OFFLINE

Meddig mehet el egy üzlet az áruja védelmében?

2010. március 18., csütörtök 12:07 |

A Vörösmarty téri Bershkában próbálok egy felsőt, és a próbafülkék előtt strázsáló, udvarias eladónő közli, hogy érintsem a táskámat a próbafülkék előtt lévő csipogó elé. Kérdezem, miért. "Mert meg szeretnénk nézni, hogy van-e benne valami, ami a miénk" - hangzik a mosolygós válasz.

woman shopping

Ettől a választól én szomorú leszek, mert bár értem én, hogy a lopás ellen védekezni kell, de a bolt bejáratánál egyszer már átjöttem a csipogó kapun, kifelé is át fogok menni, a boltból így nem tudok kivinni semmit, viszont bűnözőnek érzem magam, és elmegy a kedvem a pénzköltéstől is.

A Drogerie Marktban is nagyon figyelnek a tolvajokra, legalábbis arra következtetek ebből, hogy többször előfordult, hogy annyira rámtapadt a biztonsági őr, minden mozdulatomat vizslatva, hogy elment a kedvem a tamponvásárlástól.

dm

Az is lehet, hogy tolvajnak nézek ki, remélem talán mégsem, mindenesetre nem csak nekem tűnt fel ez a dolog, a Facebook-on Követnek a DM-ben a biztonsági őrök, de miért? csoport is alakult, és már több mint 4300 rajongója van.

Az biztos, hogy a Bershka és a DM gyakorlatához hasonló védelemmel nem nagyon találkoztam Indiát kivéve sehol. Ott sem követtek, csak  a boltok bejáratánál a retikült, szatyrokat le kellett adni egy ruhatárszerű helyre.

Tapasztalt hasonló, kellemetlen védelmet más üzletekben? És ön szerint mi az a határ, ameddig még elmehet az üzlet anélkül, hogy rosszul érezzük magunkat, amikor vásárolunk benne?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.18 19:18:54p!nkinside

  egyébként engem az itthoni, poros kisvárosi dmben követnek, mert általában én vagyok az egyedüli vevő, de engem rettenetesen zavar, ha válogatnék, és valakinek apillantása állandóan rajtam van, pláne ha valami intimebb dolgot vennék.

 • 2010.03.18 19:22:01banyek

  Egyszer még 16 éves koromban (nem tegnap volt) egy idióta paraszt kipakoltatta a Virgin Megastore-ban a táskámat, annyira, hogy még a walkmanemből is ki kellett vegyem a kazettát, hogy nem loptam-e.
  Teljesen megalázó volt, azóta kellemetlenül érzem magam az ilyen nagy üzletekben, gratula.
  @Rékuc: az is gusztustalan proli hozzáállás, hogy az ember elpattan külföldre, azután megállás nélkül fikázza az otthoniakat.

 • 2010.03.18 19:32:55Rékuc

  @banyek ahogy elnézem fikázzátok ti egymást eleget, én a közelébe se érek annak a mennyiségnek :)

 • 2010.03.18 19:38:31SpencerBarnes

  p!nkinside: így kell táskát lopni :)

 • 2010.03.18 19:39:09banyek

  @Rékuc, én pont nem szoktam senkit fikázni, csak gondoltam szólok, hogy miért támad be Téged mindenki, gondoltam segítek, mert tényleg nem szeretném, ha neked rossz lenne. :(

 • 2010.03.18 19:43:24Rékuc

  @banyek: ne haragudj, én nem látok mindenkit, csak pár fikázó okoskodót, akiknek legfőbb boldogsága a kötekedés :) ez még nagyon messze van még az ingerküszöbtől is, nemhogy a mindenkitől.

 • 2010.03.18 19:55:52Rivaldina

  Mennyire aktuális! Pont ma, néhány órája vásároltunk a barátnőmmel a H und M-ben, egyszer hallom, hogy a hangosba mondják: biztonságiőrt kérünk a női részlegre! Gyorsan körbenéztem, vajon én vagyok -e gyanús, mert engem mindig követnek a boltokban, hát látom, hogy egy büdös c ribanc siet kifelé a boltból, és ordítozik vissza: Tartsátok meg mindent, fasszopó kurvák! - és még kifelé menrt felborogatott néhány ruhatornyot..
  Tudjátok, ez sok mindent elárul az ő álláspontjukról. Még hogy tartsátok meg??? Hát mi a ruha az üzletben?? Adható ajándék cigányoknak, vagy mi a fasz?!
  Igen, nekik alaptermészet a lopás. Ez van. Ismerem a fajtájukat, a hetedik kerületben dolgozom, bejárnak az üzletbe, ami mozdítható, lopják, még a samponos flakonokat is, ami üresen van kirakva, pont miattuk..

 • 2010.03.18 19:58:54Rivaldina

  Elnézést az alpári stílusért, de kiverte a biztosítékot, hogy ennyire nyilvánvaló módon ki is fejezi: lopni jött, és dögöljön meg, aki nem engedi..

 • 2010.03.18 20:05:39Rivaldina

  Megszűnt Felhasználó: ezt meg a másik. Kínaiak mindenhol úgy követnek, mintha kötelező lenne. PEdig nagy tolvajbanda. Magukból indulnak ki talán?

 • 2010.03.18 20:09:43mmen

  NEKEM is a DM-ben volt ilyen problémám. 32 éves jólkereső és kifejezetten jól öltözött személy vagyok - a DM-ben az őr letegezett és közölte, hogy nyissam ki a táskám, mert arra gyanakszik, hogy elloptam valamit. Vérig sértve és hihetetlenül megalázva éreztem magam, és az inciedens óta nem is járok DM-be. Megjegyzem, előtte sok tízezret hagytam ott rendszeresen. Mégis mi a francot képzel egy cég, hogy a "fogdmegjeit" ráereszti a tisztességes vásárlókra. Szégyen és gyalázat, remélem, a cég sajtósa olvassa a kommenteket. - ui. felmerül a kérdés bennem, hogyan kezelik az esetleg tizenéves, szegénynek kinéző, vagy (bármilyen vélt indolkból) gyanakvásra okot adó kinézetű embereket?

 • 2010.03.18 20:20:55abc...

  2010.03.18 19:43:24Rékuc

  Kedves Rékuc! Most Te is épp kötözködsz! :D
  (na most meg már én is!)
  Hogy is írtad? Te "fikázó okoskodó"! Húúú... most már Te is "nagyon messze vagy ingerküszöbtől..." :D

  Na további szép napot mindenkinek!

  Ja és utálom a DM-t!!!! Nem is járok oda!!! :P

 • 2010.03.18 20:23:39Funkerman

  "Az a baj, hogy ebben az országban ilyen 4 elemis biztonsági őröket alkalmaznak akiknek gyakorlatilag semmilyen képesítést nem adnak."

  Nem, nem az a baj.
  A baj az, hogy (DMben esett meg) amikor a rétinigger megajánlotta a biztőrnek kifelé menet, egy öblítővel a kezében amit nem fizetett ki, hogy úgy torkon veri, hogy még az anyja is beleszomorodik, akkor a biztőr egy árva kukkot nem szólt.
  Na, ez a baj.

 • 2010.03.18 20:28:07Susan Delgado

  SpencerBarnes
  Lehet, hogy nálatok urban legend levonni a lopott áru értékét a fizetésből. Jó helyen lakhatsz:) De pl. unokatesóm butikban dolgozik, és nem verte örömében a seggét a földhöz, amikor a nettó 70.000 Ft-os fizetéséből levontak 15.000-et, mert egy kedves vevő ellopott egy kabátot.
  Nálunk a Rossmannban van egy túlbuzgó biztonsági őr, de mivel megértem az ő helyzetét is, ezért nem veszek róla tudomást. Nekem is nézett már bele eladó a táskámba -igaz, nagyon udvariasan kért, hogy mutassam meg- és nem dőlt össze a világ.
  Abban igazat adok, hogy a túlkapások, a bunkóság tényleg dühítő. Bár sokan már egy szúrósabb pillantásért panaszkönyvvel fenyegetőznek.

 • 2010.03.18 20:35:20Black Meteoric Star

  az elet nagy problemai
  edes istenem

 • 2010.03.18 20:35:35Zazie az ágyban

  Egyszer vásároltunk az egyik Auchanban és pont mielőtt sorra kerültünk volna a pénztárnál, elromlott a detektoros kapu. Mikor kiléptem rajta odajött hozzám a biztonsági őr, és kérte, hogy mutassam meg a táskám tartalmát. Kicsit csodálkoztam, de megmutattam. KIVETTE a táskámból a félig üres Nivea izzadásgátlót és elkezdte nézegetni, hogy ezt most vajon loptam-e vagy sem. Ekkor már betellt a pohár nálam, és megkérdeztem tőle, hogy ugyan letekeri-e a kupakot és ki is próbálja, vagy beszagol-e a hónaljamba, hogy ezt használtam-e? Ekkor elengedett...a rohadék.

 • 2010.03.18 20:37:36swimmer

  Kedves post író! Azért kell a táskádat hozzáérinteni az érzékelőhöz, hogy ha esetleg beleraktál pl. két pólót, amiből majd a próbafülke nyugalmában ki akarod tépni a riasztót, akkor jelezzen, hogy hoppá, van valami a táskádba, ami nem a tiéd. Szóval rossz nagyon a meglátásod a csipogó kapuk biztonságával szemben. Aki ott becsipog és tényleg lopott az egy nagy LÚZER.

 • 2010.03.18 20:40:42swimmer

  Látom sok a szakértő itt. Először is, miért akar bemenni a próbafülkébe aki nem próbál???Aki próbál, az jöjjön ki és mutassa meg amit felpróbált, ha ezt sem engedik, akkor lehet reklamálni. Az a demagógia, hogy a vevőnek mindig igaza van max. a kommunizmusban volt divat. Ha beengedsz valakit a lakásodba, akkor te "diktálsz", amíg te egy üzletben vagy és nem fizetsz, addig a tulajdonos mondja meg, hogy mit csinálhatsz az ő árujával, hiszen az még az övé. Sajnos minden nap elég sokat lopnak, vagy próbálnak lopni, ezért bizonyos biztonsági intézkedéseket meg kell hozni az áru védelmében. Az hogy mi meg hogy van külföldön, az szerintem lényegtelen, mindig emlékezzetek a kiírásra a sógoroknál " magyar ne lopj". Szerintem jó pár üzletben szívesebben foglalkoznának a vevő kiszolgálásával, mint hogy azt figyeljék, hogy épp ki akarja besöpörni a fél asztalt a táskájába. Szóval, amíg ebben az országban éltek és az emberek ennyit lopnak, addig szerintem nem érdemes hisztizni és személyes sértésnek venni pár alapvető szabályt. Hangsúlyozom, hogy nem a túlkapásokról beszélek, mert biztos az is van. Végezetül a külföldi vásárló szó nélkül elfogadja, hogy vannak bizonyos szabályok, csak a magyar érzi, hogy neki bizony mindent szabad.

 • 2010.03.18 20:53:09SzDaniel

  Anno az europarki hervisben az oltozo bevolt kamerazva. :) Ha lehajoltal es beleneztel a tukorbe lattad amint fent a csovek kozott vmi villog.. Nem tudom ez valtozott - e. De nekem ez tobb, mint hogy kovetnek.

 • 2010.03.18 21:09:51Nikol8

  Én elég sokat és sok helyen vásárolok, DM-be, Rossmannba, bár mióta van a közelben Müller azóta csak ott, de még soha nem fordult elő velem, hogy bárki követett volna, vagy megakarta volna nézni a kártyámat. Pedig egy időben állandóan csipogtam, a munkahelyi beléptető kártya miatt, de miután felmutattam a kártyát, senki nem akart a táskámban kotorászni.

 • 2010.03.18 21:30:32stakkabo

  Az Astorián a 'Szépségpalota' nevezetű üzletben volt olyan, hogy hallottam ahogy az őr a walkie talkie-n leadta a drótot, hogy 'azt a piros sálas, fekete hajú lányt figyeld, most megy le a lépcsőn' annyira megalázó volt, majdnem elsírtam magam + a DM-ben/Rossmannban is folyton rám szállnak, bezzeg Angliában soha nem tapasztaltam ilyesmit, se Párizsban, ott sokkal kulturáltabbak...

 • 2010.03.18 21:32:08gabrielk

  swimmer: szerintem marpedig kotelesek maximalisan kiszolgalni a vevot. Nem az elado tesz szivesseget nekem. En neki, hogy bemegyek vasarolni a boltjaba. Sajnos meg minidg nem eleg nagy a valsag ahhoz, hogy rajojjenek a kedves boltosok, hogy a vevot be kell csalogatni es mindent meg kell tenni azert hogy ott vasaroljon. (persze a lopast nem szabad engedni, de ez nem tortenhet a normalis vasarlok karara). Es igen ez itt nem a kommonizmus, tehat vevo orientaltnak kell lennie. Javaslom ugorj at Japanba es nezd meg, hogy ott hogy szolgalnak ki. Ott nincs kuonbseg. A csovest is ugyolyan modon szolgaltak ki, mint engem vagy egy managert. Igaz, hogy ott tenyleg nem lopnak, max a kulfoldiek. Meg ugye a felsovezeteket se lopjak a hasonlo boruek.

  Be kene vezetni a regi torvenyt. Loptal bameg, bal kez elveszt. Meg 1x loptal, jobb kez is... Le szoknanak hamar a lopkodasrol :) Es semmilyen esetben se a biztonsagi or itelje meg mar hogy lopott-e valaki vagy nem. Max tartsa ott es hivjon rendort es majd ok atkutatjak a taskat. Persze ehhez tobb rendor is kene. Sehogy sem jo ez igy!
  Vissza a szocializmust! Allami monopolium, minimal termekkinalat, nagyobb kereslet, mint kinalat. Nem is lenne mit ellopni akkor :)

 • 2010.03.18 21:44:38marisss

  Ha igazán üdítő hangulatban szeretnétek intézni a nagybevásárlást irány a nemrégiben épült kistecsó a Rózsadombon...a cuccot garantáltan nem tudod kitolni a kocsival, mivel nem építettek lejárót, csak lépcső van. A lelkes biztonságiak rádröffennek ha mégis megpróbálkozol valahogy a csomagokat a kocsi segítségével kijuttatni az üzletből. Jobban sasolnak, mint mondjuk egy nyóckeres üzletben, és iszonyat bunkó mindenki. Így bojkottáltuk a helyet...

 • 2010.03.18 21:47:24sokis

  Nekem a Douglas biztonsági emberei nem tetszenek. Az, hogy végig a nyomomban vannak egy dolog, de még okoskodnak is.Ősszel készülvén az ünnepekre bementem parfümöt vásárolni. Sajnos elkövettem egy hibát, mégpedig, hogy "játszóruhában" mentem. Nem volt köztünk fél méter. Már előre röhögtem magamban milyen pofát fog vágni amikor meglátja mennyit veszek, de egy kicsit még játszadoztam Vele. Aztán leemeltem 5 parfümöt, 5 centivel megemeltem az államat és odasétáltam a pénztárhoz. Persze szóvá tettem, mert azért felcsesztem az agyamat kellőképpen. Az eladók viszont nagyon kedvesek. Nem is értem, miért engedik, hogy az őrök ilyen kellemetlenül, zavaróan viselkedjenek.

 • 2010.03.18 21:57:48andbogati

  Nekem csak az a furi,hogy ezelőtt talán 3 évvel ha a Tescoban a cigók loptak,mondjuk 10 ezer alatt ,akkor megúszták,csak 10 ezer felett vitték be asszem 72 órára.Köszönhető a mai kormánynak,ezt felemelték 20 ezerre.Tehát 20 ezereig büntetés nélkül lophatsz.Erre varrjatok gombot.

 • 2010.03.18 22:15:21Mmoose

  1.Arra esetleg gondolni kellene, hogy a biztonsagi or a munkajat vegzi, ezert fizetik.Ilyet is csak otthon hallani, hogy valakit azert itelnek el mert a munkajat vegzi.
  Meg sem lepodom ez a Magyar mentalitas: semmi sem jo. Ha pedig nem kapna el a tolvajokat akkor azert lenne feleslegesnek kikialtva.
  2. Leminositeni egy embert a szakmaja miatt???
  Ez arrol az emberrol ad egy kiabrandito kepet aki ezt teszi, sajnalom es elitelem az ilyen embereket,biztos tartalmas elete lehet. Nem lehet mindenki felso vezeto, valamint nem biztos, hogy aki magas beosztasban dolgozik okosabb, mint egy biztonsagi or. Ez sok mindenen mulik, hogy kibol mi lesz.
  3.El sem hinnetek, hogy mennyi feher lany hodol be a segelyen elo "tarsainknak",es megy veluk vagy nekik lopni. Nem tudom miert, talan azt gondoljak, hogy meno nem dolgozni es segelyekbol elni, ki tudja miert. Ezert lehet barki gyanus. De ez egy szabaly, ha nem tetszik menjetek olyan helyre vasarolni ahol "szabad a vasar".
  4.Miert szidjuk egyaltalan oket ahelyett, hogy inkabb a kivalto okkal foglalkoznank.
  Szidjuk inkabb a ciganyokat a biztonsagi orokkel karoltve. Ne alljunk a sotetseg oldalara, sajat fajunkkal szemben.

 • 2010.03.18 22:28:53Koczy

  Utánam is járkált a dm-ben egy biztonsági őr, aztán meguntam. Levettem egy doboz tampont a polcról, majd megkérdeztem tőle: "Ön szerint melyik jobb, a sima csavart vagy a silk touch borítású?"
  Utána lekopott. :P

 • 2010.03.18 22:29:04trogger

  "Én könyvesboltban dolgozok és ott is hihetetlen mennyiszer..."
  Írd le nyugodtan, hogy biztonsági őr vagy. Nem szégyen az. Az nem.

 • 2010.03.19 07:11:29goobers

  Én simán megkérdezem tőle, hogy miért jön utánam. Meg, h tudok-e neki segíteni. A váratlan és idióta kérdésen meglepődve általában lekopnak. Ha nem muszáj, akkor nem megyek abba az üzletbe többet.

 • 2010.03.19 08:30:43Miizu

  Van egy fehérnemű bolt, ahol a tásáknak van egy kis szekrény, bepakolsz, és mehetsz vásárolni. Bent még van pár kamera, de összességében a bazi nagy, labirintusszerű helyiségben senki nem lohol a nyomomban, és az áruk is be vannak védve. Szerintem ez a legjobb módszer.

 • 2010.03.19 08:36:04mrssolis

  Rivaldina, a H&M-es sztori az Alléeban történt? Szemben kávéztunk, és egyszer csak láttunk két biztonsági őrt rohanni. Mondtam is a barátnőmnek, hogy nem szeretek futó biztonsági őröket látni:)
  A DM-ben egyébként eléggé őr függő a dolog, nekem múltkor ő talált megfelelő méretű pelust a gyerekemnek, miután az eladó nem értette, hogy a hármas méret, az nem 3 kg-os gyereket jelent, és már ötödször adott rosszat a kezembe. Az őr meg 8 méterről odajött és kiemelte a kupacból az egyetlen csomag megfelelő méretűt. De tényleg elég idegesítő ahogyan figyelnek, főleg mivel ott intimebb női dolgokat is vesz az ember.

 • 2010.03.19 08:54:21mákosnudli

  Engem a media marktban oktatott ki egy faszkalap biztonságiőr, h jó lenne, ha megtanulnék olvasni. Holott nem én álltam ott 6 általánossal... Így élik ki, h kurva szar az életük, szánalmasak és nyomorultak.
  Nekem a biztonsági őr a társadalom legalja!!!

 • 2010.03.19 08:55:14zölderdö

  Múltkor a Zarában borítottak ki. Próbáltam egy farmert, és meg akartam mutatni anyukámnak, hogy megkérdezzem a véleményét, jól áll-e, erre a kis liba eladócsajszi kiküldte, hogy nem tartózkodhat ott bent a próbafülkéknél. Ezek után a lehető leggyorsabban elhagytam az üzletet, semmit nem vettem, és nem is fogok az Arénában levő üzletükben. Nevetségesek! Ez nem lopásvédelem, hanem bunkóság. A másik, ha én nem a fülkében vagyok, ráadásul az eladó orra előtt, mit lophatnánk? A farmert, ami rajtam van, leszaggatja rólam az anyukám és elszalad vele???

 • 2010.03.19 08:58:12zölderdö

  Koczy, ez tetszik:-)))
  A közelemben levő dm-ben szerencsére jó fej a biztonsági őr, sosem követ, rendszeres vásárlójuk vagyok.

 • 2010.03.19 08:59:31Nyúlszőr

  Én így vagyok ezzel:

  tisztelem a boltot, ahol vásárolni szándékozom, nem tépem a ruhát, nem dobom a padlóra, vigyázok rá, annyit viszek a fülkébe, ahányat lehet, nyilvánvalóan nem lopok és mosolygok, köszönök, stb.

  Ezért cserébe szeretem megkapni, hogy megtisztelnek engem is azzal, hogy nem jönnek a s..embe, mint potenciális bűnöző, visszaköszönnek, ha kérdezek vmit, akkor normálisan válaszolnak, nem magánéletet élnek vagy körmöt reszelnek.

  Ahol ezt nem kapom meg, annak ellenére, hogy maximálisan pozitív "előítélettel" lépek be és válogatok, onnan kijövök és nemis megyek vissza többé. Slussz.

  A mi városunkban lévő egyetlen DM-ben a biztonsági őr nem ilyen faragatlan, kedves, köszön, figyel, de nem tolakodó, sőőőőt, segít is!!! Ilyen is van, szerencsére.

  Mellesleg: annyira utálok olyan helyen vásárolni, ahol minden szét van túrva, dobálva, a nem épp olcsó holmik szanaszétm gyűrötten, hogy ki is fordulok. De sajnos, elég sok ilyet látok és ennek kizárólag mi, a vásárlók vagyunk az oka, mert nem tanított meg az anyukánk, hogy ne barmoljunk bele semmibe. Ettől nagyon szomorú tudok lenni:-(

 • 2010.03.19 09:02:50animmam

  Draga ferjem imadja szivatni a media markt-osokat, meg ugy altalaban minden boltban a nem tul diszkreten leselkedo biztonsagiakat. Rendszeresen megcsipogtatja az osszes fenykepezogepet, majd a mobiltelefonokat. Szandekosan nem szedi le rogton a csipogo cimket semmirol, igy a masik boltban bejelez. Legalabb szorakozik egy kicsit. De az teny, hogy nem veletlenul olyanok az orok amilyenek. Manapsag mar az artatlan kismamak sem annyira kis artatlanok mint mutatjat. Penz nem lett tobb, dragasag van, bizony elbujik egy s mas a babakocsikban ha nem figyel az or. Nem mindenki koztorvenyes aki lop, sokszor a szukseg es a pillanat hozza elo. Sajnos.

 • 2010.03.19 09:33:06Rivaldina

  Nem, mrssolis, nem az Allée-ban, hanem az Árkádban, de megdöbbentő volt.

  Szerintem alapvetőan a legnagyobb baj az, hogy ennyien lopnak. Aztán sorban követik a bunkó eladók és a sötét biztonságiőrök. A bunkó eladót alapból nyakon verném, mert nem azt a dolga, hogy flegmáskodjon. Még akkor sem, ha már előtte öten kiakasztották. Engem is kiakaszt a vendégem, a következővel mégis kedves vagyok. Ez is alap máshol, nem csak a nemlopás. Az meg tény, hogy a biztonságiőr a munkáját végzi, de nem mindegy, hogyan. Szerintem igenis tahók és egyszerű nagyon sok őr, szarik valójában a munkájára, és NEM ÉRT HOZZÁ!!! Nem mindegyik, de ilyen is van, nem kevés. Mert ha értene hozzá, nem engem követne mindig, hanem a tolvajokat. Mert aki egy kicsit is ismeri az emberi jellemet, az tudja, nem a ruha teszi a tolvajt, meg nem a lassú nézelődés. Hja, ehhez ismerni kellene a tolvaj technikákat, meg lopás lélektanát, mégha fellengzősen hangzik is. Hogy őket erre nem képzik? Nahát. Akkor ezzel is baj van. Talán nem kellene mindenkinek biztőrnek menni, akit máshova nem vesznek fel.
  Szóval, tolvajra vizeslepedő, eladónak önkontroll, biztonságiőrnek normális képzés.

 • 2010.03.19 09:40:22Rivaldina

  SpencerBarnes

  Nem kellene, hogy mindig így legyen. Máshol sincs mindig így.
  Nálunk csak, ahol mindenki meggazdagodni akar, de azt könnyen és gyorsan. Lusta és tisztességtelen nép lettünk, elvette az eszünk a negyven év, aztán meg a csodás Amerika.

 • 2010.03.19 09:43:04Rivaldina

  Amúgy meg a vevő sem köteles minden eltűrni. A végén a vásárló lesz a legalja, a mocsos tolvajbanda meg röhög a markába, mert a nem túl tehetságes biztőr engem rángat, nem őt.

 • 2010.03.19 10:28:28ciccam21

  "Amúgy meg a vevő sem köteles minden eltűrni."

  Még mindig nem értem mi a problémátok!
  Ki a fene kényszerít benneteket arra, hogy eltűrjetek "ilyen" magatartást? Ezerszer kiemeltétek, hogy nagyobb a kínálat mint a kereslet, tehát menjetek máshová vásárolni!

  Ezek nem önkormányzatok, ahol azt csináltok amit akartok, nem közterületek, hanem magántulajdonok! A tulajdonos úgy védi a tulajdonát, ahogy akarja! Keressetek más helyet, ha nem tetszik valami.
  És mindezt mondom úgy, hogy ismerem a "problémát".

 • 2010.03.19 10:33:11abc...

  Meg nem is az a zavaró, hogy követ, hanem azok a gesztusok, azok a pofa vágások... hogy "na vedd már le a polcról és fizesd már ki"... - ezt olvasom le az arcáról! Tehát hogy alig várja már, hogy vegyed, vegyed, vegyed... aztán fizess és "HÚZZ EL INNEN"!!! Nekem ilyen érzésem van. Na akkor már nem veszek semmit! Megyek egy másik helyre. Hátha ott nem követnek. Eszméletlenül BUNKÓK!

 • 2010.03.19 10:59:28ritty

  Szarvason a Sparban van egy biztonsági őr (vagy csak volt?) hát az rémes, követ, követ, és mosolyog a pofádba, ez a legbosszantóbb. Mondtam neki, hogy itt a listám és akkor, ha úgyis velem sétálgatna, akkor megtudhatja, hogy merre mentem volna, mert legyen szíves a lista alapján bevásárolni nekem, én meg várom a pénztárnál, ahol álljon mellém a másik biztonsági őr, hogy nehogy ott lopjak. AZT MONDTA, KELLEMES VÁSÁRLÁST!!! Meg hát a DM-ben (érdekes) volt nekünk egy Ildikénk, aki akkora tapló, hogy fáj. Kipróbáltam egy jó néhány 10000 ft feletti parfümöt. És hát ilyen árkategóriában az ember jól megválogatja. Megvolt a kiválasztott, papíron tetszett, de mondom ráfújom a kezemre, teszek egy kört, és kiderül, hogy a saját bőrömön tetszik-e. Hát voltam én utolsó tirpák rabló idejárbeparfümöznimagátpicsa meg minden egyéb... Hát SZARVASON is nehéz...

 • 2010.03.19 13:44:12SpencerBarnes

  "Szandekosan nem szedi le rogton a csipogo cimket semmirol, igy a masik boltban bejelez. " Jó kis kamu.Ha fizetve jött ki, az csak akkor jelezhet be máshol, ha a boltban ahol kifizette is bejelzett, mivel még aktív a cimke.ESETLEG elő fordulhat hogy véletlen árnyékolva ( vagy egyebek ) van, és azért nem szólalt meg.De abban a formában ahogy írod, kamu!

 • 2010.03.19 15:14:22Baatkaa

  A csipogasrol jut eszembe: tavaly Bernben setaltunk a ferjemmel es a H&M-be befele menve el kezdett csipogni a kapu. Mi magunk progalgattuk, hogy mi csipog vajon. Kiderult, hogy az en taskam. Ott limbaltuk jobbra-balra ezt -azt kivettunk belole, mindenki minket nezett (kiveve az eladokat, mert senki nem jott oda). Feladtuk. Kb. 2 ora mulva jott ra a ferjem, mert piszkalta a csoret es felforgatta a taskam, hogy egy kb. 8 eve vett magyarnyelvu Magyaroszagon vasarolt konyv a hibas, amibe meg mindig be volt ragasztva egy kis lapos, lopasgatlo matrica. Visszafele leellenoriztuk a kapunal, tenyleg a konyv volt a ludas. :D (Mas boltban nem csipogott.)

 • 2010.03.19 15:25:12Reckl_Amál

  " Fél éves gyerekkel óriási babakocsival egy hónapos bevásárlásnál nem csak belém kötött a kedves biztonsági őr, hanem le is szólt, hogy legyek oly kedves legközelebb nem nagy babakocsival jönni..."

  Annak a biztonsági őrnek speciel nagyon igaza volt. Annyira utálom, hogy mindenütt babakocsikkal kell szorongani.

  A DM-mel eddig ezek szerint szerencsém volt. De a Kossuth Lajos utcai Rossmann (XX. ker) biztonsági őre egy elmebeteg tahó. Nemcsak gyanúsítgatja az embereket találomra, hanem be is szól a vásárlóknak. Sőt, még megjegyzést is fűz a vásárolt termékekhez, néha azután, hogy a vevő elment. Elképesztő! És még mindig nem rúgták ki.

  Egyáltalán nem érdekel, hogy mekkora kárt okoz a boltnak a sok tolvaj. Én nem vagyok az, úgyhogy velem ne bánjanak úgy eleve, mintha lopni mentem volna oda! Emlékeim szerint a Media Markt kezdte ezt a hülyeséget, hogy táskával be sem lehet menni. Amikor az egyik barom óbégatni kezdett, hogy adjuk le a táskánkat, már fordultunk is kifelé.

 • 2010.03.19 16:09:00Imeon

  SSokan írták, hogy nem engedik be a hozzátartozójukat a próbafülkébe. Teljesen egyet értek. Elegem van, hogy pl. Orsayban vagy a Mangoban megyek próbálni és ott vannak a férjek, barátok, hímneműek. Én már összevesztem egy csomóval, hogy takarodjon ki. Az egy női bolt, ha kimegyek megnézni a kinti tükörben, hogy áll rajtam az adott ruha, ne legyen ott egy férfi se, és ne bámuljon.
  Mivel ezek külföldi cégek, kint külföldön ezt nem engedik, nem tartózkodhat férfi a próbafülkék előtt.
  Az a baj, hogy az árak a külföldi szinten vannak, vagy drágábbak, az eladók, a biztonsági őrök és a vásárlók mentalitása és hozzáállása a béka segge alatt.

 • 2010.03.19 17:04:46stakkabo

  zölderdö
  Én ilyenkor azt szoktam csinálni ha valakivel vásárolok, hogy az egyikőnk bevisz valami ruhát (bármit) próbálni, még ha nem tetszik semmi akkor is, és így ki tudjuk kérni egymás véleményét a felpróbált ruháról.

 • 2010.03.19 23:45:20SpencerBarnes

  Imeon: ha az utcán ugyan abban a ruhában bámulnak meg az nem ugyanaz? Nem a fülkébe néznek be amikor bugyiban vagy

 • 2010.03.21 16:32:37goosebump

  engem is mindig követnek a DMben, valahogy mindig sikerül a hatalmas táskámmal menni be, amit tényleg meg tudnék pakolni, ha akarnék.. egyszer a westendben meg is állított a bizti őr, ugye a DM kijárata előtt ezer ember mászkál a különféle üzletekbe, elég sokan láttak, tök gáz volt, de eszembe sem jutott, hogy megtagadjam a bemutatást.. belenézett, elnézést is kért emlékeim szerint, én meg mentem tovább.

 • 2010.03.22 01:30:56bagaela

  A Bershka mellett a Zara, Pulla&bear, Stradivarius, oysho üzleteiben is ez az elöirás, más kérdés, hogy néha ellinkelik az eladok, mert egésznap a táskaérintös szöveget darálni ésmég ehhez mosolyogni is, nem egyszerü.
  Mindezekkel együtt ssajnos igyis sok csipogot lehet találni egy átlag boltban a probafülkék eldugott pontjain.
  Van forgalomban kézi csipogoleszedö.

  A fülkébe normális esetben 1 ember mehet be, ezzel ki lehet küszöbölni az olyanokat, mint:
  -hiretelen pillantban bellibenö 'párral' szexuális kapcsolat
  -a másik féllel összejátszva ruhadarab eltujadonitása
  ésatöbbi. Arrol meg, hogy ha fullon vannak a fülkék, elférni nem lehet, nem is ejtek szot.

  Ma már nem 10 meg 20ezer ft a határ, hacsaknem csipogoval készül kivinni a ruhákat (akkor nagy tételben szokták táskában, ugyhogy amugyis tullépi a 10e-t) hanem kitépi a csipogot, akkor rongálás miatt azonnal fel lehet jelenteni bárkit.

  Amugy elt udom képzelni, hogy egy dmben brutális mennyiséget lophatnak, elég sok ott a kis dolog.
  Én empatikus vagyok, nem akadok ki a dmben sem, viszont mivel ugy járkálok általában, hogy nem a kezem ügyében van a nyitott táskám, hanem behuzom, valahogy nem szoktak annyira kiszurni.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta