OFFLINE

Nevetséges írás a csalogányszarból készült arcpakolásról

2008. június 16., hétfő 08:00

Gyűlnek a viccesnél viccesebb blogbejegyzések az interneten arról a New York-i szépségszalonról, amelyik madárszaros arcpakolást kínál vendégeinek, ezért gondoltuk, mi is megemlékezünk erről a "trend"-ről (ha már egyszer annyi olvasót sikerült felbosszantanunk például az alvószalonos, bíbortetves vagy az ürülékes-kávés posztokkal). A dolog lényege, hogy japán praktikákat alkalmazó Shizuka szalon úgynevezett gésa-arckezelést kínál, ami potom 180 dollárért (azaz 25 ezer forintnál is többért) összesen 50 percig tart. Hogy mire hivatkozva keverik bele a dologba a csalogánykakit, azt a hajtás után taglaljuk.

A szalon oldalán közzétett információk szerint a gésáknak azért lehetett hibátlan "porcelán"-bőre az általuk használt hagyományos púder cink- és ólomtartalma ellenére, mert a titkos uguisu no fun pakolást használták, ami nem más, mint a csalogány (vagy más néven fülemüle) porított ürüléke. A Shizuka Day Spa természetesen sietve hozzáteszi, hogy a borsos árú kezeléshez az alapanyagot manapság már ultraibolya fénnyel fertőtlenítik, így használata teljesen biztonságos. Az ekként nyert pakolás szerintük nemcsak a smink eltávolítására kitűnő (eredetileg erre használták), hanem természetes enzim- és guanin-tartalma révén ragyogóvá, egészségessé és fiatalossá is varázsolja az arcbőrt.

Hát így lett luxustermék New Yorkban még a madárszarból is. Aki hajlandó volt a fenti összeget kifizetni a kezelésért, azt a végén a Shizuka szalon teával és sütivel is megajándékozza a "Nyugalom Termében".

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta