OFFLINE

Online is elérhető kiállítást nyit a Chloé

2012. július 2., hétfő 08:30

Divat lett múzeumba vinni a divatot, ami vagy remek üzleti fogás, vagy tényleg egyre többen érzik az öltözködési formákat a kultúra részének. Tavaly például Alexander McQueen életműkiállítást rendeztek nagy sikerrel, valamint a Gucci ünnepelte 90. születésnapját egy saját múzeum nyitásával székhelyén, Firenzében. A háromszintes Palazzo della Mercanziában az ötvenes, hatvanas, hetvenes években készült táskák és kiegészítők mellett helyet kaptak Sophia Loren és Jackie Onassis Gucci darabjai is. Idén a két nagy olasz divatmárka, a Prada és a Schiaparelli állít ki a New York-i Metropolitanban, Lagerfeld pedig már a tokiói kiállítás után New Yorkban mutogatja Chanel Little Black Jacket című tárlatát.

A francia Chloe hatvanadik évfordulója alkalmából nyitja meg saját múzeumát a párizsi Palais de Tokyo-ban. Az archív darabok között kiállítják a céget alapító Gaby Aghion első munkáit, valamint a majdnem ötven éve pályán lévő Karl Lagerfeld Chloe-nak tervezett ultramodern ready-to-wear kollekcióit, melyek a hatvanas években híressé tették a luxusmárkát. Karl Lagerfeldet 1997-ben Stella McCartney követte a vezető tervezői pozícióban. „A Chloénak nagy nevet kellett volna választania. Ez az, de a zenében, nem a divatban. Reméljük van olyan tehetséges, mint az apja” – adott hangot nemtetszésének Lagerfeld a divatház döntésével kapcsolatban. McCartney-t egy Central Saint Martins College-beli iskolástársa, a Brit Divatnagydíjjal jutalmazott  Phoebe Philo követte a vezető tervezők sorában.

Az interneten is látogatható, szeptember 29-én kezdődő kiállítás alkalmából korlátozott számban újra piacra dobják majd Karl Lagerfeld 1983-ban tervezett Violin ruháját, Stella McCartney ikonikusnak számító ananász pólóját, ami a 2001-es tavaszi/nyári szezon egyik legnagyobb szenzációjának számított, a Pheobe Philo 2005 tavaszi-nyári kollekciójából ismert Paddington táskát, valamint Hannah MacGibbon 2009 őszi-téli szezonra tervezett bőr rövidnadrágját is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta