OFFLINE

Képes élni a szempillaspirálja nélkül?

2009. június 25., csütörtök 09:51

Nyugodtan mondja, hogy nem képes. Egy csomó vicces indikátora van a gazdasági válságnak, például, hogy recesszió idején a hosszú szoknya és slágerszám lesz a divat, jobban fogy a hashajtó és elterjed a rúzshasználat. Utóbbit azzal magyarázzák az okosok, hogy a pénzügyi nehézség miatt a nők a kevésbé költséges, ám luxusérzetet kölcsönző termékek felé fordulnak. Bebizonyosodott azonban, hogy a mostani gazdasági válság indikátora nem a rúzs, hanem a szempillaspirál.

makeup

A legvégsőkig ragaszkodom a...

 • 1036
  szempillaspirálomhoz
 • 84
  a rúzsomhoz

Egy amerikai kimutatás szerint az elmúlt évben 8,5 százalékkal nőtt a szupermarketek és drogériák szemfesték-forgalma, több mint 260 millió dollárt költöttek ezekre a termékekre a sminkelni vágyók. A kimutatás szerint legjobban a szempillaspirál és a szemceruza fogy. Az iparági szakértők szerint a szempillaspirál-eladások 13 százalékkal növekedtek, míg a rúzskészletek apadnak, 11 százalékos visszaesés történt.

Úgy tűnik tehát, ha lehet rangsorolni, a nők inkább a szempillaspirált választják a rúzs helyett. Így van ezzel ön is? A sminkfelszerelésében melyik az a darab, amihez a legvégsőkig ragaszkodna?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.25 12:13:34Peter Blau

  "van olyan ökör, aki ne tudna smink nélkül élni?! hitvány élete lehet. én ugyan spirálozok mindennap........."


  :-DDDDDDDDDDD
  Szevasz bagoly :-DDDDDDDDD

 • 2009.06.25 12:26:37tildy:)

  Senta: az hogy néha sminelünk, az nem jelenti azt , hogy sosem. Vagy hogy tennénk rá, a szavaiddal élve.
  Egyszerűen az életben vannak fontosabb dolgok is, és nem kardinális kérdés az, hogy mindig úgy nézzünk ki, mint aki divatlap fotózásra készül.
  Amúgyis egy szép nő smink nélkül is szép.

  Lanie: beszéljünk majd erről 30 év múlva is . addig nyugodtan , nap mint nap.

 • 2009.06.25 12:30:06Senta

  Persze, hogy nem fontos, csak annyira, hogy írkáljunk róla regéket :DDD

 • 2009.06.25 12:57:20Gladia Delmarre

  Szerencsés, akinek szép a bőre, nem kell alapozni stb. Én nem vagyok ilyen típus, minden meglátszik az arcomon, kis gyuladás a szervezetemben és kész kiütés az egész:( De nem használok alapozót, csak ritkán, esti alkalmakra, egyébként csak nagyon finom púdert vékonyan, ami nem csomósodik, de azt se minden nap. Viszont szempillaspirált mindig, mert a szempilláim hoszúak ugyan, de szőkék, a tövük is olyan barnás inkább, és ha kifestem a pilláimat, egészen ragyogó lesz a tekintetem:) Rúzs nem annyira fontos, a szájfényt szeretem, ami csak néhány árnyalattal sötétebb a számnál (mert az is halovány). Ja, és leheletnyi pirosító, teljesen természetes alapsmink tehát. A túlzásba vitt smink taszító számomra is, nem szép, de kicsit kihangsúlyozni, amit szépnek tartunk magunkon sztem alap női dolog.
  Ismerek én is olyan nőket, akiknek nincs szükségük sminkre, és úgy is gyönyörűek, én nem ilyen vagyok (vagy nem ilyennek látom magam), tehát kicsit korrigálok, és ettől jobban érzem magam:)

 • 2009.06.25 13:10:51kipir

  Műszempillám van. Azt nem kell spirálozni.

 • 2009.06.25 14:03:04dézigazdi

  Válságban a kínai piacon kell spirált vanni féláron.

 • 2009.06.25 14:03:52dézigazdi

  venni

 • 2009.06.25 14:53:32ddevil

  ja, hátha romlott...

 • 2009.06.25 15:11:09mazsola84

  Egyértelműen nem tudok létezni vízálló spirál nélkül. Hiába, rohadt hitvány életem van.

 • 2009.06.25 16:16:52tildy:)

  Szegény mazsola, rossz lehet neked :)

  Esetleg egy hét kalandtúra valahol a hegyekben, ahol víz is csak a patakból van ?

 • 2009.06.25 16:19:25tildy:)

  senta: itt arról van szó, hogy sztereotíp, skatulyázó vélemény ellen felszólalunk ...
  éppenséggel akár lehetne a villanymotorokhoz is köze a cikknek, meg ahhoz, hogy a nők kezébe csak fakanál való, akkor is felszólalnánk...

 • 2009.06.25 17:24:20Rékuc

  élvezem hogy azonnal megjelent néhány különleges tekintetű, hamvasbőrű, málnaszájú topmodell, akiknek nincs szükségük sminkre... napersze :D
  amúgy a smink nem csak arra való, hogy a nem különleges színű szemű plebs is érvényesüljön a húspiacon, hanem egész egyszerűen jó dolog sminkelni, bármilyen színű is a szemed :) én mindennap sminkelek, mert jólesik hangulatomhoz illően kiegészíteni a sminket is és mert szeretek játszani a színekkel, formákkal. A kezem is szép, mégis húzok rá gyűrűt, micsoda fasság hogy aki szép annak nem kell smink. Kelleni nem kell, csak vele jobb.
  Nálam amúgy a szájfény, ami nélkül nem indulok el. Reggel arckrém + korrektor a szem alá + púder + szemhéjfesték + szemceruza + spirál + pirosító. Napközben a púderre javítok rá néha és persze a szájfény!

 • 2009.06.25 17:50:52vacsa1

  Mikor dolgoztam, akkor reggelente pici alapozó az arckrémemmel lágyítva + szemhéjfestés + sprirál + labello
  Február vége óta itthon vagyok, nincs sminkelés, éppen ma döbbentem rá hogy nő volnék. Így hát szembehelyezkedtem a tükör nagyítós oldalával és csak néztem, néztem az arcomat. Mindinkább elborzadva.
  Elvesztettem a női énemet vagy mifene. Sz.r érzés:((

 • 2009.06.25 17:53:50versense

  szempillaspirál kell! meg némi korrektor és egy kis púder... mert megérdemlem :)

 • 2009.06.25 17:57:41tildy:)

  "élvezem hogy azonnal megjelent néhány különleges tekintetű, hamvasbőrű, málnaszájú topmodell, akiknek nincs szükségük sminkre."
  Erről szó nincs, nem is tudom miért kell idkeverni.Egyszerűen boldogan és jól is tudja magát érezni némely ember "álarc" smink nélkül. azzal is jó, amikor olyan az ember hangualata, de anélkül is.Ennyi.
  Tényleg nincs alapból szükségem rá, tudok nő lenni enélkül is:)
  Nem érzem magam különlegesnek sem,sőt mikor olyan a hangulatom szeretek sminkelni is...
  De nem ugornék kútba, ha az összes sminktermék megszűnne létezni.
  És ezen vana hangsúly. Nem kéne ennyire ragaszkodnunk dolgokhoz. Amikor kedvünk van hozzá , akkor jó ha van, de nehogy már ne érezzük magunkat nőnek, vagy ne merjünk az utcára kilépni smink nélkül... Ennyi.

 • 2009.06.25 18:04:03bolletje

  Rékuc, hogy mennyire igazad van! :)

  Lombikos topikba miért szól bele az, aki nem akar gyereket, sminkesbe az, aki a természet naturális gyermeke, autós témába az, akinek nincs jogsija és így tovább*.
  Persze véleménye mindenkinek lehet, ez nem vitatott, de tematikus topikban arra verni magunkat, hogy mi ezt nem, és aki igen, az milyen izé....

  *ceterum censeo azt sem értem, minek ír luxusblogot az, akinek a Converse minden cipők cipője...

 • 2009.06.25 18:26:30liliana13

  Korrektor és szemspirál essential, vészhelyzetben is.
  Én vagyok csak vak, hogy nem láttam még olyan nőt, akinek nem tett volna jót pici smink?
  vacsa1, én még otthon, hétvégén is használok színezett hidratálót, korrektort és sszempirált, és megcsinálom a hajam. Miért ne tiszteljem meg a férjemet azzal, amivel a munkatársakat, ügyfeleket? Hogy mindig szépnek, ápoltnak lásson.

 • 2009.06.25 19:14:13tildy:)

  Értő olvasás emberek:)
  "sminkesbe az, aki a természet naturális gyermeke," - erre értettem.
  Mint írtam alkalomadtán sminkelem magam.De nem mindig. És itt a nem mindigen vana hangsúly. Nincs hozzámnőve egy sminkcucc sem, lazán ki merek menni az utcára nulla sminkkel, és tudom így is szépnek érezni magam.
  Van amikor meg sminkkel. Ez miért természet naturális gyermeke???

  Sehol nincs írva , hogy ne sminkeljen az ember.
  Azt írtam, hogy nem kéne ennyire ragaszkodnunk bizonyos dolgokhoz, hogy anélkül én sose, meg nem is vagyok nő. Ez hülyeség, és sokszor a média agymosása.


  Bár én is kekeckedhetnék, hogy ha nem sminkeli valaki magát, akkor nem szép és nem ápolt? :D

  Valahol mindenben van valami középút, ráadásul minden ember vállalható, sminkkel együtt de anélkül is.
  De a görcsös ragaszkodást, hogy anélkül én sose , mert hogy néznék ki... Ezt tényleg nem fogom soha megérteni.

 • 2009.06.25 20:03:08cöcke

  én csak szempillaspirált használok,nem azért mert olyan kiba...szép vok (mondjuk az vagyok:D),hanem mert lusta vagyok, viszont szempillaspirál nélkül sehova

 • 2009.06.25 21:11:57p!nkinside

  na nekem a szempillaspirál elengedhetetlen, ha emberek közé akarok menni, ugyanis alapból a szempillám is olyan szőke, hogy nem is látszik, és úgy nézek ki, mint aki nem aludt napok óta.

 • 2009.06.25 23:03:09hamsa

  A púder nem csak őszibarack pofit csinál, hanem megvédi a bőrt attól a sok mocsoktól is, ami mondjuk a Margit körúton érné a bőrt... Ha a púderen tapad meg, egyszerűbb lemosni, és nem károsít annyira (remélem). Hm?

 • 2009.06.25 23:25:59Rékuc

  hamsa: de. Az egyiptomiak is részben azért sminkeltek olyan vastag szemfestékkel, hogy távoltartság a szemtől a fertőző port, piszkot, bacikat. Engem a púder a leégéstől véd meg, ami duplán jó, mert semmit nem gyűlölök annyira, mint a zsíros naptejeket.

 • 2009.06.25 23:41:31tildy:)

  Ha már sminkeltek:
  "Mindenképpen természetes alapanyagú alapozót ajánlok, a vegyileg előállított alapozók ugyanis nagymértékben hozzájárulnak a bőr öregedéséhez és eltömítik a pórusokat. A nem megfelelő alapozó alatt a bőr egész egyszerűen megfullad."
  Az öregedéssel határozottan egyetértek, jellemző némely olyan nőkön, akik évek óta minden nap sminkelnek, hogy akár 5-8 évvel is idősebbnek néznek ki a bőrük alapján. PErsze ez sokban függ a használt anyagoktól, ezért is nem jó ilyen téren a "kínai vacak".

  (csúnya tág pórusok, stb. )
  Szóval ésszel.

 • 2009.06.25 23:49:33Rékuc

  tildy én kb 12 éve sminkelek napi szinten, de rendszeresen megszólítanak az emberek (eladók stb) hogy mit csinálok hogy ilyen szép a bőröm. Szóval ez szerintem nem sminkmárka, csak adottság kérdése. Ja és nem használok húdemilyen sminkeket: púderból a transparent Isadora, korrektor Make Up Store, szemhéjpúder pedig ami épp megtetszik. A reggeli hidratáló krém pedig Olay. Használnék én szívesen Biothermet, ha megengedhetném magamnak :)

 • 2009.06.26 00:51:47ddevil

  Hogy ki hogy néz ki, az a géneken múlik, meg, h milyen életet él az ember. Engem van, h 10 évvel is fiatalabbnak néznek a koromnál. Ápolom a bőrömet és rendszeresen sminkelek. Ezen kívül nem dohányzom, nem kávézom, nem napozok, sosem voltam szoláriumban. Van azért itt pár dolog, ami a bőr állapotát, ill. a kinézetet befolyásolja.

 • 2009.06.26 06:19:40Veg_

  2009.06.25 17:24:20Rékuc:
  Te el vagy varázsolva nem kell ahhoz topmodelnek lenni, hogy ne sminkelj. Ahhoz a következőre van szükség: felkelsz, lezuhanyozol, felöltözöl, és hoppá, nem maszatolod ki magad...

 • 2009.06.26 06:22:26Veg_

  "2009.06.25 17:24:20Rékuc
  amúgy a smink nem csak arra való, hogy a nem különleges színű szemű plebs is érvényesüljön a húspiacon, hanem egész egyszerűen jó dolog sminkelni, bármilyen színű is a szemed :) "
  A smink arra való, hogy ha szükség van rá, valamivel elegánsabb benyomást kelts. Slussz. Esetleg szájszárazságnál a szőlőzsir vagy a hidratáló rúzs/szájfény, hogy ne repedjen ki a szád minusz 10 fokban.
  Te komolyan élvezed, hogy az arcod teli van mindenféle idegen anyaggal telitett porral? :-O

 • 2009.06.26 06:34:54Veg_

  tildy:)
  Végig csak egyetérteni tudok veled :-)
  Egyébként az, ha képes vagy smink nélkül élni, miért jelentené, hogy sose sminkelsz? Ezt én se értem, nem csak te...

 • 2009.06.26 09:04:59Rékuc

  'nem dohányzom, nem kávézom, nem napozok, sosem voltam szoláriumban'

  mondjuk ez rám is egy az egyben igaz.
  Anyámon láttam egyszer, hogy mire képes a pihenés: műteni kellett és altatták. Szinte 24 órán át volt altatva és miután felébredt és bemehettünk hozzá, szinte el se hittem, mennyire megfiatalodott. Teljesen kisimult az arca, tíz évet simán letagadhatott volna. Döbbenetes volt a különbség. Oké hogy nem alhatunk mindennap 24 órát meg gondolom a mély altatás még lazítóbb hatással volt az arcizmaira is, de azóta igyekszem többet aludni, pihenni :)

 • 2009.06.26 09:08:40Rékuc

  Amúgy smink ügyben kevés rondább dolgot tudok elképzelni, mint amikor egy abszolút sminkeletlen nő kirúzsozza magát. Ritka olcsó hatása van, főleg ha élénk színű, hagyományos rúzsról beszélünk (egy halványabb szájfény nyilván más).
  Veg_ igen, nagyon élvezem. :)

 • 2009.06.26 09:30:33dézigazdi

  Én nem eszek húst, de soha nem írok húsos blogokra olyanokat, hogy " ti komolyan élvezitek a húsevést?" Azok lettek megszólítva, akik szeretnek sminkelni, akiknek ez olyan természetes, mint a reggeli arcmosás. Nő vagyok, szeretek sminkelni. Aki nem, az ne dumáljon. Arról nem beszélve, hogy az azt sem tudja eldönteni, a rúzsa vagy spirálja. Nekem spirálom. Forever.

 • 2009.06.26 09:42:03bolletje

  Rékuc, dézigazdi :))

  De hogy ne legyek csak off, nekem inkább a rúzs. Annyira hangsúlyos a szemem, hogy egyébként is oda kell figyelnem, ha erősebben sminkelem, pl. füstös szem, olyan leszek mint egy csupaszem mangafigura :)
  Spirálügyben is jobb a feketésbarna, mint az a nagyon hideg fekete, mert ez utóbbi keményíti a tekintetet és az egyébként is vesébe látó tekintetem, hehe, még szúrósabb lesz :))

 • 2009.06.26 09:52:06Rékuc

  bolletje úúúúúgy sajnállak :P nem akarsz az én vörös (!!!!) szempilláimmal élni pár hétig? :)

  spirálban valóban feketésbarna a nyerő, illetve a L'oréalnak volt egyszer egy ilyen limited edition bronzszínű spirálja: alapból sötétbarna és egy kis bronzszínű ragyogás ha úgy esett rá a fény... teljesen vadító volt, de sajnos csak egy szezonban árulták.

  Szemceruzából nekem a puha füstös sötétbarna, a folyékony ecsetes szemkihúzósokat tartom nagyon keménynek, természetellenesnek.

 • 2009.06.26 10:01:21dézigazdi

  Tus buliba, jó vastag macskásra. Hétköznap korrektor, púder, semleges világos szemhéjpúder, puha cerka, szigorúan fekete spirál - a pillám sűrű, de nem hosszú. Ha olyan kedvem van, színesen. Ha nem, akkor Rúzzsal próbálkoztam pasimentes bulikba megboldogult diákéveim alatt, nem oké, nekem a szememet kell hangsúlyozni.
  Rkuc, a hajad is vörös? Akkor azzal együtt jöhet a pilla is...

 • 2009.06.26 10:03:47dézigazdi

  Lemaradt egy mondat vége, upsz: nem.
  Ja, új felfedezésem (kozmikusom ajánlotta): kamuflázs (camouflage). Sajna a bőröm elég foltos, főleg a szám és a szemem körül sötétebb, és ez a cucc tökjól megoldja. És anyagilag is bírható (Artdeco 2200).

 • 2009.06.26 10:27:04Veg_

  "2009.06.26 09:08:40Rékuc
  Veg_ igen, nagyon élvezem. :)"
  Hát innen is látszik, hogy mindenki más :-D Mellesleg hagyományos szinü élénk ruzsokkal ugy nézek ki, mint egy kurva az utcasarokról... Érdekes, de pl. egy élénk narancssárga, vagy barna ruzs, mintha nem is lenne rajtam... Nem egyszer mászkáltam ugy kifestve, hogy nem vették észre, pedig akkor még pirositó is volt rajtam :-) Rühellem a látható sminket, inkább használok 10 szint, hogy csak a hatás látszódjon, ne a festék :-) Máson meg tök jól áll az élénk cucc.
  Hálistennek ebben is sokféle ember van :-D

 • 2009.06.26 10:30:03Rékuc

  dézigazdi: a hajam is vörös, szeretem is, de szempillának kimondottan hülyén néz ki a szín :)
  annyit még, hogy szemet és szájat együtt kihangsúlyozni elég kevés nőnek áll jól. Én általában sok szemsmink (füstös rulz) és halvány áttetsző szájfény híve vagyok. Vagy 0 szemhéjpúder,csak korrektor+púderrel kisímítani + vékonyan fekete szemceruza és spirál és ahhoz egy erős rúzs. De ez utóbbi nekem nem áll jól.

 • 2009.06.26 11:31:40tildy:)

  Dézigazdi: Emlékeim szerint sehol nincs írva, hogy csak az kommentelhet ide, aki rendszeresen sminkel.
  Meg mi az , hogy ne dumáljon??? ki vagy itt te, valami moderátor, aki megmodnhatja kinek lehet véleménye? :D

  De ha már ennyire rászáltatoka témára, nos, nálam ilyen szempontból a szemhéjpúder + szájfény az ami a végére maradna, ez meg a listában sincs:p
  Ha csak egyet mondhatok, akkor meg triviális: szájfény.

 • 2009.06.26 12:09:33Veg_

  Egynél nálam is triviális: szemhéjpuder, de az nincs a listában :-D

 • 2009.06.26 14:07:48dézigazdi

  2009.06.26 11:31:40tildy:)
  Igen, rászáLLtunk... :P
  Szemhéjpúder, spirál nélkül - nekem ez kicsit furi.

 • 2009.06.26 16:21:43Dorsheeee

  igazság szerint dús hosszú fekete a szempillám és vast

 • 2009.06.26 16:22:35Dorsheeee

  lol és vastag a szám...de inkább a szempillaspirál

 • 2009.06.26 18:29:30Prinzessin Erbsen

  Nekem a spirál mindig elkenődik, ha meg dörzsölöm a szemem, ezért inkább kozmetikussal szoktam festetni, ha meg már régen voltam, akkor csak egy leheletnyit, szerencsére a szempillákkal nincs gond.

  Mindig ott vannak mindenhol ez a nemsminkelünksemmialapozótermészetesekvagyunk, csak azt tudnám mit keresnek az ilyenek egy divatblogon?

  Azt látom ha haza jövök, hogy a magyar nők többsége nem igazán tud sminkelni, vagy sehogy, vagy nagyon, pedig az a lényeg, hogy UGY LEGYÉL KI SMINKELVE, MINTHA NEM LENNÉL KISMINKELVE!

  A sógornőmet - aki sosem sminkel- kifestettem az esküvőjére, és nagyon elégedett volt az eredménnyel, azt mondta, hogy ez nem is látszik és mégis jobb valahogy. Hát ez a lényeg.

  Nappalra egy diszrét smink, alapozó, blush, szájfény, az erős sminket estére tartogassuk!

  Nappal szájfény, erős rúzs estére.A spirállal alkotott drámai tekintetet is inkább esti programokra tartogassuk!

 • 2009.06.27 09:49:51La Pantera

  Szerintem egy felnőtt nő alap ápoltságához hozzátartozik egy kevés smink, ha kimegy az utcára. Még nem láttam olyat, aki smink nélkül jobban nézett volna ki, mint halvány sminkkel. Ki lehet emelni a szemet vagy a szájat, kinek mire van szüksége, nem kell fél kiló vakolat. Nekem a sminktelen nő munkában (mondjuk iroda) valahogy csak félig késznek tűnik.

 • 2009.06.27 10:35:18Rékuc

  La Pantera: az első mondaton kívül teljesen egyetértek. A sminkeletlenség számomra azért nem egyenlő az ápolatlansággal vagy igénytelenséggel. De tény és való, hogy nincs olyan nő, aki ne nézne ki jobban egy ízléses, gondosan megválogatott és felvitt sminkkel.

 • 2009.06.27 11:39:46jdgirl

  Végigolvastam a kommenteket. Tényleg vicces. A kérdés a cikk végén ("A sminkfelszerelésében melyik az a darab, amihez a legvégsőkig ragaszkodna?") szerintem egyértelműen azokhoz szól, akik napi szinten sminkelik magukat. Mert ha nem tennék, csak alkalmanként, akkor nem lenne olyan, amihez mindenáron ragaszkodnának.
  És az is vicces, hogy léteznek olyan embertípusok, akik csak itt a velveten kommentelők között lelhetők fel. Pl, másik posztban, rengetegen írtak, hogy ők soha életükben nem puskáztak.
  Itt pedig olyanok, akik gyönyörűek, tökéletesek smink nélkül is. Hamvas bőr, piros száj, különleges szem, stb. Ilyennel se nagyon találkoztam még a való életben.
  Ha pl (ez saját véleményem!!) megnézed Bódy Sylvit smink nélkül (én már láttam élőben párszor), akkor szerintem eléggé szép úgy is, ergo nincs hatalmas különbség. Mégis, ha csak smink nélkül ismernék az emberek, senki nem mondaná rá, hogy gyönyörű. Csak egy lenne a sok közül.
  Ha az utcán, munkahelyen, szórakozóhelyen, stb felfigyelünk akár mi, nők valakire, hogy hű, de szép, vajon 10-ből hány lenne ezek közül olyan, akin semmi smink nincs?????????????

 • 2009.06.28 10:42:04tildy:)

  "Itt pedig olyanok, akik gyönyörűek, tökéletesek smink nélkül is.Hamvas bőr, piros száj, különleges szem, stb. Ilyennel se nagyon találkoztam még a való életben."
  Azért aközött , hogy valaki más gondolja ezt arról , aki nem sminkel, vagy ritkán, ez egyszerűen még hülyeség.
  Nem tökéletes, legalábbis én ezt sehol nem állítottam, azt viszont igen, hogy jól érzi magát úgy az ember a bőrében. És ez fontos!
  (Nekem sem tökéletes az arcom, van két sebhely is rajta, de az arcommal és hajammal spec elégedett vagyok, tudok szép lenni még smink nélkül is, nem különleges, gyönyörű, de szép . )

  "Mindig ott vannak mindenhol ez a nemsminkelünksemmialapozótermészetesekvagyunk, csak azt tudnám mit keresnek az ilyenek egy divatblogon?"
  Err emegint azt tudom mondani: szólásszabadság van. Vélemányünk is lehet. És mindezek mellett még mindig ajánlom az értő olvasást: "nemsminkelünksemmialapozótermészetesekvagyunk"
  ez mióta egyenlő azzal, hogy néha sminkelünk? Pedig itt tulajdonképpen erről van szó. Senki nem mondta, hogy soha de soha nem sminkel.
  Ez nem egyenlő azzal, hogy tökéletes lenne, lennék - ami szinte lehetetlen, semmi és senki nem tud tökéletes lenni....
  :) MAx majdnem az.

 • 2009.06.28 22:25:36Milkykee

  Imádom, hogy rögtön mindenki azzal jön, hogy a smink az egy maszk meg vakolat!
  igen, mert a nők többsége az olcsó alapozót maszatolja a fejére, nem egyezik a tónusa a saját bőrével, nem megfelelő rúzst választ, stb.
  Én NEM tudnék smink nélkül élni, sem rúzs, sem spirál nélkül, de talán azért is, mert ebből keresem a kenyerem:)
  Bármennyi sminket használ valaki, az attól még lehet szép, engem még soha senki nem szólt meg még akkor sem, ha éppen fekete, füstös szemekkel és rikító rózsaszín rúzzsal jelentem meg fényes nappal az utcán.
  Aki pedig szép, egy jó smink még szebbé teheti, akinek nem igazán előnyösek a vonásai, azt meg egyenesen gyönyörűvé lehet varázsolni jó minőségű termékekkel és egy szakértő kezével.

 • 2009.07.07 15:11:49Black Barbie

  szempillám hatalmas (főleg ha kifestem állandoan azt kérdezik hogy műszempilla-e???...nem...) a rúzst lenyalom...a tágabb pórusaimat leszámítva nincs gond a börömmel...halacska szemem van smink nélkül de azért édes...;)...szóval élhetek smink nélkül...;)...azt leszámitva hogy imádok sminkelni...=D

 • 2009.07.07 15:15:47Black Barbie

  a smink még szebbé tesz...hát miért ne használná nő?...persze aki szép reggel is szép...de ha szereti kisminkelni magát mér ne tenné???...azért nem rossz megjelenni úgy hogy az amúgy is erősségedet feltornázod a legjobbra...=o)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta