OFFLINE

Hermès alkalmazottak segítették a hamisítókat

2012. július 15., vasárnap 13:31

Több millió dollár értékű hamisított Birkin táskát és extravagáns Hermès selyemsálat foglalt le a rendőrség, a nyomozás során pedig kiderült, a felszámolás alatt lévő globális bűnbanda tagjai között a Hermès alkalmazottai is foglalkoztak táska hamisítással. A luxus design ház belső ellenőrzési rendszere mellett a francia nemzeti rendőrség már egy éve nyomoz az ügyben és eddig semmilyen abnormális viselkedésre nem lettek figyelmesek.

A nemzetközi bűnszövetkezet több millió dollártól fosztotta meg a márkát évente. A Hermèstől két személyt vett őrizetbe a rendőrség, de gyaníthatóan ennél jóval több cinkostárs vett részt a házon belüli hamisításban. A razzia során a tucatnyi gyanúsított mellett a rendőrség megtalálta a titkos műhelyt is, mely tele volt értékes bőrökkel, szabásmintákkal és hamisított tartozékokkal. A kartell, mely terjedelmes hálózatot épített ki magának Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is, a feltételezések szerint 22 millió dollárt (489 millió forintot) volt képes generálni csak a táskahamisításból.

Hermès  táskák a divatház kirakatában
Hermès táskák a divatház kirakatában
Fotó: Bloomberg

„A Hermès nagyon elégedett a nemzeti csendőrséggel kialakult hatékony és intenzív együttműködéssel. A hatóság ismét bizonyította, hogy elkötelezetten és könyörtelenül küzd a hamisítás ellen” – mondta a párizsi ügyész a WWD-nek.

A francia Nemzeti Hamisítás Elleni Testületnek nem a Hermès az egyetlen ügyfele, évente körülbelül 7,5 billió dollár marad ki a francia kasszából a hamisítások miatt, így a hamisítás ellen küzdő francia gyártók bekeményítettek, a hitelkártyacégekkel együttműködve hat országra kiterjesztették kampányukat. A gyártók mellett a hamis áruk birtoklóira is büntetés vár, szélsőséges esetben 300 ezer euró, 90 millió forint bírságot, továbbá 3 év börtönt is kiszabna a francia jogrendszer.

„A hamisított Hermès tárgyak nyolcvan százalékát interneten értékesítették, ez abszolút szégyen” – mondta Patrick Thomas, a Hermès vezérigazgatója, aki az internetes szolgáltatókat, a keresőprogramokat és a szociális médiát is felelősségre vonja amiatt, hogy szerinte megkönnyítik a hamisított áruk értékesítését. Azonban úgy tűnik, hogy a kár, még ha lassan is, de megtérül, az amerikai bíróság ugyanis a közelmúltban 100 millió dollár, 22 milliárd forint kártérítés megfizetését rendelte el 34 Hermès utánzatot kínáló honlapnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta