OFFLINE

Hogy pózolt a fehérneműmodell Kádár Jánosnak?

2009. április 6., hétfő 13:00

Ruhák, fehérneműk, táskák és cipők a múlt századfordulótól egészen napjainkig - az elmúlt száz év divatjába ad betekintést a Kortalan divat című fotókiállítás, amelyet április harmadikától csaknem egy hónapon át láthat a közönség a budapesti WestEnd City Centerben. Mint azt Keleti Éva, a tárlatot rendező fotóművész az MTI-nek elmondta, a képek kiválasztásánál a hangsúlyt az 1945-től 1975-ig tartó időszakra, a ma retrónak számító korra kívánta helyezni. Szerette volna visszahozni a múltat, és bemutatni, hogy az 50-es, 60-as évek nagy színésznői, Törőcsik Mari, Ruttkai Éva, Tordai Teri manökenként tudták viselni a ruhát.

Az ötvenes évek bundái, a hatvanas évek fürdőruhái, a hetvenes évek cipőmodelljei mellett Törőcsik Mari a cannes-i filmfesztiválra készül Keleti Éva fotóján, Koncz Zsuzsa Bara Istvánnak pózol. Egy 1984-es fotográfián pedig Kádár János látható a Habselyem Kötöttárugyár divatbemutatóján. A régi, archív fotók mellett kontrasztként különböző cégek modern reklámfotóin a mai divat, mai márkák is megelevenednek. A Kortalan divat című kiállítást április 28-ig láthatja a közönség a WestEnd Millennium udvarában. (MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta