OFFLINE

A valódi nő nem túl izmos és nem túl gömbölyű?

2010. július 5., hétfő 08:42

Már régóta fut a Dove kozmetikai cégnek az a kampánya, aminek főszereplői a "valódi nők". A kezdetek óta több kritika is érte őket: volt, aki arra panaszkodott, hogy a természetes, hétköznapi modelljeiket digitálisan kicsit feljavítják. A Jezebel egyik olvasója most egy újabb kifogásolnivalót talált.

Egy hirdetési oldalon ugyanis egy olyan felhívásba futott bele, ami azt bizonyítja, hogy a Dove milyen szigorú szempontok alapján válogatja ki a valóban hétköznapi, átlagos asszonyok közül azokat, akik szerepelhetnek a reklámjaikban. Bár a hirdetést a Jezebelen megjelent elmarasztaló poszt óta eltávolították, a HuffingtonPost elmentette a kifogásolt szöveget.

DOVE-AD

A hirdetésben egy New York-i válogatásra hívják fel a vállalkozó szellemű hölgyek figyelmét. Még a hirdetés elején leszögezik, hogy színésznőknek, modelleknek, valóság-show szereplőknek tilos a jelentkezés, ők tényleg valódi és lehetőleg hétköznapi alanyokat keresnek, akik 35-45 évesek, és bármelyik rasszból származhatnak. Majd jön pár adat arról, hogy pontosan mennyit lehet majd keresni a Dove reklámarcaként, és hol használják majd fel a hirdetéseket, valamint azt is leírják, hogy a kampányfotón csak egy törölközőt viselnek majd a szerencsések. Ez eddig szép és jó, azonban a többi követelmény már azt mutatja, hogy mégsem annyira mindegy, hogy az átlagnő hogyan is néz ki.

A jelentkezőktől hibátlan bőrt követelnek, amit nem csúfít el semmilyen tetoválás vagy heg. Persze a szép haj és csinos test is kötelező, túl sportos alkat pedig nem kívánatos, ahogy a túlságosan nőies vonalak, domborulatok sem.

Nézegessen elvileg természetes szépségeket!

A cég szóvivője kijelentette, hogy némi hiba csúszott a rendszerbe, és a hirdetésre valójában sem ők, sem a reklámügynökségük nem bólintott rá – írja a StyleList. Hozzátette, természetesen méltányolják, hogy felhívták a figyelmüket erre a baklövésre, és persze mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló kínos eset. Egyúttal leszögezte, ők továbbra is hisznek abban, hogy a szépség nem függ kortól, testméretektől és a származástól.

„Sokféle nő szerepelt már a hirdetéseinkben. Volt, aki csak húszéves volt, de volt, aki már a kilencvenötöt is betöltötte. Voltak szőke, vörös, hosszú és rövid hajú, sőt kopasz modelljeink is. Ahogy voltak szeplős, szeplő nélküli, ráncos, tetovált és nőiesen gömbölyded hölgyek is” – tette hozzá a szóvivő.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.05 15:29:23szovirag

  Rékuc, koszonom! Ketszer kezdem bele egy kommentbe, aztan nem kuldtem el, de nekem is pont ez a parhuzam jutott eszembe az intolerans, kirekeszto hozzaszolasok alapjan. A parom is es en is diplomas, tobb nyelven beszelo, muvelt, szeles erdeklodesi koru emberek vagyunk. Rengeteg hobbink van. A sportolas nem tartozik kozejuk. (Bar ha heti 2*1 ora gerinctornat sportolasnak lehet nevezni, akkor en is sportolok!) Ezert nem vagyunk egy vekony, izmos banda. De hogy ez valakit hogy zavarhat annyira, hogy legszivesebben a gazkamraba kuldene???

 • 2010.07.05 16:11:36OstOr71

  Ezeket bottal sem piszkálnám meg!
  Míg néztem a képeket két centit visszament a farkam a hasamba, szerintem megijedt.

 • 2010.07.05 16:11:38a mentalista

  "Aztán csodálkoznak, ha a férfiak thai, filippinó, vagy kelet-európai bombázókkal bújnak ágyba, nem velük."

  nah persze, a tökéletes férfiak, rohannak máshova keresni. BKV-val közlekedem, nem vagyok elzárva, látom a férfiakat, hát szerintem a legtöbb sportot csak a tévében látott. Erről ennyit, valszeg itt is hozzájuk hasonlóak osztják az észt...egy nőnek mi mindent kéne tegyen mert különben fúúúj, bezzeg ők.

  És igen, nehéz összeegyeztetni a dolgokat, de nem lehetetlen. ÉÁn si dolgozom, sokat is, de szeretem a munkám. van szép lakásom, egyeüdl tartom fent és minten háztartásai munka rám vár...és mégis jut idő sportra, ma este is fogok menni, miután hazaértem, jó levezető.

  Akinek van férje, esetleg gyerek akkor mégjobban összekéne egyeztetnie..hiszen az igazi társ arról is szól hogy segt neked, hogy vele könnyebb..ergo kiveszi a részét mindenhol...jah, hogy egy lusta disznóval élsz együtt?? hát akkor VÁLTOZTASS!!!! de semmi esetre se használd fel őt vagyx a gyereket kifogásnak..

  és nem a sporttmániáról van szó...de heti pár alkalom bele kell hogy férjen..futás, jóga, hmm. És megfelelő étrend, nem koplalás..de odafigyelés, reggeli, gyömölcs-zöldésg, tejtermék, és főt étel, lehetőleg változatosan....este lehetőleg nem zaba..ez férfira is vonatkozik..nem szexi a pacal + sör kombó (mikorben meg megy az észtosztás, ugye)...és cukros lötty helyett bubimentes víz....és a határok mindenkinél megvannak, de azokon belül érdemes kihozni a legjobbat :)

 • 2010.07.05 16:14:39Caravallo

  Az átlagos férfi sörhasú és vízfejű.

 • 2010.07.05 16:23:43szovirag

  Egyet szeretnek meg halkan megkerdezni: Ki a banat kert tanacsot? Mi igy akarunk elni. NEM akarunk valtoztatni! Olyan nehez ezt megerteni?

 • 2010.07.05 16:30:06Rékuc

  2010.07.05 16:23:43szovirag
  'Egyet szeretnek meg halkan megkerdezni: Ki a banat kert tanacsot?'

  senki. De ebben a témában nagyon könnyű osztani az észt és felsőbbrendűnek tűnni, nem kell hozzá túl sok, ezért aztán aki semmi másban nem tűnik ki, az itt próbál okosnak és ügyesnek tűnni.
  (Akinek nem inge...) :)

 • 2010.07.05 16:40:22griffin

  Az a kis foltos csaj nagyon bejön!!:-)))De a többi nő is szép!

 • 2010.07.05 16:53:08neccharisnyás útonálló

  Wow! Jobb szélső hölgy hozza az alakomat - csak az én combjaim kicsit nyúltabbak. Ki gondolta volna....

 • 2010.07.05 17:08:18mldrv

  olvasgatok: ha szerinted ezek a nők (azaz itt a csoportképben a fiatal csajok, a rákattintáskor látható öreg nőket most hagyjuk) a sörhasú pasikkal ekvivalensek, akkor valami nagyon nincs rendben a fejedben.

  pontosan emiatt nem kéne az ún. tökéletes alakú túl vékony modellekkel reklámozni. micsoda eltorzult testképe van egyeseknek emiatt...

  egy modellnek lehet 60cm alatti dereka, de attól még a 64-65 centis derék sem sörhas!!! (oké lehet itt pár csajnak 65 felett van kicsivel de az se gáz!)

  azért gyanús nekem ez a nagy fikázás, attól tartok h a fikázó pasiknak bizony szép igazi és nagy sörhasa van... :o)

 • 2010.07.05 17:12:51mldrv

  azoknak, akik arról szövegelnek h olyan könnyű elkezdeni sportolni meg változtatni meg minden: nem az... nincs energiája az embernek, mert nem sportol.. emiatt elkezdeni sem tudja.. ördögi kör! úgyhogy kell hozzá vmi közvetlen személyes motiváció, valami extra lökés, hogy kikerülj ebből a körből.
  az én esetemben ez az extra lökés megtörtént, sok év üldögélés után. eredmény? előtte sem volt feleslegem (BMI bőven 20 alatt volt...), de pár hónap után magamra nézve meglepődtem, hogy még így is szálkásodtam... lejött pár kg zsír, jött fel helyette egy kis izom (vagy csak a meglévők jobban látszanak? mert amúgy nem testépítek egyáltalán, nem járok konditerembe) és valóban több az energia is, sokkal. szóval megéri!

 • 2010.07.05 17:19:37calvin&hobbes

  2010.07.05 14:23:14A Föld márpedig lapos

  Nem tudom ultel mar mondjuk repulon (lehet tavolsagi busz, ketszemelyes vonatules is stb..) egy 120 kilos ember mellett??? Nem? Probald ki mondjuk ugy 6 oras utazas soran... akkor majd pattognal te is.

  A reklammal kapcsolatban... szep szep a kulonbozoseg, meg az egyediseg de a fenti lanyokkal egyikkel sem cserelnek testet. Jol megvagyok az enyemmel.

  2010.07.05 10:50:25lukedidy

  A hozzaszolasod fantasztikus volt... kar hogy hulyeseg. Fent mar tobben el is magyaraztak...

 • 2010.07.05 17:24:18Erudayo

  Hát ez a reklám azóta idegesít,amióta van. Mostanában direkt figyelem a mozgolepcson szembejövőket. Valóban, ez az átlag. A nők,főleg 25 év felett,hajlamosak így elhízni. De hogy ez a beteg cég úgy dönt, hogy adja alájuk a lovat, ez őrjítő! Apám cukorbeteg. Látom mit áll ki,azért,mert 30 éve nem mozdult meg,és hülyeségeket evett,mert azt hitte, neki lehet. És most ezek itt komolyan erre biztatnak? Hogy mindenki lőhesse magának az inzulint??? Emberek,ez nem normális dolog! Az ember alapvetően nem kövér! Nem zsíros! Akik ezt a kampányt kitalálták,azokban pedig nincs felelősségérzet.

 • 2010.07.05 17:32:19Rékuc

  2010.07.05 17:24:18Erudayo
  tévedsz, a nő alapvetően zsíros(abb, mint a férfi).
  Az megint más dolog, hogy a mai ideálnak a zsírtalan nők felelnek meg, akik nem tudnának kihordani egy gyereket, de attól még nem lesz normális a kisfiús, sovány ideál.

 • 2010.07.05 17:40:26vakarakar

  Engem az idegesít, hogy ha csak 5 kiló plusz van az emberen, már hajlamosak azt ledagadtozni. De ha lefogyja, akkor: jaj olyan sovány vagy, csak nem vagy beteg?

  Szerintetek a fent levő képen közepén levő szöszi lány már túl zsíros? Mert szerintem ő lenne inkább a követendő példa.

  Rékuc: honnét veszed, hogy zsírtalan nő nem tud kihordani egy gyereket? Tudom, hogy nem a legjobb példa: de Schorbertné is kihordta.

 • 2010.07.05 17:41:55Zsúúúú04

  Itt megint az megy, hogy mindenki vagdalózik a csontsovány és a dagadék emberekkel, miközben senki nem írta le,hogy kizárólag ez vagy az a jó, hanem a kettő közt. :)))))))
  Egy emberen kell lenni bizonyos mennyiségű zsírnak, hogy a teste normálisan működjön, de ha az a zsír kifolyik a ruha alól, az gáz.
  A dolog amúgy pofon egyszerű, be kell ütni a kedves google-be valamilyen ma is élő törzs nevét, és megnézni, hogy ott bizony kevés az ilyen alkatú ember, márpedig a mai világban a törzsek állnak legközelebb a normális emberi testhez.

 • 2010.07.05 17:47:11Rékuc

  azért ezt a törzsi dolgot nem erőltetném, mivel a műkaján élő, dagadt, egészségtelen, természetellenes és ami még kígyót-békát rákiáltanak életmódunkkal kb 2-3x annyi ideig élünk, mint a vadon élő törzsek :)

  az ember úgy ahogy van, természetellenes a két lábon járással, ezáltal maga a gyermekszülés is természetellenes a megváltozott medencecsontozaton keresztül, szóval aki a normális és természetes életmódot keresi, az másszon vissza a fára. Most pedig elmegyek fagyizni.

 • 2010.07.05 17:58:08grammar nazi

  Az emberi szervezet sok hülyeségünket képes elviselni, de azért nem kellene feszegetni a tűréshatárait.

  A nők nagy része örülne, ha csak ennyire lenne elhízott, mint a képen látható hölgyek. Sajnos a magyar nők ennél is sokkal formátlanabbak, kövérebbek, ocsmányabbak és mindig megtalálják a mentséget, hogy miért nem figynak le. Mert a párjuk így is szereti őket, mert nincs idejük, mert az a lényeg, hogy ők magukat szépnek látják. Bla bla bla.
  Az embert a választásai jellemzik, aki a punnyadást választja a mozgás helyett, az leírta magát a szememben.

 • 2010.07.05 19:26:12Applepie

  grammar nazi: "Sajnos a magyar nők ennél is sokkal formátlanabbak, kövérebbek, ocsmányabbak és mindig megtalálják a mentséget, hogy miért nem figynak le. Mert a párjuk így is szereti őket, mert nincs idejük, mert az a lényeg, hogy ők magukat szépnek látják. Bla bla bla."

  Nem téveszted véletlenül az angol nőkkel a magyarokat? vagy még soha nem jártál angliában, ami természetesen nem probléma, de azért azt csak hallottad, hogy a magyar nőket azért mindenhol dícsérik. A fenti állítás inkább angliára igaz :)

 • 2010.07.05 19:27:59Applepie

  take a dirty picture

 • 2010.07.05 19:49:02EZsL

  ZSuuu!

  Nem tudom megállni, hogy ne válaszolljak. Fél éve még én is azt mondtam, amit Te. Hogy minden csak kifogás.

  Sajna azóta másképp alakultak a körülményeim. Munkahelyet kellett váltanom, abból annyit kapok, hogy kicentizve, spórolva mindene, megélek. És közben jöttek - mert miért ne ilyenkor, a vártalan kiadások. Jelenleg mínusz fél millió az egyenlegem. Hónapok óta tésztával és krumplival váltom ki az eddig jól megszokott zöoldséget, csirkét. Akkor az volt a luxos, hogy sültkrumpli, spagetti (súlyőrzés miatt), most az, hogy dinnye, csirkehús. :-(((. Fitnessbérletre nem futja, futni próbálok eljutni, de az az egy, ami ingyért van, és azt nem szeretk. ÉS a súlyomon az sem segít, hogy minden nap legyaloglok egy metromegállót, mert eladtam a BKV bérletem is, és ott nincsenek ellenőrök. CSak az vigasztal, hogy jön az ősz, felpereg a piac, és taláőlok valami jó kis másodállást, és akkor rendeződnek a dolgok.

 • 2010.07.05 20:21:29Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 11:16:41szovirag:
  És mi a helyzet dugásfronton?

 • 2010.07.05 20:26:22Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 11:07:39Balance Of Power:
  Hát ha anyu 1x1 héten meg kondiba, akkor úgy fog kinézni, mint a képen látható kissé leeresztett macák.
  Heti 3-4x meg tutira nincs ideje.

 • 2010.07.05 20:29:53Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 12:10:18Zsúúúú04:
  Ez a 04 az életkorod évben?
  Tök jó, hogy már tudsz írni, de tekintve, hogy miket - hát lehet, hogy mégse olyan jó.

 • 2010.07.05 20:31:26Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 12:13:00Amirah:
  Jaja, meg a sok hülye kitalált sztorikat olvas.
  Regénynek vagy mi a fasznak hívják így maguk közt.

 • 2010.07.05 20:35:24Frengi

  Én egyszer vettem Dove kencét, olyan volt mint a takony, gyorsan elajándékoztam.
  A plakát az jó, de azt nem is kell magunkra kenni.

 • 2010.07.05 20:37:39A Föld márpedig lapos

  @calvin&hobbes
  "2010.07.05 14:23:14A Föld márpedig lapos

  Nem tudom ultel mar mondjuk repulon (lehet tavolsagi busz, ketszemelyes vonatules is stb..) egy 120 kilos ember mellett??? Nem? Probald ki mondjuk ugy 6 oras utazas soran... akkor majd pattognal te is."

  Veled meg naponta megtörténik ez, ugye?
  Érdekes, velem nem. Konkrétan még egyszer sem volt erre példa, pedig sokszor ültem már repülőn, a busz pedig kifejezetten jó barátom.
  Biztos a te karmáddal van a gond, hogy folyton 120 kilós emberek mellé vet a sors a tömött buszon és villamoson. ;)

 • 2010.07.05 20:53:23Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 12:30:01Rékuc

  "már megbocsáss, de ezen a plakáton egyik nő sem dagadt."

  Úgy érted, hozzád képest?
  Az bizony meglehet.

  "azért ezt a törzsi dolgot nem erőltetném, mivel a műkaján élő, dagadt, egészségtelen, természetellenes és ami még kígyót-békát rákiáltanak életmódunkkal kb 2-3x annyi ideig élünk, mint a vadon élő törzsek"

  Ezt az ökörséget honnan vetted?
  Az átlagéletkor azt jelenti, hogy sok ember átlagát tekinve. Persze, mert itt már van egészségügyi ellátás, nem halsz bele egy náthába 8 éves korodban, meg nem fal fel az oroszlán 10 évesen. Ezek mind erősen leviszik ám az átlagot.
  De az öreg emberek a törzsi népeknél kb. ugyanúgy elélnek 90 éveig, ahogy Európában. Csak fenti okok miatt kevesebben. De nem az életmód miatt. Ja, és közülük igen kevesen halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben meg rákban.
  De legalább jó mentség volt a hájasságra.

  A két lábon járás már miért lenne természetellenes? Az ember testalkata pár millió év alatt ehhez idomult, ma már ez a természetes, ha neked a fán élés az, akkor nosza.

  2010.07.05 12:27:20SanDan
  "Akkor én hova tartozom?"
  A nickedből ítélve a férjterrorizálók közé. :-)
  (rokukyu :-)

 • 2010.07.05 21:29:59panka

  EZsL: nem csak a futás van ingyen! Net van otthon, tölts le valami rubintrékát, napi húsz perced csak van, az otthon tornázgatásért se kér pénzt senki, és mellesleg nagyon hatásos tud lenni.

 • 2010.07.05 21:53:26SanDan

  2010.07.05 20:53:23Hajrá, Fő- és Albánia!!

  Tévedsz, nem terrorizálok senkit. Max. a csapatot, akiket edzek... :-)

  (Jó ez a Velvet, minden második írkálmányom elveszik az éterben...)

 • 2010.07.05 22:11:21flippant

  2010.07.05 20:45:00Plumper

  Bakker, Te végignézted a fotókat? A vége felé (a középső dagadt fekától kezdve) olyan nők vannak, hogy 100 év börtön után bottal se piszkálnám meg. A Dove olyan mint a liberalizmus. El akarja hitetni a csúnya nőkkel, hogy szépek és nők. Pedig csak szimplán csúnya nők. Dobálom is ki az asszony szappanjait...

 • 2010.07.05 22:26:00Martian

  A csoportképen a csajok egyáltalán nem dagadtak, jól néznek ki... inkább a testtartásukon lenne érdemes javítani.

 • 2010.07.05 22:28:18Amirah

  Hajrá, Fő- és Albánia!!: a regény más, ott a fantáziadra van bízva a részletek kidolgozása, a TV-ben meg készen kapod az infót- olvasni nagyon szeretek :-)

 • 2010.07.05 22:31:01Amirah

  ráadásul a könyvet, amit én választok ki, nem úgy tolják az arcomba, nem tarkítják reklámok és rémhírek..

 • 2010.07.05 22:32:49Amirah

  hát, a jobb szélső combjai komoly szorító erőt képviselhetnek

 • 2010.07.05 23:02:02Balance Of Power

  2010.07.05 20:26:22Hajrá, Fő- és Albánia!
  A rendszeresseg a lenyeg. En sem vagyok egy sportember, de en napi szinten gyalogolok 5-10 km-eket altalaban es ugye semmi szukseg este hat tojasbol rantottara ujjnyi vastag szelet kenyerrel.

  De most vegigneztem megint a sorozatot - ezek nagyon jo nok (az az idosebb feka mondjuk nem jon be, de a tobbivel semmi gond, sot).

  A tetkon meg nem tudom, miert akad fenn mindenki. Nyilvanvalo, hogy a teljes hasat, hatat befedo minta nem jatszik a castingnal, az a miniatur a combon nem ez a kategoria.

 • 2010.07.05 23:18:54ADAMBRÄU

  KAMUS ÁLSZENT REKLÁMFOGÁSOK A DOVE-TÓL

  EZT A MARKETINGESEK TALÁLTÁK KI, NEM A PSZCIHOLÓGUSOK.

  VAGY MARKETINGPSZICHOLÓGUSOK :d

 • 2010.07.05 23:41:36polar1

  Elso ket keppel semmi bajom, Harmadik kep, jobb oldali csaj: na,igy mar nem szeretnek kinezni. Basszus, de gaz, ha azt akarjak reklamozni, ez az atlag, netan kovetendo minta. Soha ne lotyogjon-rezegjen mar ugy a randa naracsboros combom.

  Otodik kep, abszolut no komment. (Fuj.)
  A szeplos lany gyonyoru a vege fele. Az utana jovo nagymellu- jaj. Mindegy.

  Dobom ki az osszes Dove cuccom. (32 eves no)

 • 2010.07.05 23:41:36polar1

  Elso ket keppel semmi bajom, Harmadik kep, jobb oldali csaj: na,igy mar nem szeretnek kinezni. Basszus, de gaz, ha azt akarjak reklamozni, ez az atlag, netan kovetendo minta. Soha ne lotyogjon-rezegjen mar ugy a randa naracsboros combom.

  Otodik kep, abszolut no komment. (Fuj.)
  A szeplos lany gyonyoru a vege fele. Az utana jovo nagymellu- jaj. Mindegy.

  Dobom ki az osszes Dove cuccom. (32 eves no)

 • 2010.07.06 07:47:10Jerky_Maistro

  flippant: az öreg lötyiken kívül mindegyik rendben van. de sebaj, neked legyenek csak a gereblye nők, öntelt fejjel, válogatósan, nekem maradnak a fincsi husik.:-)

 • 2010.07.06 08:32:02Hofiiiii

  Az átlagos nő nem figyel a fenekére sem??? A képek ezt tanúsítják. A nők miatt örülök, hogy Magyarországon élek, bőven az átlag felett vagytok :)

 • 2010.07.06 08:41:00MadamePompadour

  Evidens hogy nagyon végletes megjelenésű nők nem kerülhetnek a plakátra. Amint látom a szereplők válogatói a kisugárzásra gyúrtak. Nekem mindegyik nő tetszett, aranyos, szimpatikus benyomást keltettek.
  Nekem az is kurvamindegy, hogy van valakin 15 kg plusz, el tudom fogadni az embereket.
  Azt is maximálisan el tudom fogadni, hogy valaki a kevés szabadidejét nem gyúrásra és sportra használja, hanem inkább olvas, vagy olyan hobbit űz, ami nem kíván fizikai aktivitást. Aki egészséges mértékben sportol annak vélhetőleg az egészsége is jobb. Bizonyos határon belül szerintem pár év az eltérés.
  Az olyanok esnek ki az elfogadási határomból, akiknek a túlsúlya aránytalanul nagy többletköltséget eredményez, aki emiatt állandóan orvosi ellátásra szorul. Akinél viszont főként esztétikai és izlés kérdése azt nem kellene fikázni.
  Én például azokat tartom szánalmasnak, akik már ilyen nőket is fikáznak.

 • 2010.07.06 09:04:06KKKKKK

  A Dove képmutató fos kampányának a krva anyját, főleg annak fényében, hogy az AXE-nál meg megy ez a hímsoviniszta, nőket alacsonyító kampány.

  Hogy mi a köze a kettőnek egymáshoz? Hát, hogy ugyanaz a cég.

  Unilever:[link]

  Kozmetikumokra kell klikkelni. (Persze meg lehet nézni, hogy alig tudsz olyan cuccot venni, ami nem az Unileveré lenne.)

 • 2010.07.06 11:25:15Lámpa Lajos

  sunáznám mindet!

 • 2010.07.06 22:44:53Hajrá, Fő- és Albánia!!

  2010.07.05 23:02:02Balance Of Power:
  Megbaszni persze mindet meg lehetne (30 és 120 kg között minden nő baszható olykor-olykor), de a jó nő az, akivel nemcsak másodszor vagy harmadszor, ahanem mondjuk 115-ödször is találkozni akarsz, és még akkor is meg akarod dugni.
  Ezek közt egy sincs olyan.

  A tojásrántotta meg szerintem is jobb reggelire. Persze alá kiolvasztott szalonnazsír, bele hagyma, szalonna, kolbász (nem ám lecsókolbász, hanem valami jó kis házi, de legalábbis bolti lángolt), kis zöldpaprika, 6 tojás szerintem is sok, elég 4 vagy ha nagyon éhes vagyok, 5.
  Az ujjnyi vastag kenyér azért minimum kell, mondjuk lipóti (az tényleg kenyér). Valamivel ráadásul ki is kell tunkolni a tányért.

  (A gyaloglás jó dolog, de mondjuk nem igazán fogyasztó módszer. Napi 5-10 km-t meg tutira nem gyalogolsz (z 1-2 óra nem andalgó tempóban), hacsak nem annyira falun élsz, ahol még bicikli sem jár. 2-3-at én is szoktam mukahelyre meg haza.)

 • 2010.07.07 09:41:52Johnny T-Bone

  Termeszetesen, EN VAGYOK A LEGSZEBB PASI A VILAGON, TERMESZETESEN !!

 • 2010.07.07 09:42:32Johnny T-Bone

  mellesleg elegge otvarul neznek a "termeszetes" szepsegek... UBER BROOAAFFF

 • 2010.07.12 11:48:45Macaroon

  2010.07.05 16:11:36OstOr71
  Ezeket bottal sem piszkálnám meg!
  Míg néztem a képeket két centit visszament a farkam a hasamba, szerintem megijedt.

  --->

  És ezzel a visszahúzódással el is tűnt a mütyürkéd bogaram.

 • 2010.08.02 12:26:06Rohamkukac85

  Hmmm.
  Szerintem a fekete nőt leszámítva ezek a modellek nem túlsúlyosak, hanem teljesen átlagos alakú nők. A csoportképen például egyiket sem látom kövérnek. Ápolt, hétköznapi lányok és asszonyok, az elhízottság nem itt kezdődik. Bár lehet, hogy én látom rosszul, de szerintem nem csúnyák, még nőként sem tartom őket annak. Jómagam 25 éves vagyok, egészségesen táplálkozom és minden nap tornázok fitnesz DVD-re, sportos vagyok, de még ezek mellett sem tudom azt írni, hogy dagadtak ezek a nők.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta