Ha Oláh Annánál kinézelődtük magunkat, átmehetünk a Flatlab Baross utcai üzletébe 4-re, és megnézhetjük élőben is azokat a ruhákat, melyeket nemrég egy parkolóház tetején fotóztak. 21:30-tól buli lesz a Gozsdu Manó Klubban, Káldy Júlia extrém cipőivel és törtütemekkel.

Anna Amélie csütörtökön is nyitva tart, és mivel az aznapi program jobban kedvez a bútormániásoknak, a Csajbringa műhely mellett még hozzá nézhetünk be, ha csak a divat érdekel.  Ötödikén, pénteken is ellátogathatunk a Flatlabbe, illetve este 6-ra érdemes az Iparművészeti Múzeumot megcélozni. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) idén ünnepli 30 éves fennállását, ennek örömére ünnepi kiállítást szerveznek ékszerekből, ruhákból, designos használati tárgyakból.

Szombatra ismét megszaporodnak a divatos rendezvények, ha jól szervezzük napunkat, mindenhova eljuthatunk: reggel 10-kor indul a WAMP a Palazzo Dorottyában, ahonnan simán átsétálhatunk S. Hegyi Lucia ruhakiállítására. A tervező márkája idén 25 éves, a kiállítás látogatói betekinthetnek kicsit a műhelymunkába és S. Hegyi Divatakadémiájának képzési rendszerébe. A délelőtti programok után 4-től 6-ig vár a Texhibition az Eventuell galériában, ahol fiatal cseh, lengyel és szlovák textiltervezők munkáit nézhetjük meg. Este hétkor pedig a Petőfi Sándor utcai FUGÁ-ban 11 ékszertervező és 9 táncos performasza látható, Lightbody címen: a résztvevők arra a kérdésre keresi a választ, hogyan mozdíthatjuk meg a fényt a testen – hát furcsa egy este lesz, az biztos.

Fény és ékszer együtt: Lightbody
Fény és ékszer együtt: Lightbody
Fotó: design_hét

Október 7-én, vasárnap, a Design Hét utolsó napján a WAMP-on kívül ellátogathatunk a Kreatim iparművészeti kiállításra és vásárra az Iparművészeti Múzeumba: A 70 művész több mint 1000 tárgyát nézhetjük, illetve vásárolhatjuk meg, lesz interaktív Trendalapozó, azaz készítsd magad műhely, ahol szakértők segítségével barkácsolhatnak az érdeklődők.

A rengeteg időszakos kiállítás mellett érdemes a Design Hét alatt akciót tartó üzletekbe is benézni – rengeteg van, pontosan 72, itt megtalálja mindet. Az a lényeg, hogy legyen nálunk Design Hét programfüzet, azzal garantált a 20% kedvezmény.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta