Fekete-fehér slankítás minden mennyiségben

Abba nem mennénk bele, melyik tervező melyiktől inspirálódik, de tény, hogy mióta Stella McCartney optikailag karcsúsító ruháját sikerre vitte Kate Winslet a vörös szőnyegen, egyre-másra jelennek meg hasonló slankító ruhák.

A USE nyári kollekciója szinte csak a fekete-fehér ravasz párosítására épül, Philip Lim őszi-téli kollekciójában szintén van cselesen színezett ruha, és Stella McCartney is készített a szezonra oldalt fekete, elöl fehér, térdig érő ruhákat. Liptai Claudia is ilyen ruhában vezette a Megasztárt, de hogy vajon melyik tervezőé volt a cucc, amiben a műsorvezető saját bevallása szerint olyan volt, mint egy matrjoska baba, nem tudjuk, lehetett bármelyiké az előbb felsoroltak közül – vagy egy olyané, akire nem is gondolnánk.

Ki inspirálódik kitől?

A tervezők optikai tuningos ruhái eléggé hasonlítanak egymásra, a fast fashion üzletek kollekciói meg rájuk: a Mango egész sor oldalt fekete ruhát, topot, nadrágot dobott idén piacra, és a Tescónál is találtunk olyan ruhát, ami leginkább McCartney-éra emlékeztet. A ruhák szabása és anyaga némiképp biztos különbözik, egy McCaartney ruháért ugyanis minimum 1000 eurót (280 ezer forintot) kell fizetnünk, egy Philip Lim ruha 100 ezer forintból jön ki, a hazai USE csak körülbelül 50 ezer forintot kér egy-egy darabjáért, a Mangóban pedig már 10 ezer forintból felöltözhetünk úgy, mint Kate Winslet.

Nézze meg galériánkban, melyik divatcég, milyen fekete-fehér ruhával állt elő, és szavazzon: ki isnpirálódik kitől?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek