OFFLINE

Etikus és újrahasznosított tűsarkú 75 ezerért

2008. május 10., szombat 15:00

"Ethically made" - azaz etikusan készült, hirdeti magát a Kitty Cooper English Originals nevű cipős butik. Etikus alatt ők azt értik, hogy a kecses topánhoz (ami egyébként meglehetősen hasonlít Gwyneth Paltrow egyik árpilisi kínzóeszközére) kizárólag újrahasznosított alapanyagokat használnak fel, és minden munkát helyben, azaz Londonban végez(tet)nek, megspórolva ezáltal a környezetszennyezéssel járó repülős szállítást. Amint a képről is egész jól kivehető, még az árcédula is újrapapírból van.

A fotón a Laura fantázianévre hallgató kollekció Rococo Gold darabja látható, amelyet az Oxfam jótékonysági szervezet felújított üzletében is be lehet majd szerezni Londonban szombattól.

Valószínűleg a nagy gyárak sem azért készíttetnek Kínában és Indiában, mert megátalkodottságukban arra szövetkeztek, hogy öt éven belül elpusztítsák az egész bolygót, hanem azért, hogy termékeik megfizethetőek legyenek a hétköznapi ember számára. Kitty Cooper termékei valóban minden szempontból etikusak, az árukat kivéve: 240 fontért, azaz 75 ezer forintért kínálják őket. Vajon tényleg mindenünk ennyibe kerülne, ha csakis hazai, legfeljebb európában gyártott termékeket vásárolnánk? Vajon etikusan lettek-e olyan jómódúak Kitty Cooper kliensei, hogy gond nélkül virítják ezt az összeget egy pár cipőért? (Fotó: The Times, Gill Allen)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.10 16:55:07siegmund

  Az elgondolás nagyon nemes, az árán is látszik...

 • 2008.05.10 17:48:41blueberry

  Az újrahasznosított dolgoknak pontosan az (kellene legyen) a lényege, hogy széles tömegek számára legyen elérhető. Ehelyett még mindig méregdrága, és sikknek számít. Közben meg tátott szájjal csodálkozunk, ahogy a bolygónk melegszik (szegény és gazdag talpa alatt egyaránt)... jéé!  A helyzet ugyanez az ún. "egészséges életmóddal". Egyél szárnyast, halat, zöldséget, gyümölcsöt, stb. Persze. Közben a csirkehús ára az egekben, hasonlóan a tavi halainkéhoz, hogy a tengeriekét ne is említsem. És tegnap vettem almát. 499/kg.-ért. Nem kéne a fejünkhöz kapni? Lehet, hogy az egészséges ételek elérhetővé tétele (és némi dietetikai felvilágosító kampány a megfelelő korban) egycsapásra megoldaná a hírhedten tragikus magyar egészségi állapotokat. Nem többiztosító, meg többpénztár, meg magánosítás, meg viztidíj kell ide, hanem megelőzés. • 2008.05.10 19:11:30\\\"Litliszkvirell\\\"

  Végre,egy új,"bolygóbarát" termék,melyet szintén,akár én is elérhetnék...Ha:.........

  Pfffffffffffffffffffffffffffffff...

 • 2008.05.10 19:41:08bornonheels

  óóóó istenem, a cikk írója szerint a nagy cégek csupán jófejségből telepítik a gyárakat kínába és indiába, ahol 31 centből legyártanak egy sportcipőt amit eladnak 150 dollárért. és csak azért, hogy a vásárlóknak jó legyen. bence, te hol élsz? nehogy már a multicégek legyenek jófejek...

 • 2008.05.11 10:43:40theba

  hát igen,ami elvileg "környezetbarát"az mindig jóval drágább..drágábbak a kozmetikumok,drágábbak az ételek és drágábbak a ronda sárga topánok is:-D

 • 2008.05.13 07:21:44Gabriela

  Azt vajon etikusnak találják az álszent nagy bolygóbarátság közepette, hogy csakis ízlésháborodottak választanak ilyen ronda cipőt?

 • 2008.05.13 10:49:24Lilienfeld

  EZ AZ, EZ AZ, EZ AZ!!! - "Vajon etikusan lettek-e olyan jómódúak Kitty Cooper kliensei, hogy gond nélkül virítják ezt az összeget egy pár cipőért?" - ez betalált nagyon!!!

  Ez a pipellő összefoglalja a fogyasztásközpontú "fenntarthatóság", "környezetbarátság" egész csődjét. A kizsákmányolás-túltermelés-túlfogyasztás-túlszemetelés spiráljából csakis a fogyasztás visszafogásával lehetne kitörni, de ez nem valósul meg mindaddig, amíg vmi kataklizma meg nem tizedeli a "fejlett" államok lakosságát.  Pláne, h. az újrahasznosítás címkével próbálják eladni... és nem csak az árának az előteremtése problémás; hanem h. a "ökoetikus" cuccban a londoni munkaerő nem kicsi fogyasztási igényeit is meg kell fizetni...

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta