OFFLINE

Nagy a seggem? Fashiszta oldalon szívatják egymást a tinik

2011. október 7., péntek 08:15

A jóég tudja, mi értelme van szóvicces átfedéseket keresni a divat és a fasizmus között (a lookizmus korában, ugye), de pont ezt teszi címével a fashism.com, az instant nagy-seggem-van-e oldal.

Működése elég egyszerű: gyors regisztráció után bárki feltölthet magáról egy fotót, akár egész alakosat, de lehet kisebb is. A lényeg, hogy utána bárki választhat a tetszik-nem tetszik opciók közül. Szavazás után egyből kiderül a népítélet, mert az oldal százalékosan közli a lájkarányt (ez azért kedves).

70 százalékos lájkarány, és egy hozzászólás
70 százalékos lájkarány, és egy hozzászólás
Fotó: fashism.com

A Fashism 2009 legvégén indult, aztán már iPhone-alkalmazás is lett belőle. A népszerűsége, úgy tűnik, töretlen, valószínűleg mivel a funkcióját teljesen betölti. Indulás előtt az ember csak feltölti a képet, és megkérdezi: jól mutat ez a póló ezzel a kardigánnal? Nem túl rövid ez a nadrág? A választ pillanatokon belül megkapja.

A legtöbb kérdést olyan lányok teszik fel, akik osztálytalálkozóra indulnak – ők is kapják a legtöbb negatív megjegyzést, mert általában elképesztően kurvás cuccokat találnak. (Biztosan azért, mert demonstrálni szeretnék, milyen jó nő lett belőlük az utóbbi években, amióta levették a fogszabályzójukat, és elmúltak a pattanásaik.) De a látogatók hajlamosak beszólni kiskamaszoknak is, láthatóan nem nagyon működik a tartalomszűrés – legfeljebb abból a szempontból, hogy nincsen pucérkodás. A beszólongatás persze kölcsönös, ha valakinek ideje van, kommentháborúkat fedezhet fel a felhasználók között.

Kérne tanácsot vadidegentől?

  • 937
    Ez jó dolog
  • 1881
    Trollok mind
  • 791
    Beszólnék mindnek

A készítők azonban komolyan gondolják a dolgot: korrekt blogon adnak tippeket, és mutatják be azokat a cuccokat, amelyekre a legtöbb elismerő kattintás érkezett.

Kérdés persze, hogy józan gondolkodású ember tényleg vadidegeneket kérdez-e meg arról, hogy mennyire tűnik nagynak a segge az új fehér sortjában. Vagy úgy egyáltalán bárkit. Nézzen a tükörbe, ha szerinte nagy, más szerint is az.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta