Divatbemutató helyett modellversenyt kaptunk

„Meghívó Dora Abodi és Dora Mojzes Spring Summer 2012 divatbemutatóra” tárgyú e-maillel invitáltak minket egy szombati rendezvényre, mely végül furcsamód modellfelfedező-versenyként indult és úgy is fejeződött be. Igaz, a kezdő modellek felvonultak kétszer 8 percben Abodi Dóra és Mojzes Dóra ruhákban is.

Bár a sajtómeghívó szerint „a hazai divatszakmában egyedülálló összefogás történt, melynek célja hogy a nemzetközi piacon elismert és sikeres hazai divatszakemberek együtt, közösen egy igazi high-fashion divatbemutató keretein belül Budapestre varázsolják a párizsi, vagy new yorki divathetek hangulatát” mégis Retro sortokban felvonuló wannabe modelleket kellett nézegetnünk egy rosszul bevilágított folyósón, az egy órás csúszással kezdődő, uszkve 20 perc hosszúságú eseményen.

A Valentine Supermodel modellfelfedező versenyének gáláját a Sofitel Budapest ChainBridge Hotelben tartották, szép számú külföldi zsűri jelent meg és jópár magas, hosszú hajú lány, aki egész tehetségesen tudott magas sarkúban járni. Mivel azonban minket egyáltalán nem érdekelt a modellverseny, hagyjuk is: aki kíváncsi rá, nézze meg első galériánkat, benne vannak a lányok sortban, pólóban, páran közülük nyertek külföldi modellszerződést, és mindenkit leszerződtetett a Valentine, tehát nagy lehetett az öröm.

Szerencsére a sajtómeghívóval ellentétben a tervezőket nem exkluzív divatbemutatóval hitegették, így Mojzes és Abodi képviselői nem voltak annyira berágva, mint mi, sőt, utóbbi menedzsere kifejezetten örült a lehetőségnek, hogy nemzetközi divatszakemberek előtt vonultatták fel ruháit.

Tehát nézzük az átlagemberekkel hirdető Showroom R9 nyári felhozatalát: Abodi Dóra Hotel Chateau Marmont fantázianévre keresztelt 2012-es tavaszi-nyári kollekciójában saját tervezésű, festői printekkel nyomott, hernyóselymekből készült ruhák szerepelnek, a printek a gyönyörű shoppereken is visszaköszönnek. A kollekció fő színei a pasztell mellett az élénk kék, a napsárga, a narancs: ezek gyakran keverednek egy öltözéken belül. A kollekció stílusa a nevének megfelelően kicsit nosztalgikus, mint maga a hollywoodi Chateau Marmont hotel. A darabok kidolgozottsága nem hagy kívánnivalót maga után és bár a szatén kis kabátkák nem a kedvenceink, a Marie Katrantzou-t idéző, nyomott mintás pasztell ruhákért ölni tudnánk, annyira szépek.

Mojzes Dóra rendes metálosként dolgozta fel az idei nyarat, róla már mi is megemlékeztünk egy posztban: tőle szokatlan módon sok fehér darab van a kollekcióban, de a szegecsek, szúrós, tüskés ruhavégek, vállrátétek sikeresen a jövőbe helyezik a 40-es 50-es évekre jellemző pin-upos sziluetteket. Mojzes főleg vásznat, muszlint, pamutot és selyemorganzát használt, A 2012-es tavasz-nyári doramojzes ruhák sziluettjére jellemző a ’40-es, ’50es évek, amelyek pin-upos (magas derekú szoknyák, köldökig érő topok) és futurisztikus elemekkel (felfelé álló, tüskeszerű vállak) egészül ki. Az új kollekció darabjai elöl és leginkább hátul dekoltáltak. Az idei együttesek összeségében könnyedek, szexik és futurisztikusak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek