OFFLINE

A magyaroknak még mindig a Balaton a Riviéra

2011. február 24., csütörtök 09:35

Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb hazai üdülőhely - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. szerdán közzétett felméréséből. 2010-ben a magyar tengert választották legtöbben azok közül, akik többnapos utazásra vagy hosszabb nyaralásra mentek. A 2010-es utazási szokásokat felmérve az is kiderült, hogy a megkérdezett háztartások csaknem 68%-a vett részt egynapos, 61%-a többnapos és csaknem 43%-a ennél is hosszabb és legalább kétszemélyes, úgynevezett főutazáson.

tk3s nf0512008 002

Ami a többnapos belföldi utazásokat illeti, a második helyen a Budapest-Közép-Dunavidék, a harmadikon pedig Észak-Magyarország áll. A belföldi utazások jelentős része a július-augusztusi főszezonra esett, de a júniusi, illetve az őszi utazások aránya is magas volt. A belföldi utazáson résztvevők motivációi közül a rokonok és ismerősök felkeresése volt a legfontosabb. A második legnépszerűbb indok a vízparti pihenés, a harmadik legfontosabb motiváció a nyaraló felkeresése, és jelentős az egészségturizmus és a városlátogatás szerepe is. A belföldi többnapos utazások között az 1-3 éjszakásak voltak a jellemzőek. A belföldi utazásokkal kapcsolatos tájékozódásban első helyre került az internet.

tk3s 2f420138

Többnapos külföldi utazáson a megkérdezettek 23,5%-a vett részt. A legnépszerűbb úti célok Ausztria, Horvátország, Románia és Olaszország volt. Az utazások egytizede volt Európán kívüli. A főutazások csaknem 60%-a belföldi volt, a legtöbben itt is a Balatont keresték fel, a leggyakoribb fő motiváció pedig a vízparti üdülés volt.

Ön tervez-e idén belföldi utazást?

  • 111
    Igen
  • 18
    Nem
  • 23
    Nem tudom még

Az egynapos utazások zöme belföldre irányult. Belföldi egynapos utazáson az összes megkérdezett kétharmada, járt, akik legnagyobb arányban a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régiót keresték fel. A belföldi egynapos utazások fő céljai közül kiemelkedett a vásárlás, továbbá a rokonok és ismerősök meglátogatása, amit a városlátogatás, a vízparti üdülés és a gyógykezeltetés követett. A külföldi egynapos utazások döntő részének Ausztria volt az úti célja, a második helyen Szlovákia szerepelt, a legtöbben vásárolni mentek át a szomszédos országokba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta