OFFLINE

A királynő kitüntette az Alexander McQueen ház vezető tervezőjét

2012. június 22., péntek 17:41

A királynő, mint minden születésnapján, idén is magas kitüntetésben részesítette a film, a divat és a zene kiválóságait, az 1201 nevet tartalmazó listára felkerült és a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatában ( OBE) részesült idén az Alexander McQueen ház vezető divattervezője, Sarah Burton is. A tervezőnő erősen bebetonozta helyét a divat történetében, mikor 2011. áprilisában megtervezte Vilmos herceg felesége, Kate Middleton menyasszonyi ruháját, mely azóta a világ egyik legkeresettebb és legtöbbet utánzott darabja lett. Burtonnek nem ez az első neves kitüntetése, a világ egyik legbefolyásosabb embereként tavaly már felkerült a Time 100-as listájára és a 2011-es British Fashion Awards-on elnyerte a Designer of the Year díjat is. A királynő díjával a tervezőnő olyan nevek mellé csatlakozott, mint Anna Wintour, a Harper's Bazaar jelenlegi főszerkesztője, Glenda Bailey vagy a wales-i divattervező, Julien MacDonald.

A Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatával kitüntetett Sarah Burton
A Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatával kitüntetett Sarah Burton
Fotó: Dave M. Benett

A királynő Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatban (CBE) részesítette a brit luxus márka, a Mulberry kreatív igazgatóját, Emma Hillt is, aki 2008-ban csatlakozott a céghez és azóta számos díjat tudhat a magáénak. Hill munkásságának köszönhető, hogy a márka nyeresége 54 százalékkal nőtt az elmúlt évben, ami 36 millió fontot (12,7 milliárd forint) hozott a cégnek.

Kitüntetésben részesült még az Oscar-díjas Kate Winslet, és Kenneth Branagh színész-rendező, aki a Sir előnév viselésére jogosító lovagi címben részesült. A Take That énekese, Gary Barlow a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatát érdemelte ki. Barlow volt a főszervezője többek között a gyémántjubileumi rendezvényeket záró londoni koncertnek is.

A díjgyűjtő Sarah Burton és Naomi Campbell
A díjgyűjtő Sarah Burton és Naomi Campbell
Fotó: Dave M. Benett

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta