OFFLINE

Jean Paul Gaultier lakástextilben utazik

2012. július 31., kedd 10:41

Jean Paul Gaultier lakástextillel és kiegészítőivel bővíti birodalmát. A WWD értesülései szerint a francia tervező a speciális szöveteket gyártó Lelievre-vel kötött szerződést. A párizsi székhelyű cég függönyöket, párnákat, takarókat forgalmaz más, Gaultierhez hasonló, lakástextilben is utazó divatháznak, többek között a Missoni Home-nak, a Sonia Rykiel Maison-nak és a Kenzo Alacantra Maison-nak.

„Az én szakmám az öltözködés művészete, melynek bevált részleteit plántálom át a lakberendezés és textíliák világába” – mondta Gaultier az érdekesnek ígérkező projectről. A tervező és a Lelievre közös, nyolcféle textíliából álló kollekcióját a tervek szerint szeptemberben dobják piacra. Kíváncsiak vagyunk, hogy a függönyöknél és párnáknál visszaköszönnek-e a Gaultier védjegyének számító tengerészcsíkos, csipkés és tetoválásra emlékeztető motívumok vagy egy egészen más hangulatvilágot képzel el a tervező az otthonunkba.

Jean Paul Gaultier egyébként tavaly nyáron ünnepelte a márka fennállásának 35. évfordulóját, amelynek tiszteletére a montreali Museum of Fine Art-ben ingyenes kiállítást is rendeztek a designer munkáiból From the Sidewalk to the Catwalk címmel. Ezzel persze nem értek véget az izgalmak, idén tavasszal ugyanis átvette Karl Lagerfeldtől a kreatív igazgatói posztot a Diet Coke-nál, ahol a limitált szériás trendi üvegekre Madonna kilencvenes évekbeli erotikus és sikkes korszakát választotta témául. A tavaszi-nyári szezonra pedig a hatvan éves Gaultier az olasz La Perlával közösen még egy provokatív és drága fehérnemű kollekciót is piacra dobott. „A fehérnemű az életem része, az én kollekcióimban is mindig megtalálható. A La Perlában megtaláltam a tökéletes partnert.” – nyilatkozta Gaultier a 70 ezer forintos bugyit áruló luxusmárkáról.

Jean Paul Gaultier az haute couture shown
Jean Paul Gaultier az haute couture shown
Fotó: Pascal Le Segretain / Europress / Getty

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta