Kalapban és passzoló estélyiben vonultak az állatok a kacsa-divatbemutatón

Most már több évre visszanyúló ausztrál hagyomány, hogy az egyik legnagyobb sydney-i tanyasi vásáron kacsa-divatbemutatót tartanak, vagyis olyan bemutatót, ahol kacsák vonulnak végig a kifutón, hogy bemutassák a legújabb kacsaruhákat.

A kacsadivat nem követi az emberdivat áramlatait, az állatok ruhái leginkább a Váratlan utazás századeleji angol ruháit idézik a tarka darabokkal és a hozzájuk passzoló kis kalapokkal. A bemutatót egy 64 éves Brian Harrington nevű férfi tartja, már lassan 30 éve. Korábban azt mondta, kacsái olyan ügyesek, hogyha emberek lennének, a legkeresettebb modellek között lenne a helyük.

Az idei vonulásról készített videót elnézve nem is olyan alaptalan az elképzelés, a kacsák kis noszogatásra ugyan, de szépen, libasorban (haha) vonultak végig a fűvel borított kifutón. Harrington igyekszik a kacsákat a legújabb trendeknek megfelelően öltöztetni, ami szigorúan nézve nem sikerült, viszont azt el kell ismerni, hogy a modern színhasználat azért összejött. Nagyon menő lesz például idény nyáron a rózsaszín nadrág, és Harrington kacsamodelljei is viselnek ilyen színű darabokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek