Nagy a seggem? Fashiszta oldalon szívatják egymást a tinik

A jóég tudja, mi értelme van szóvicces átfedéseket keresni a divat és a fasizmus között (a lookizmus korában, ugye), de pont ezt teszi címével a fashism.com, az instant nagy-seggem-van-e oldal.

Működése elég egyszerű: gyors regisztráció után bárki feltölthet magáról egy fotót, akár egész alakosat, de lehet kisebb is. A lényeg, hogy utána bárki választhat a tetszik-nem tetszik opciók közül. Szavazás után egyből kiderül a népítélet, mert az oldal százalékosan közli a lájkarányt (ez azért kedves).

70 százalékos lájkarány, és egy hozzászólás
70 százalékos lájkarány, és egy hozzászólásfashism.com

A Fashism 2009 legvégén indult, aztán már iPhone-alkalmazás is lett belőle. A népszerűsége, úgy tűnik, töretlen, valószínűleg mivel a funkcióját teljesen betölti. Indulás előtt az ember csak feltölti a képet, és megkérdezi: jól mutat ez a póló ezzel a kardigánnal? Nem túl rövid ez a nadrág? A választ pillanatokon belül megkapja.

A legtöbb kérdést olyan lányok teszik fel, akik osztálytalálkozóra indulnak – ők is kapják a legtöbb negatív megjegyzést, mert általában elképesztően kurvás cuccokat találnak. (Biztosan azért, mert demonstrálni szeretnék, milyen jó nő lett belőlük az utóbbi években, amióta levették a fogszabályzójukat, és elmúltak a pattanásaik.) De a látogatók hajlamosak beszólni kiskamaszoknak is, láthatóan nem nagyon működik a tartalomszűrés – legfeljebb abból a szempontból, hogy nincsen pucérkodás. A beszólongatás persze kölcsönös, ha valakinek ideje van, kommentháborúkat fedezhet fel a felhasználók között.

Kérne tanácsot vadidegentől?

A készítők azonban komolyan gondolják a dolgot: korrekt blogon adnak tippeket, és mutatják be azokat a cuccokat, amelyekre a legtöbb elismerő kattintás érkezett.

Kérdés persze, hogy józan gondolkodású ember tényleg vadidegeneket kérdez-e meg arról, hogy mennyire tűnik nagynak a segge az új fehér sortjában. Vagy úgy egyáltalán bárkit. Nézzen a tükörbe, ha szerinte nagy, más szerint is az.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek