OFFLINE

Otthoni meleggyantázás égési sérülés nélkül

2010. július 1., csütörtök 08:43

300.KourtneyKardashian.KhloeOdom.tg.062110

A valóságshow-szereplő Kourtney Kardashian nemrég komoly égési sérüléseket okozott testvére, Khloé intim területein egy olcsó meleggyantával. Hogy orvosolja a problémát, Kourtney Kardashian a népi hagyomány nyomán vajjal kente be húga megégett bőrét, ám a kozmetikus szerint ez az egyik legrosszabb megoldás, mert a vaj a baktériumok melegágya. A mystyle.com-nak nyilatkozó kozmetikus, Elisha Roverby úgy véli, már a gyanta kiválasztásakor is körültekintőnek kell lennünk: fontos, hogy olyan terméket használjunk, ami organikus anyagokat tartalmaz, hogy már az alkalmazáskor is védjük a megnyíló szőrtüszőket, valamint célszerű ellenőrizni az összetevőket, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

1. Győződj meg arról, hogy tiszta a szőrtelenítendő terület

2. Használj hintőport, az felszívja a testnedveket

3. Tegyél a hűtőbe aloe verás borogatást, a gyantázás után ezzel hűtheted a kezelt területet – javasolja Roverby, akinek véleményét Mayer Erika kozmetikus tanácsaival egészítjük ki.

4. Melegítsd föl a gyantát, majd a kézfejeden teszteld le, hogy megfelelő-e a hőmérséklet. Akkor vidd föl, ha folyós állagú, és nem éget.

5. Ha egyedül gyantázol, ne kend be az egész területet, ellenkező esetben nem tudsz ráfeszíteni a bőrre. Húzz egy csíkot a szőrnövéssel megegyező irányba, és teszteld le, hogy egyáltalán bírod-e a gyantázás okozta fájdalmakat.

6. Amennyiben egyedül gyantázol, csak egy irányból tudsz ráfeszíteni a bőrre. Ott feszítsd a bőrt, ahonnan elkezded tépni a gyantacsíkot (szőrnövéssel ellenkező irányban rántjuk), hiszen ott nyúlik meg jobban. Ha megfelelően ráfeszítesz, biztos, hogy tőből téped ki a szőrszálakat, ráadásul így elkerülheted a véraláfutásokat is. Mindig csak egy csíkban kend fel a gyantát!

7. Egy területet ne gyantázz közvetlenül egymás után kétszer! Az ott maradó szőrszálakat inkább szemöldökcsipesszel távolítsd el.

8. Ha maradt rajta gyanta, mosd le gyantalemosó olajjal vagy babaolajjal. Vedd ki a hűtőből az aloe verás borogatást, és helyezd a kezelt területre.

9. Mielőtt felöltöznél, kend be hintőporral vagy gyantázás utáni bőrnyugtatóval a gyantázott részeket – nyugtat, és elkerülheted vele a súrlódással járó kellemetlen komfortérzetet. A hintőpor a véraláfutáson is sokat javít, így, ha a bőr kifeszítésénél mégsem voltál elég alapos, és véraláfutás keletkezett, ezzel kezelheted.

10. Gyantázás után legalább egy napig kerüld a strandot és a szaunát!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.01 16:34:04Zsúúúú04

  11. Menj el egy kozmetikushoz, akiről tudod, hogy a higiénia megfelelő nála és gyakorlott. Így nincs veszély, égés stb., stb........

  Akár ez is lehetne még a végére...:)

 • 2010.07.01 20:56:09panka

  Tíz jótanács az otthoni vakbélműtéthez:
  1. Fertőtlenítsd a területet.
  2. Alaposan tapogasd ki, hogy hol kell vágni.
  stb.
  Váááá, soha nem gyantáznék otthon, magamnak.

 • 2010.07.03 18:44:36neccharisnyás útonálló

  Már minden valóságsót intimgyantázással próbálnak eladni? Denise Richards is prezentációval tarkított kiselőadást tartott a sajátja karbantartásáról.

 • 2010.07.05 12:42:08sugar

  0. lépés: Igyál meg 2 pohár finom bort, hogy legyen bátorságod elkezdeni... :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta