OFFLINE

Leverte a Zara a Louboutint

2012. augusztus 12., vasárnap 09:17

A tavaly áprilisi Louboutin-Yves Saint Laurent pernek ugyan még nem tettek pontot a végére (végleges döntés csak nyár végére várható Manhattanben), de abból már sejthető, hogy nem fog nyerni a rettenthetetlen cipőtervező, hogy egy másik pert épp most vesztett el az ismert high-street márkával, a Zarával szemben.

A koppintásgyanúba kevert Zara ügyvédei a francia bíróságon ugyanis bebizonyították, hogy a Louboutin védjegyének tartott jellegzetes skarlátvörös talpú 'Chinese Red' cipők márkaleírása nem tartalmazta a talpak Pantone-kódját, így a vitát kiváltó,  16.000 forintért piacra dobott 2008-as Zara „slingback"  nyitott orrú cipő, ami állítólag túlságosan is emlékeztet a 'Yo Yo ' fantázianévre keresztelt Louboutin cipőre, jogosan került forgalomba, hiába hivatkozott a neves divatház a Cadburry lilájára és a Ferrari védjegyének számító piros színre –  írja a dailymail.co.uk.

A pert vesztett Christian Louboutin
A pert vesztett Christian Louboutin
Fotó: Fred Duval

A Cour de cassation –a végső fellebviteli bíróság– a múlt héten még 3600 ezer dolláros (870 ezer forint) kártérítést is megítélt a spanyol Zarának, mellyel a Louboutin köteles kompenzálni őket becsületsértésért. A közismerten kényes tervező még az év elején a Libération francia napilapnak elmondta az okait annak, hogy neki miért fontos a világhírű piros talp és a márka identitása, bár tudatában van annak, hogy az adott színt nem sajátíthatja ki magának.

140172841
Fotó: Dominique Charriau

Alexis Mourot, a márka operatív igazgatója és Christian Louboutin, általános igazgató a döntés után továbbra is jogsértőnek találja a színhasználatot, és a jövőben is szándékozik megvédeni az elmúlt 20 évben ikonikussá vált és 2008-ban le is védetett, sajátjának tartott cipő talpát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta