OFFLINE

Extrém cipőkből nyílt mini-kiállítás

2012. április 21., szombat 09:20

„Szeretnénk meghívni Titeket egy különleges rendezvényünkre, ahol a világ leghíresebb tervezői által készített cipőket mustrálják majd hazánk sztárjai monstre tűsarkakon” – állt a meghívóban, mely Felly K cipőkiállítására invitált egy Váci utca közeli galériában. Nem tudja, ki az a Felly K? Pedig a Pöttyös Guru reklámjában biztos sokszor hallotta már ön is Crazy love című számát az Amerikában befutó, magyar, nem mellesleg cipőmániás énekesnőnek.

A csili-vili megnyitón a tucatnyi cipő mellett megjelent valóban pár celeb is, de mi ez alkalommal csak a különlegesnek mondott cipőkre fókuszáltunk: alig hordott Raphael Young, BeBe, Louis Vuitton és Jimmy Choo lábbelik sorakoztak egy sarokban. Mivel nagy részüket fellépésre hordja Felly K, nem épp a legvisszafogottabb darabok.

A magángyűjtemény legkülönlegesebb elemei mindenképp a Raphael Young cipők, melyeket egy koreai származású, Párizsban felnőtt fiatal tervező készít. A cipők minden részét aprólékosan megtervezi Young, aki az építészetből inspirálódik, kedvencei Le Corbusier és Mies van der Rohe. A tervező Yves Saint Laurent-nél gyakornokoskodott, 2007-ben indította saját márkáját, melynek befuttatásában sokat segített, hogy lábbelijeiért odáig van Lady Gaga és Rihanna.

Mivel a 15 centinél magasabb sarkú körömcipők ránézésre borzasztó kényelmetlenek, ezért azt hittük, van az énekesnőnek valami különleges technikája az exstramagas sarkak viselésére, de megkérdeztük, és nincs: „A szilikon talppárna sokat segít, meg néha le kell ülni” – mondta a Velvetnek Felly K.

Az énekesnő egyébként a kiállított kollekcióval arra akarja inspirálni az embereket, hogy merjenek bátran, egyedien, önkifejezően öltözködni, mert szerinte bizony a ruha teszi az embert. „A kiállított cipőim közt a legrégebbi az egyik Prada, a 90-es évekből. Számomra különleges az egyik BeBe cipő, amiben a Crazy love klipjét forgattuk, ezt speciálisan arra vettem. És a fémsarkú Raphael Young cipő, ami miatt 50 ember állított meg New Yorkban az utcán, pedig ott nem nagyon szoktak megállítgatni ruha miatt, de emiatt szó szerint odajöttek ötvenen, hogy honnan van. Párizsban vettem a tervező boltjában” – mondta Felly K, aki a pár száz dolláros cipők mellett felhalmozott néhány igazán értékes, 1000-2000 eurós (300-600 ezer forintos) lábbelit is.

„Hogy mennyit költök egy cipőre, az attól függ, hogy éppen mi az a budget, ami rendelkezésre áll. Van itt pár száz dolláros cipő, de ezek a Rapfael Youngok nagyon drága cipők, 1000 eurónál kezdődnek, de ezek olyan cipők, amiket 10 év múlva is simán felveszel. A Bebe kényelmes, és jól megemel, ezért szeretem őket fellépésre hordani, de a Raphael Young cipők is nagyon kényelmesek, jó a kialakításuk, egész sokáig tudsz bennük fájdalommentesen járni” – tudjuk meg az énekesnőtől.

Ha szeretné megnézni a 37,5-es, extrém lábbeliket, a Magma galériában (Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 11.) megteheti, de arról, hogy meddig tart a kiállítás, nem találtunk infót. Ha kényelmesen szeretne extramagas cipőket nézegetni, kattintson Young oldalára, vagy galériánkra!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta