Hova menjen a divatmániás a Design Héten?

A Design Hét igazán jó időszak a divatmániásoknak, egymást érik a hazai tervezők kiállításai, bemutatói, műhelyfoglalkozásai, ráadásul rengeteg üzletben kedvezménnyel lehet vásárolni. Hétfő estére rögtön két program is kínálja magát: a Black Box Concept Store-ban a TheBétaVersion 2012-es őszi kollekcióját nézhetjük meg este héttől, az Ille-Olla Stúdió szervezésében pedig hétfőtől szerdáig stílustanácsadásban vehetünk részt.

Printa
Printadesign_hét

Kedden, október 2-án a 60-as 80-as évek textileivel ismerkedhetünk meg az MKMV kiállításán este 6-tól, 7-től pedig a Printában tudhatjuk meg, mik az ő tervezési és gyártási szemléleteik. A Printát szitanyomott felületeikről, újrahasznosított textileikről és különleges biopamut alapanyagaikról ismerhetjük.

Október 3-án tobzódhatunk a divatos programokban: reggel 10-kor indíthatjuk a napot Balla Vivienne divatfotós workshopján, délután 3-tól este 8-ig pedig Anna Amélie Showroomja vár midnenkit a Keleti pályaudvarnál. Ha Oláh Annánál kinézelődtük magunkat, átmehetünk a Flatlab Baross utcai üzletébe 4-re, és megnézhetjük élőben is azokat a ruhákat, melyeket nemrég egy parkolóház tetején fotóztak. 21:30-tól buli lesz a Gozsdu Manó Klubban, Káldy Júlia extrém cipőivel és törtütemekkel.

Anna Amélie
Anna Améliedesign_hét

Anna Amélie csütörtökön is nyitva tart, és mivel az aznapi program jobban kedvez a bútormániásoknak, a Csajbringa műhely mellett még hozzá nézhetünk be, ha csak a divat érdekel.  Ötödikén, pénteken is ellátogathatunk a Flatlabbe, illetve este 6-ra érdemes az Iparművészeti Múzeumot megcélozni. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) idén ünnepli 30 éves fennállását, ennek örömére ünnepi kiállítást szerveznek ékszerekből, ruhákból, designos használati tárgyakból.

Szombatra ismét megszaporodnak a divatos rendezvények, ha jól szervezzük napunkat, mindenhova eljuthatunk: reggel 10-kor indul a WAMP a Palazzo Dorottyában, ahonnan simán átsétálhatunk S. Hegyi Lucia ruhakiállítására. A tervező márkája idén 25 éves, a kiállítás látogatói betekinthetnek kicsit a műhelymunkába és S. Hegyi Divatakadémiájának képzési rendszerébe. A délelőtti programok után 4-től 6-ig vár a Texhibition az Eventuell galériában, ahol fiatal cseh, lengyel és szlovák textiltervezők munkáit nézhetjük meg. Este hétkor pedig a Petőfi Sándor utcai FUGÁ-ban 11 ékszertervező és 9 táncos performasza látható, Lightbody címen: a résztvevők arra a kérdésre keresi a választ, hogyan mozdíthatjuk meg a fényt a testen – hát furcsa egy este lesz, az biztos.

Fény és ékszer együtt: Lightbody
Fény és ékszer együtt: Lightbodydesign_hét

Október 7-én, vasárnap, a Design Hét utolsó napján a WAMP-on kívül ellátogathatunk a Kreatim iparművészeti kiállításra és vásárra az Iparművészeti Múzeumba: A 70 művész több mint 1000 tárgyát nézhetjük, illetve vásárolhatjuk meg, lesz interaktív Trendalapozó, azaz készítsd magad műhely, ahol szakértők segítségével barkácsolhatnak az érdeklődők.

A rengeteg időszakos kiállítás mellett érdemes a Design Hét alatt akciót tartó üzletekbe is benézni – rengeteg van, pontosan 72, itt megtalálja mindet. Az a lényeg, hogy legyen nálunk Design Hét programfüzet, azzal garantált a 20% kedvezmény.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek