OFFLINE

Az olasz Vogue szupermodellekkel értelmezi a Twittert

2009. december 10., csütörtök 16:18

Steven Meisel az olasz Vogue számára készítetett egy fotósorozatot. Ez persze önmagában még nem lenne hír, azonban a divatlap azt tűzte ki célul, hogy átülteti a Twitter lényegét a magazinba.

Meisel természetesen a képi világot szolgáltatta, és nem volt nehéz számára összehozni a divatfotók és a saját- illetve házikészítésű felvételek hangulatát. Christy Turlington egy szál melltartóban fotózza magát, Natasha Poly a tükör előtt állva pózol, míg Gisele Bündchen mobiljával készít képet magáról. Bündchen azonban – hiába az olasz Vogue és a neves fotós -, továbbra sem hajlandó megmutatni a terhességtől gömbölyödő alakját, és a képaláírás is tükrözi álláspontját: „A magánélet gyönyörű”.

Persze a szokásos életképek sem maradhatnak el, Sessilee Lopez cigiszünetet tart, Anna Selezneva banánt eszik, Natalia Vodianova szállodai szobája előtt ismerkedik, Lara Stone pedig óriásmelleket retusált magának.

A képek tartalmi része - vagyis a tipikus, vetkőzős, viccelődős fotók (Agyness Deyn ugye azt sem tudja, merre járt előző este) - mellett azonban a sorozat varázsát egyértelműen az adja, hogy a felvételek nincsenek halálra retusálva. Sőt a legtöbb kép kifejezetten életlen, túlexponált, de az is megesik, hogy a modell fél feje lemarad a fotóról. Nekünk tetszenek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.10 18:12:39valakitalánvagyok

  itt is első?
  ez sem éredekes?

 • 2009.12.10 18:49:39p!nkinside

  ez jó ötlet.

 • 2009.12.13 09:41:59Ridita

  Nekem nem tetszik. Egy Vogue elég sokba kerül, ezért a pénzért minőségi munkát vár az ember, nem életlen, amatőrnek látszó képeket. Az a minimum, hogy az egész modell rajta legyen. Nem kell agyonretusálni, lehetnek az életből elkapott pillanatok is, de azért adjon hozzá valamit a fotós is, mert különben egy járókelőnek is fizethetnének, hogy kattintson már párat.
  Nekem ezekről az a sok "kiszivárgott" fotó jutott eszembe, amit hírességek házi használatra készítenek magukról, aztán "véletlenül" mégis nyilvánosságra kerül. Érdekes módon, azok általában jobb minőségűek.

 • 2009.12.13 12:21:51Hetyke Kocsmárosné

  egyedi, és igen, akár egy járókelő is csinálhatta volna. ismertem egy nagyon híres fotóművészt, aki sosem készített egyetlen fotót sem, minden képén önmagát fotóztatta az utca emberével. A művészi zsenialitás sokszor nem a technika adja, hanem a koncepció.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta