Mi kell egy szuper kertipartihoz?

 

A New York-i nyarak tikkasztóan melegek. A tűzforró levegő egyszerűen megreked a betonrengetegben, és leszámítva egy-egy váratlan felhőszakadást, csak a késő szeptemberi délutánok langyosabb szellői hoznak enyhülést. A helyi mikroklíma sajátossága továbbá a különösen magas páratartalom is, amitől a gondosan belőtt frizurák szempillantás alatt megadják magukat, az ember bőre pedig állandóan ragad. A fahrenheitek és a pára nem kímélnek senkit, ilyenkor pénztárcától függetlenül mindenkiről szakad a víz csendes kis patakokban. Létezik azonban számos túlélési stratégia. Mivel légkondícionált országról van szó, néha az is elég, ha az ember megy egy kört valamelyik metrón, vagy betér bármelyik boltba, étterembe, múzeumba, bankba, konditerembe, ahol már szinte döngetnek a mínuszok (erre tökéletes megoldást jelenthet egy sál). Az első, nyárindító megfázást követően aztán már úgyis immunisak leszünk és kéjesen fagyoskodhatunk tovább az ősz beálltáig.

 
 

A New York-i elit azonban ahelyett, hogy a városban trükközne, nyaranta hagyományosan kivonul a Hamptonsba, Long Island északi csücskére (leginkább East- és Southamptonba), a kacsalábon forgó nyaralókba. Távol a város zajától, mocskától és leginkább gatyarohasztó melegétől, itt aztán lehet andalogni a homokdűnéken, miközben az óceáni fuvallatok szexire borzolják a frizurát, a kertipartik pedig tökéletes alkalmat adnak arra, hogy Manhattan krémje fevonultathassa álomba illő ruhakölteményeit és meseszép Manolo Blahnik topánjait. Nekünk pedig arra, hogy nyálcsorgatva elmorfondírozzunk azon, milyen jó lenne olykor-olykor puccba vágni magunkat és lejteni egy kellemeset a centisre nyírt pázsiton. Kedvcsinálóként, vagy attól függetlenül, már az ilyen mondatokért is érdemes újra fellapozni A nagy Gatsby-t: "Nyári éjszakákon zene hallatszott át a szomszédom házából. Kékes fényben derengő kertjében férfiak és fiatal lányok lebegtek, mint lepkék, suttogás, pezsgő és a csillagok között."

 

Felvetődhet a kérdés: honosíhatóak ezek a varázsosan züllött és fényűző partik és létezik-e egyáltalán olyan Magyarországon, hogy "kertiparti"? Vajon mi csak a szalonna-sütögetős, bográcsozós, sörözős, flip-flopos bulikban vagyunk jók, vagy akadnak nálunk is lampionos, koktélozós, kulináris élvezetekkel is kecsegtető, csevegős partik? Olyan bulik, amikért bizony érdemes nyár elején elcsábulni egy-egy csodaszépen libbenő, lehelletfinom királylány-ruhára? Ha igen, hol zajlanak ezek a titokzatos kertibulik? Ami még ennél is lényegesebb: mi a módja annak, hogy az ember eljusson egy ilyen partira? Ön mit gondol, mit kell tudnia egy igazi nyári kertibulinak és az alkalomhoz illő tökéletes partiszerelésnek? 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek