OFFLINE

Helena Christensen újra fényképezőgéphez nyúlt

2008. december 20., szombat 08:00

Helena Christensen hosszú évek modellkedése után, az utóbbi időben inkább a kamera túloldalán dolgozik. A '90-es évek egyik kiemelkedő topmodellje újra kamerát ragadott, fényképei far from, close címmel a manhattani Dactyl Foundation kiállításának keretében tekinthetők meg.

Az ökoharcos dán modell korábban is fotózott már, többek között a Marie Claire-nek és az ELLE-nek. Korábbi kiállításaitól a kurátorok sorra mennybe mentek, feltehetően részben azért a felhajtásért is, amit a topmodell celebstátusza hoz egy-egy galériának. Christensen korábbi People and Portraits című kiállítása olyan hírességek portréit gyűjtötte össze, mint Michael Stipe, az REM frontembere és Bono, a U2-é. A veterán modell soha nem tanulta iskolában a fényképezést, modellkarrierje során azonban a legjobb fotósokkal dolgozott együtt, amiről a következőképpen nyilatkozott egy régebbi BBC-interjúban: "Nagyon szerencsés vagyok, hogy velük dolgozhattam. Ennél jobb fotós-képzést elképzelni sem tudnék!" Ön mit gondol a modellből lett fotográfus képeiről?

Kattintson Helena legújabb fotóiért!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.20 10:45:58szabe

  szépek, mint Helena is

 • 2008.12.20 11:03:04a_tom

  Van pár jó, de nem ájultam el.

 • 2008.12.20 12:09:06petya a barátságos :)

  Jó képek

 • 2008.12.20 13:58:10badabing

  so so

 • 2008.12.20 17:04:33lilike13

  A képek szépek, aki meg azt írja, hogy a "veterán modell" az szeretne egyszer, öt percre olyan gyönyörû lenni, mint Helena, de csak tájékozatlan, aki nincs tisztában a szavak jelentésével.

 • 2008.12.21 15:46:43fecsa

  semmi extra. Igazi tucat képek. Érdekes, mert ezek a modellek többnyire profikkal dolgoznak. Nem nehéz átálni a másik oldalra ha van kedve és egy kis érzéke hozzá. Akkor meg álltalában maradnak a saját házuk táján. Élő példa erre Lagerfeld is aki mostanában fotózik. Ezek a képek viszont igazi tucatképek, semmi nincs mögötte ...

  Sorry a "művésztő"

 • 2009.03.03 10:03:17Cs.M.

  Szerintem meg vannak kifejezetten ötletes, sokat mondó képek, péel, a csanak a hatalmas óceán előtt, amelyik meg nem, az meg szimplán próbálkozás. Nekem tetszenek, láttam már szarabb képeket is olyanoktól, akik hivatásos fotósok, és a művészetük kimerül abban, hogy útszéli feszületeket, ráncos öregember arcokat, és leveleken csillogó vízcseppeket fotóznak. Uuuuuncsi! Szóval van ennél rosszabb is, amelyik meg jó, annak örülni kell!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta