OFFLINE

Ha nem telik Louboutinra, fessen otthon vörös cipőtalpat!

2012. július 26., csütörtök 15:26

Az 1992 óta cipői piros talpára büszke Christian Louboutin nemrég egymillió dollára perelte az Yves Saint Laurent-t, mivel szerinte csak az ő kiváltsága skarlátvörös talpú cipőket méregdrágán árulni. Az egyszerre több divatház ellen is fellépő Louboutin a házi, úgynevezett 'Do It Yourself' hamisítókkal szemben azonban tehetetlennek bizonyul.

A hihetetlenül drága luxus lábbeliket kevesen, leginkább hollywoodi sztárok engedhetik meg maguknak, szemben a szinte minden boltban kapható piros festékkel vagy körömlakkal. Az ikonikus talp elkészítéséhez némi kézügyesség mellett mindössze egy magas sarkú cipőre van szükség, melynek talpából lehetőleg minél több látszik, valamint ecsetre és a Louboutinok piros talpához hasonló árnyalatú festékre. Egy amerikai kamaszlány, Tara Haughton még a befestett cipőtalpnál is egyszerűbb dologgal állt elő: webshopjában 17 dollárért, 4000 forintért vízálló anyagból készült piros talpmatricákat árul, melyekkel egy mozdulattal varázsolhatunk Louboutin-talpat cipőnkre. A rossosolini oldalán a vörösön kívül hasonlóan alacsony áron neon és pöttyös cipőtalpmatricák is kaphatóak.

Otthon is könnyen megfesthető piros talp
Otthon is könnyen megfesthető piros talp
Fotó: David Livingston / Europress / Getty

Az angol Homebase áruházakban például ugrásszerűen, 40 százalékkal megnőtt a vörös fényű festékek, például a Duracoat 'Flame' és 'Show Stopper' árnyalatainak eladása az előző évekhez képest, de bőr és gumi festésről is egyre többen kérnek felvilágosítást az eladóktól – mondta Peter Rooney, a Londonhoz közeli üzlet vezetője. Egy felmérésből az is kiderül, hogy a nőket leginkább az eredeti Louboutin 635 £-ról, 233 000 forintról induló ára ösztönzi a házi készítésű talpak festésére. 2,5 liter piros festék ára ugyanis csak 6600 forintba kerül.

„Minden álmom az volt, hogy egy pár Louboutinban menjek az unokatestvérem esküvőjére, de nem állt módomban megvenni. Mivel nagy volt a nyomás, hogy divatosan kell megjelenni az esküvőn, 20 fontért (7300 forint) vettem egy sima fekete cipőt, gondosan befestettem pirosra a talpát, hagytam egy éjszakán át száradni, és a következő nap már el is készült a D.I.Y. Louboutinom. Az esküvőn sokan megdicsérték a cipőmet, nem is volt szívem bevallani, hogy csak hamisítvány" – mondta a 24 éves Claire Stevenson a pienatadonna.it-nek. A kisfilmben megnézheti, hogy varázsolhat magának egy közönséges fekete magassarkúból szupertrendi, piros talpú Louboutin imitációt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta