OFFLINE

Giccses és finom: betlehemes panettone

2011. december 17., szombat 11:30

Ajándék lónak nem szabad a fogát nézni, de ezt a panettonét úgy kaptam Torinóból, hogy az eredeti tulajdonosa azt mondta, hogy ő nem kéri, mert nagyon rosszul néz ki, és különben se tudja már hova tenni a sok édességet. Mi más ez, ha nem kifejezett engedély lófognézésre?

Ennek a hagyományos olasz karácsonyi kalácsnak a tetejére a lelkes cukrász komplett betlehemes jelenetet helyezett el. A figurák sajnos nem marcipánból voltak, hanem színes cukorból, viszont a pár alighasználható fénykép elkészítése után megkóstoltuk a barlangot is, amiben a szent család meghúzódik a panettone tetején, és az bizony kiváló giandujottókból állt.

Ez utóbbi csokoládé egyébként kifejezetten Torinó büszkesége, amit azért találtak fel 1865-ban, mert a napóleoni háborúk miatt észak-Olaszországban az egekbe emelkedett a kakaó ára. Az méregdrágává vált alapanyag egy részét porított mogyoróval helyettesítették, ebből készül a giandujotto, és a crema gianduja is, aminek tömegtermelt változatát Nutella néven szokta ön gyenge pillanataiban megvásárolni.

Hogy a betlehemes díszítés hogy nézett ki, azt a galéria siralmas fotóira hagyatkozva nagyjából meg lehet állapítani, azt, hogy a csoki és maga a kalács milyen finom volt, azt viszont kénytelen lesz az olvasó nekem elhinni. A jó ízekkel együtt ön szerint vajon menő vagy ciki a betlehemes panettone?

1143 szavazat 1076 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta