OFFLINE

Ékszerek a sebezhetőségükben erotikus nőknek

2009. április 26., vasárnap 11:17 |

A Frey Wille a Szépművészeti Múzeumban mutatta be azt a kollekcióját, amit Alphonse Mucha cseh művész ihletett.

A Szépművészeti Múzeum több mint egy hónapja nyitotta meg Alphonse Mucha cseh művész alkotásait bemutató kiállítást, amelynek fő gondolatát a következőképpen foglalták össze a Frey Wille ékszergyártó cég: a nőiesség, a női vonzerő misztikus jelentősége, és egyúttal definiálták, hogy pontosan milyen a Mucha-féle nő. A szecesszió mesterének állítólag az "életerőtől duzzadó", csábító és sebezhetőségében erotikus nő volt a központi témája. Ehhez a giccsfüzérhez többet nem tudunk hozzátenni, beszéljenek az ékszerekről inkább az eseményen készült képeink.

A kiállítás lehetőség volt arra, hogy az osztrák cég bemutassa az új kollekcióit, melyek közül az egyiket Mucha ihletett.

Bár a helyszín meglehetősen impozáns volt, sajnos a nem túl előnyös akusztika miatt nem igazán hallottuk, hogy pontosan miről is beszélget az est háziasszonya, Csisztu Zsuzsa és a cég tulajdonosa, Friedrich Wille. Azokból a vizuális ingerekből, amik szerencsésen elértek hozzánk, kiderítettük, hogy a színes tűzzománc ékszerek leginkább a fekete, egyszerű szabású ruhákkal mutatnak jól. Valamint azt is, hogy egy igazi szett a következő darabokból áll össze: kendő illetve sál, bross, fülbevaló, karperec több méretben, karóra, gyűrű és két különböző hosszúságú lánc, amin természetesen más-más alakú medálok függenek.

Klikk az ékszerekért!

A sokarcú kendő

A nagyobb sálakat megköthetjük az óriási karimás kalapunk körül, a kisebb kendőket pedig egy brossal is rögzíthetjük nagyasszonyos fejfedőnk oldalán. A nyakunkon is megköthetjük háromszögformára hajtogatva, vagy hosszában összehajtva. Ha vállkendőként akarjuk hasznosítani, akkor is alkalmazhatjuk az előbb említett hajtogatási technikákat, és vagy mindkét vállunkat fedi, vagy csak az egyiket. Bár erre az eseményen nem láttunk példát, de akár a derekunkra is köthetjük, vagy egy ujjatlan ruha esetében a pántra csomózhatjuk, vagy masnit is formázhatunk belőle. Persze a legfőbb szabály, amit be kell tartanunk: a kiegészítők színben mindig passzoljanak egymáshoz. Szóval ilyen okosságokat tudtunk meg.


Az ékszernek az a dolga, hogy ragyogjon

Természetesen nincsen esemény híres vendégek nélkül, és a celebgenerátor ismét meglepetéssel szolgált, ugyanis Csisztu Zsuzsán és a modell minőségben megjelent Zimány Lindán kívül Varga Ferencet és Balássy Betty-t, valamint Balogh Edinát, a Barátok közt Nádor Kingáját fedeztük fel a tömegben. Az egykori szépségkirálynő elöljáróban elnézést kért, amiért nem öltözött alkalomhoz illően, de éppen egy forgatásról esett be. „Nem úgy készültem, mint egy ékszerbemutatóra, így egy kicsit szégyellem is magam” – nyilatkozta Balogh Edina, aki szerint egy ilyen bemutatóra azért (is) érdemes eljönni, mert megtudhatjuk, hogyan kell felöltözni bizonyos ékszerekhez, mielőtt kitért volna arra, hogy pontosan milyen ékszereket is szeret. „Egy időben mindig arany, meg kristályokkal díszített ékszereket hordtam. Nagyon szerem, ha valami csillog. Ha hétköznap megyek valahova, akkor nem nézem meg, hogy milyen márkájú ékszert veszek fel, csak az a lényeg, hogy csillogjon. Az ékszernek az a dolga, hogy ragyogjon” – foglalta össze hitvallását a színésznő, aki értelemszerűen nem rajong a színes ékszerekért.

Katt a Mucha-ihlette ékszerekért!

Gyűrű minden alkalomra

Balássy Betty-nek nincsenek ilyen szigorú kikötései: „Nagyon szeretem az ékszereket, a bolondjuk vagyok” – nyilatkozta lapunknak az énekesnő, aki a bizsukat és a drágább kiegészítőket is egyaránt kedveli. Természetesen arra ügyel, hogy mindig a ruhának és az alkalomnak megfelelő darabot válassza ki. „Ha a ruhám visszafogott, akkor az ékszer kicsit erősebb. Ha hosszú a fülbevaló, akkor nem veszek fel nyakláncot, mert az túl sok lenne. Gyűrű mindig van rajtam. Ha elegánsabb alkalomról van szó, akkor csak egy gyűrűt veszek fel, de nagyon szeretem az óriási gyűrűket, amiktől szinte nem látszódik a kezem” – ismertette a szabályokat Balássy Betty, akinek a párja ugyan nem az ékszerek rabja, de azért egy kicsit hiányolta a férfiaknak szánt kiegészítőket, hiszen már a másik nem számára is készülnek szép ékszerek.

Nőiesség= kecsesség, báj és mosoly

Az esemény egyik hívószava a nőiesség volt, amivel kapcsolatban Varga Ferenc a báj és a mosoly szóra asszociált. Hozzátette, számára minden nő szép. Mikor arra kértük kedvesét, hogy a nők szempontjából foglalja össze ennek a fogalomnak az esszenciáját, elmondta, nem feltétlenül kell szétválasztani a két nem véleményét. „Bármilyen furcsán hangzik, én is szeretem megnézni a szép nőket. Most is nagy örömmel néztem a kecsesen mozgó modelleket. Egy férfi nem tudna így mozogni, és nem is kell, hogy így legyen.” Hozzátette, férjével nagy rajongói a táncművészetnek is, és balettművészeknél természetesen más a helyzet a kecsességet illetően. Ami a képzőművészet inspiráló hatását illeti, kiderült, hogy az egykori Megasztár-versenyző régen rajzolt és szobrászkodott is, így természetesen hatással vannak rá a képzőművészeti alkotások.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.26 11:31:20far?hát? 2.0

  Moana!

  Olvasd el a címet még egyszer ! Léccciii!

 • 2009.04.26 12:07:20szbszig

  "Ékszerek a sebezetőségükben erotikus nőknek"

  "Assz ékszernek az a dolga, hogy ragyogjon"

  És még csak a címet és az alcímeket olvastam végig...

 • 2009.04.26 12:36:08Sangreal

  szbszig!

  Szerinted, ha írni nem tud, miért tudna olvasni?

 • 2009.04.26 12:49:37moana

  sajnos az uj rendszerunk meg nem tokeletes (neha a kurzor onalllositja magat), igy a posztot kirako szerkesztoknek es a cikkeket/hireket megiro az ujsagiroknak sincs konnyu dolga. a hibak term. javitva.

 • 2009.04.26 13:07:09oneandonly

  13. kép zseniális.
  A modellek borzalmasak.
  És nem értem, hogy ékszereket miért divatbemutatókon mutatnak be, ahol még az első sorból se látszanak.
  Az egésznek van egy ilyen 80-as évek skála feelingje..

 • 2009.04.26 14:10:35pottyosgaloca

  juj de nagyon nem tetszenek ezek.... sem a modellek,sem az ékszerek.

 • 2009.04.26 14:56:40Letícia

  Én nagyon sebezhető vagyok, úgyhogy engem állandóan kompenzálni kell ékszerrel, attól télleg jobb nekem..:DDDD

 • 2009.04.26 15:10:11picur1957

  Ha én is milliomos lennék, akkor tele raknám magamat ékszerrel, de nem ám müanyagból valóval.
  Az ékszert is csak ékszer autóban szabad viselni, mert ugyanolyan sebezhetőek vagyunk az utcán egy drága ékszerben, mint bárki más, és villoghatunk a szépségekben, ha leütnek és kirabolnak miatt.
  Ez is csak a milliomos rétegnek szól.
  Nem a kis emberek életéről szól.

 • 2009.04.26 15:19:04White_Angel

  Nekem nagyon tetszenek ezek az ékszerek. Leginkább a nyakláncok és a gyűrűk.
  Egyszer biztos veszek magamnak, ha sok pénzem lesz.

  :)

 • 2009.04.26 18:42:17pirana pironkova

  A Moanát kritizáló kommentekhez szeretnék hozzászólni: néhány napja tértünk át egy másik szerkesztő programra, amelyik még nem működik száz százalékosan. Egy csomó problémának, például a címadásnak is ez az oka. És ez nem a szerző, Moana hibája. Próbáljuk gyorsan megjavítani az ilyen hibákat.

 • 2009.04.27 11:04:22mrssolis

  Hát, mi ott voltunk, de már a beszédek alatt leléptünk, mivel rájöttünk, hogy az ékszerekből pont semmit nem fogunk látni. Egyébként a kiállított darabok közt voltak szépek, eddig ez a kollekciójuk tetszik a legjobban, az előzőekért nem voltam oda. Viszont kicsit vicces, mikor egy ilyen eseményen és ilyen helyszínen műanyag pohárból és tányérokból lehet fogyasztani a nagyérdműnek, ráadásul ha jól láttam pénzért lehetett vásárolni a büféasztalnál. A pénztárgépből legalábbis erre következtettem. Gagyizás a köbön. Akkor ne legyen kaja, ne azért menjenek az emberek, de szolgáljanak fel egy pohár normális minőségű pezsgőt, szép üvegpohárból. Inkább elmentünk egy jót vacsorázni helyette.

 • 2009.04.27 11:05:25mrssolis

  Ja, a Mucha kiállítás viszont klassz. Azért megérte.

 • 2009.04.27 16:48:52VilágosKékHarisnya

  sebezhetőségében erotikus...

  az milyen?

 • 2009.04.27 16:53:05jewel

  Olyan.

 • 2009.04.27 19:31:54boszor

  Gyönyörűek az ékszerek.

  Jellemző, hogy ez senkinek nem tűnik fel, mert el vannak foglalva a kötekedéssel.

  Menjetek korrektornak, az egy fontos szakma a sajtóban, és annyit lehet kötekedni helyesírási és fogalmazási hibákon, amennyi belétek fér! És még fizetni is fognak érte.

  Na?

 • 2009.04.27 19:52:51kiskalacs

  a ruhak-gagyi otto katalogus stilusu. az ekszerek sem tetszenek...leginkabb idosodo 50-60 eves nokon tudom elkepzelni....

 • 2009.04.27 22:03:41mert_megérdemlem

  ... az ékszerek még-még rendben, de az a sok selyemkendő, cúnya-cúnya :).
  (élesszeműeknek: direkt hagytam ki a s-t;))

 • 2009.04.27 22:34:40kiskalacs

  na ja azok a selyemkendok ide oda csomozva....hat ebbol sem lesz nagy divat..

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta