OFFLINE

Nagyseggűzték, pert nyert a holland modell

2012. március 9., péntek 09:23

Ananda Marchildon, a holland Topmodell leszek győztese pert nyert az Elite Model Management ellen – írja a Huffington Post. Marchildon azért perelt, mert nem akarták foglalkoztatni (márpedig ez volt a verseny egyik fődíja). Az ok: szerintük "szép az arca, de nagy a segge". (Nem is nagyon találni róla fotókat, de itt a saját Facebook-profilja.)

078825-next-top-model nologo
Fotó: Sloggi

A probléma egész pontosan az volt, hogy szerintük túl széles a csípője. A 180 centis modell ügyvédje azonban rámutatott: amikor a játékot megnyerte, 92 centis volt a csípője, az Elite-nek tehát semmi joga azon pattogni, hogy miért nem 90 centis a kérdéses körméret. Ha pedig a díj az volt, hogy három éves szerződéssel foglalkoztatják (ennyi idő alatt körülbelül 75 ezer eurót, csaknem 22 millió forintot kereshetett volna), akkor tegyenek is így.

Az eljárás során felhasználtak egy levélváltást is, amely a modell és az ügynökség között zajlott. "Abban állapodtunk meg, hogy minden második héten bejössz hozzánk egy értékelésre, hogy megállapítsuk, hogyan állsz a diétáddal, a testedzéssel és a fogyással. Minden alkalommal meg fogunk mérni" – írta az Elite egyik képviselője.

 

"Ma, 2010. március 23-án 98 centiméter volt a csípőd körmérete. Ez egy emlékeztető! A cél, hogy június végére ez ne legyen több 90 centinél." Marchildon azt válaszolta: a korábbi méretére fogy, de annál többet nem hajlandó leadni. Így is lett, de szeptemberben az Elite és Marchildon útjai elváltak. (Legutóbb hétfőn fotózták, a Sloggi fehérneműgyártó kérte fel egy sorozatra, hogy bemutassák: még mindig lenne helye a szakmában.)

A bíróság szerdai döntését a modell úgy kommentálta: "büszke vagyok, hogy megmutathattam, csak azért, mert egy modellügynökség így akarja, még nem vagy leírva, ha nagyobb a méreted. Még mindig ember vagy, olyan szép lehetsz, amilyen akarsz, és ez nem centik kérdése, hanem annak, milyennek mutatod magad."

Marchildon szerint egyébként körülbelül tízezer eurót (körülbelül hárommillió forintot) keresett, aztán kirúgták, mert nem fogyott eleget ahhoz, hogy megfeleljen az ügynökségnek. Most pedig örül annak, hogy példakép lehet a fiatal lányok előtt, mondván, ha valaki nem alkalmas kifutós modellnek, akkor is lehet szép.

A pernyertes modell egyébként azóta már otthagyta a szakmát, azóta kredenceket készít fából.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta