OFFLINE

A 90 éves divatzseni mindenkinek beszól

2011. október 27., csütörtök 08:31

Iris Apfel, a 90 éves fashionista interjút adott a Telegraphnak, amelyben finomítás nélkül közölte véleményét arról, hogyan öltözködik az utca embere. "Hánynom kell, ha nyáron a Fifth Avenue-n sétálok. Úgy tűnik, minél kövérebb és rondább valaki, annál kevesebb ruhát hord. Sortokat és a tangapapucsokat, meg szűk farmereket látok óriási seggeken" – prézsmitált a néne.

A Harper's Bazaar szerkesztője Iris Apfellel
A Harper's Bazaar szerkesztője Iris Apfellel
Fotó: Michael Loccisano

Apfel asszony úgy véli, börtönbe kéne csukni azokat, akik efféle cuccokat hordanak, főleg azokat, akik 44-es méret felett szűk farmert húznak. Markáns véleménye ellenére azonban nem osztogat tanácsot bárkinek: Lindsay Lohan egyszer felkérte divattanácsadónak, ám ő nemet mondott. "Senkinek sem tudom megmondani, hogyan legyen stílusa. Semennyi pénzért nem kaphatsz stílust. Ez ösztönös. Megpróbálhatsz másvalaki lenni, de ez nem stílus. Ha valaki azt mondja, "ezt vedd meg, ettől stílusos leszel", akkor sem leszel az, mert nem belőled fakad. Először azt kell megtanulnod, hogy te kicsoda vagy, és ez fájdalmas."

Azért olyan is van, amit Apfel szeret: ez az ötvenes évek New Yorkja. "Mesés volt, mindenki szépen festett." De ezzel nagyjából ki is fújt a dolog, még a vörös szőnyeges események résztvevőiről is megvan a véleménye.

"A Golden Globe-és Oscar-gálákon mind ugyanúgy néznek ki, mintha mindannyian ugyanazt a hálóinget viselnék, idén ráadásul senkin sem voltak ékszerek. Csak Helen Mirren viselt egy szép nyakéket, de ő is elrontotta, mert a nyaklánc elhomályosította a ruháját. Azt hiszem, a tervező öngyilkos akart lenni, amikor meglátta." Aki kíváncsi a teljes interjúra, itt elolvashatja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta