OFFLINE

Ez a státuszszimbólumok státuszszimbóluma

2008. június 26., csütörtök 13:00

Hirtelen nem is tudnánk jobb definícióját adni a luxus fogalmának annál, ahogyan azt meghatározta egy francia és egy olasz cég közös termékcsaládjával. A fotók magukért beszélnek, de olyan jól esik szóban is áradozni róla, hogy ha megengedik, higítjuk a vizuális élményt néhány karakterrel. Ezen képzeletbeli nász során a férj a francia Veuve Clicquot pezsgő-, akarjuk mondani champagne-gyáros cég. Olasz felesége pedig a Riva, a yachtok és motorcsónakok Ferrarija/Lamborghinije. A fenti képeken jobb oldalon látható gyermekük becsületes neve pedig "Le Grand Dame". Ennél tovább nem lehet fokozni a luxust, az exkluzivitást, a kifinomultságot és az eleganciát. Ez a státuszszimbólumok státuszszimbóluma, ez mindannyiunk álmainak netovábbja. Hogy pontosan miről is van szó, plusz még pár gyönyörű kép a hajtás után.

A kerítő egyébként Louis Vuitton volt, hiszen a két cég az LVMH csoport leányvállalatai közé tartozik, a Le Grand Dame koncepciója mindenesetre mindössze annyi, hogy a Veuve Clicquot champagne-jához a Riva szállítja a tokot (és a vonót, tennénk hozzá legszívesebben).

Ezt a takaros (értsd: mahagóniberakásos) piknikkészletet (értsd: pezsgőzőszettet) tehát arra az esetre ajánlják, amikor az ember pl. a Comói tavon csónakázva egyszer csak megszomjazik, és valami igazán alkalomhoz illőt szeretne elővarázsolni a cockpit mélyéről, hogy vendégeit elkápráztassa, miközben ajkain egy szerény mosoly játszik. Az alapkészletben, amelynek neve Cruise Collection, 6 üveg champagne-on kívül van még 6 pohár, hozzájuk alátét, stb. és valamiért evőeszköz is. Mindez, itt azt mondják, 80.000 dollárért kapható, ami nekünk nagyjából 12 millió forintra jön ki. Ennek tudatában tekintsünk meg most egy képet a limitált verzióról.

 

Ebben csak egy üveg pezsgő van, két pohárral. Mindössze 300 darabot gyártanak le belőle, júliustól lesz kapható, az alapverzióhoz képest nevetségesnek tűnő 425 dollárért, ami alig több, mint hatvanezer forint. Tehát a fenti nagy készlethez képest kifejezett blamázs egy ilyennel kiszúrni szívünk választottjának szemét. Ha bármelyik olvasónk ezzel a limitálttal szerette volna meglepni a Velvet szerkesztőségét, inkább már most szólunk, hogy jobb, ha nem is fárad, mi ugyanis kizárólag a Cruise Collectionben vagyunk érdekeltek.

Szóval - tessék ennél nagyobbat mondani! Van-e még egy olyan termék, ami a luxust egyetlen dologba sűrítve ilyen töményen kínálja (értsd: dörgöli a világ népessége 99,9999stb százalékának orra alá)?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.26 13:02:50szoooszke

  2008.06.25 17:56:31 szoooszke

  Off: felhaborito a velvet szerkesztosege: merthogy levettek a mindentudas.hu ket, sokdiplomas arcat kommentalo cikket (balint antonia - tornoczky anita), csakugy mint a bodi szilvike marketing szerelmet meltato cikket is honapokkal korabban, a negativ hozzaszolasok utan...

  Miert van az, hogy csak kulfoldi celebet lehet kritizalni szabadon? Csak nem arrol van szo, hogy az erintett celebeknek rosszul esett a szabad velemennyilvanitas? Netan a velvet szerkesztosege joban szeretne veluk lenni? Ennyire gyavak? valaszt akarok! Es nem kommenteloktol! A melyen tisztelt bator szerkesztosegtol!

  2008.06.26 12:55:40 szoooszke

  OFF: A valasz ertelmezve: Antonia elolvasta a kommenteket, nem tetszett neki, es akkor most egy helyes cikk rola meg a kisbabarol. Gratulalok Velvet. ezt a ket kommentet akkor most szepen az osszes posztra felrakom, masok is ertesuljenek. Aztan megszunok velvet olvaso lenni. • 2008.06.26 13:11:12Picinger

  A második, két poharas változat nagyon tetszik.

  Nekem elég, ha ezzel lep meg valaki :)

 • 2008.06.26 13:30:13gyb

  Nem igazán értjük, szoooszke miért a tejben-vajban blogban kereste ezt a bizonyos posztot, mindenesetre korántsem tűnt el, helyén van, természetesen a gumicukorban - ha van még kedve kommentelni az ügyben, reméljük, ott fogja megtenni:  velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/06/24/balint_antonia_es_tornoczky_anita_peldazza_a_tanulas_fontossagat  Bódi Sylvivel kapcsolatban pedig ezt szeretnénk a figyelmébe ajánlani:  velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/bodi080229/

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta