Polanski rövidfilmet rendezett a Pradának

A Prada a Cannes-i filmfesztiválon mutatta be legújabb, A Therapy című rövidfilmjét. A három és fél perces kisfilm főszereplője Tim Burton felesége, Helena Bonham Carter és Ben Kingsley. Az olasz divatház Roman Polanskit kérte fel a film megrendezésére. "Azt akartuk, hogy könnyed és vicces legyen, úgy hasson, mint egy film, ne úgy, mint egy reklám” – mondta a Prada szóvivője.

prada2

„Amikor felkértek, hogy készítsek a Pradának rövidfilmet, valójában nem gondoltam bele, hogy meg tudom-e csinálni, de igazából teljes szabadságot kaptam és lehetőségem nyílt újra a kedvenc embereimmel forgatni. Nagyon jól éreztük magunkat” – nyilatkozta Polanski a forgatásról.

A hetvenes éveket idéző filmben Helena Bonham Carter lila Prada blúzban és narancs színű szoknyában egy zaklatott gazdag lány szerepébe bújik, aki meglátogatja hallgatag pszichoanalitikusát, Ben Kingsleyt. Carter a bársony kanapéra ledőlve mesél előző esti rémálmáról. „Egyedül voltam egy hatalmas arénában, a színpadon egy rockbanda játszott és én nem hallottam a zenét. A csendtől elfogott a pánik. Mit jelentsen ez? Vajon ez a magányt szimbolizálja?” – gondolkodik hangosan a lila inges nő.

Ahogy a színésznő tovább meséli gondjait, Kingsley figyelme a fogason lógó lila bundára terelődik, oda is lép és felpróbálja. A kisfilm a 'Prada suits everyone' felirattal ér véget – írja a dailymail.co.uk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek