OFFLINE

Csak akkor igazán nő, ha körömcipőt hord?

2008. április 22., kedd 08:00

Hírt adtunk már korábban arról a májusi programról, amely beillik egy Monty Python-i groteszk szkeccsnek is. Elképzeljük, hogy többezer nő felveszi a legnőiesebb, legmagasabb sarkú körömcipőjét, majd futni indul, esve-kelve tiporja egymást a rajttól a célig. Úgy tűnik viszont, hogy csak mi vagyunk ilyen szkeptikusak a rendezvénnyel kapcsolatban, mert pár magyar hírességecske is nevét adta a kezdeményezéshez és megosztotta a PR-írókkal a véleményét a magassarkúról. Bodri Krisztina szépségkirálynő kétkedik magában, Nóci szerint a magassarkúval a farmer is máshogy mutat, Debreczeni Zita vezetni is tud benne, Lilu, az akadályversenynek is beillő futóverseny műsorvezetője pedig csak ebben tart nőnek egy nőt.

Azt konkrétan nem tudom elhinni, hogy Dombovári Vanda, az RTL Klub műsorvezetője valóban minden nap edz erre a – a nőiességről szóló sztereotipiákat nem kevéssé erősítő és talán még annál inkább is balesetveszélyes – eseményre. A PR-közlemény szerint ő eleve szeret futni, viszont egy ideje pár métert a kedvenc magassarkújában fut le. Az már hihetőbb, és szakmájukból eredően reprezentálási kötelességgel rendelkezőknek remek tipp is, hogy néha a táskájában is lapul egy magassarkú cipő – egy példa arra, hogy mire használható a liszteszsák méretű táska.

Bodri Krisztina szépségkirálynő eleinte nem hitte el, hogy neki is jut babér a versenyen, viszont meggyőzte magát, hogy menni fog neki. Czifra Noémi tévés személyiség, akinek a piros a kedvenc színe, farmerhez is szívesen viseli a magassarkút, mert azáltal máshogy mutat a nadrág. Sőt, szerinte “egy nőnek az egész viselkedését megváltoztatja, ha magassarkút hord, kihangsúlyozza a nőiességét és önbizalmat ad”. Lilu agya hasonlóan jár, szerinte egy nő csakis magassarkúban nő, és – mily meglepő – Debreczeni Zita szerint is ez a ruhadarab a nőiesség szimbóluma. A modell kifejezetten kényelmesnek tartja a magassarkút, “ugyanúgy tudok benne akár vezetni vagy éppen futni is, mint egy lapos talpúban”. A német Stiletto Run-on pár hete néhányan véresen komolyan be is mutatták, hogy hogyan kell.Megnyugtatásul egy ellenvélemény is került a sajtóanyagba: a VIVA műsorvezetője, Ada nem hord magassarkút az ikrei születése óta, és szerinte a tűsarkút sokan nem is tudják hordani. Az utcán bakkecskeként botladozó hölgyeket elnézve ezt magunk is osztjuk, az esetlen és koordinációs zavarokra emlékeztető stiletto-járásnál bármilyen izgi lapossarkú szexibb lehet. Ossza meg a véleményét, és mesélje el, hogyan lett sportcipősből tűsarkús vagy fordítva és hogy tényleg annyira másnak érzi-e magát egy vörös, lakk körömcipőben.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.22 12:00:54énis

  Picinger

  Azt hiszem igazad van, de tudod mit, nem is baj :-), de ki az a Debreczeni Zita? A Lilut vágom (Ötödik elem-Bruce Willis) ;-)

 • 2008.04.22 12:06:29serifné

  Énis, tökéletesen igazad van! Ki a franc is az a Debreczeni Zita, hogy ő mondja meg, hogy mitől nőies egy nő?

 • 2008.04.22 12:12:19Picinger

  Ha számomra ismeretlen női celebről beszélnek, akkor az tuti, hogy "modell" vagy plémét :)

 • 2008.04.22 12:16:26másutt

  egyebkent meg az extrem tusarku nagyon kenyelmes tud lenni, HA NINCS RAJTAM SENNI MAS es eppen szerelmeskedem a parommal. fekve. ;)

  de oszinten, ugy talalom, hogy ez a legjobb alkalmazasa az effele kinzoeszkoznek.

 • 2008.04.22 12:22:57énis

  Pléh(mét), kong az ürességtől! :-)

  /Ez magánvélemény, nem ide tartozik, más a téma bocs/

 • 2008.04.22 12:54:57kocsi

  Huh!

  Dühít ez a cikk. Ilyet kitalálni? És az említett hírességek szerint 10 év múlva a fályós lábú, bicegő, gyógypapucsot hordó nő lesz iagazán nő? Mert tuti azzá válnak majd, ha most annyirra NŐk.

 • 2008.04.22 12:55:37kocsi

  fájós akart lenni :P

 • 2008.04.22 13:08:01Amarcord

  Én is azok táborát erősítem, akik imádják ugyan a magassarkú cipellőket, de menni sajnos nem tudnak benne.  Mondjuk én szerencsére legalább tisztában vagyok ezzel, így nem ugrálok "bakkecskeként" a körúton.

  Ebben a lábboltozatos témában viszont egyetértek. Én általában a hiányzó részt különböző talpbetétekkel próbálom pótolni.

  Mi a véleményetek a fa talpú magassarkúról? Szerintem ez dupla kínzó eszköz egy nő számára, nekem egyszer volt ilyen cipőm és iszonyatosan fájt benne az egész lábam. Most azt látom, hogy a Scholl, ami eredetileg ugye csupa kényelmes cipőt árul, most az összes tavaszi-nyári magassarkú cipőjének fa talpa van.

 • 2008.04.22 13:11:50leg

  Jaj, serifné, ez a REKURVÁLT, ez valami zseniális, LOL!

  Azt a rekurvált térdű médiamacát:-)

 • 2008.04.22 13:25:41andie

  Másutt, magassarkú ágyban, párnák közt, hmmm, ki kéne próbálnom! :-)  Egyébként az sem tisztázott, mi számít magassarkúnak! Mert mindig azt olvasom, hogy a 4-5 centis sarok a legegészségesebb a lábnak. Tehát ami ennél magasabb, az magas.  A másik, hogy a magas sarkú nem feltétlen tűsarkú, és nem feltétlen szűk lábfejű cipő.  A variácók száma elég nagy.

 • 2008.04.22 17:48:34esclave de boulot

  Magassarku es hegyesorru ez kulonosen fajo kombo, legalabis a szamomra. :) Nap vegere teljesen kikeszulok. Ja es pont a Lilu mondta regebben, hogy van egy csomo szuper melegitoje es otthon ezekben porog es ebben vrja a ferjet haza, es hogy igy is mennyire szexinek tartja magat. Ciporol ugyan ebben az interjuban nem volt szo, de gondolom nem tusarkut vesz fel a macinacihoz. :) Akkor most hogy is van ez ??

 • 2008.04.22 18:11:55VilágosKékHarisnya

  Elolvasva a cikket Filmmúzeum Dóra jutott az eszembe, aki naggyonnaggyon régen megmondta "egy bizonyos összeg felett mindenkinek korpásodni kezd a fejbőre". :D  Asszem, itt is volt az az összeg, amiért hirtelen mindenki csak tűsarkúban lett nő.  Emiatt engem nem dühít ez a cikk. No nem is szórakoztat.  Én kíváncsi vagyok a megdivatosított Schollra.

  Bár a fatalpú szandálokkal/papucsokkal egyszer már kikötöttem reumatológián, aztán beutaltak gerincröntgenre stbstb... na de ez nem a Rémusz bácsi meséi.

  Szóval, teszek még egy próbát, csakazértis! :D

 • 2008.04.22 18:45:17gioia

  Ezeknek a sztárocskáknak önértékelési zavaruk lehet, ha csak magassarkúban érzik magukat nöknek!Ha jól emlékszem Lilut civilben én is csak sportosan láttam;akkor még nem nö volt?!És ki az a Debreczeni Zita?!Abban az országban amelyben élek, nem foglalkozik senki az ilyen csinált celebekkel, nem ír róluk a média, csak az IGAZI sztárokról...Én ballerinától kezdve 10cm-ig rengeteg cipöt hordok és akár egy sportcipöben is bombázónak érezhetem magam.Míg Olaszországban éltem megtanultam, hogy macskakövön nem szabad tüsarkút hordani, ennek ellenére ma felvettem egy magassarkút és bele is ragadt macskakövek közé pár percre.Még szerencse, hogy a magyar káromkodásomat senki nem értette:-))

 • 2008.04.22 19:02:34theba

  katatu,szívemből szólsz!én is akkora magas vagyok,mint a párom(180cm)szóval elég mókásan néznék ki mellette nagyon magassarkúban...maximum 7cm,azzal még so-so,alapból picit begörnyedek,még elmegy...de ez hülyeség!hülye az összes nő ebben a cikkben...amúgy talán a lábnak a legjobb az,ha van egy kis talpa a magassarkúnak,a platform cipellők talán elviselhetőbbek...de ilyet meg nem hordok:-)

 • 2008.04.22 19:29:27Sue

  Abszolút egyetértek az előttem szólókkal. Szépek ezek a cipők, de ezekben járni minden nap tényleg nem egészséges. Ahogy itt többen is írták, tényleg önértékelési zavara lehet a cikkben szereplőknek, ha ez teszi őket nővé...bár némelyikük olyan csúnya, hogy más nem is nagyon tehetné őket nővé. Van egy ismerősöm, aki az ortopédiát látogatja rendszeresen 22 évesen, mert úgy tönkrement a lába a magassarkú cipőktől. A múltkor is nagyon feltörte a sarkát, sokszor belepréseli a lábát, aztán pedig a lábujjai fájnak tőle. Mindezek ellenére azt mondja, hogy jól akar kinézni minden nap...no de ilyen áron. Egyébként nem tudom, hogy mi a ti tapasztalatotok erről, de azt vettem észre, hogy rengeteg magas (sőt több, mint alacsony) nő van, aki odavan a magassarkúkért és ált. ők hordják őket rendszeresen. Nem ritkán látok 180 magas lányokat, akik 190-nek látszanak emiatt. Mi 16X centisek ált. nem vagyunk oda a nagyon magas sarkú cipőkért, ez miért lehet?

 • 2008.04.22 19:44:49VilágosKékHarisnya

  Én IMÁDOM a tűsarkú cipőket.

  Ha kocsival odamegyek, megjelenek, illegek, kijövök és kocsival hazamegyek :D  Van jó néhány, sztem olyan darabról beszélünk, mint amilyen a "kis fekete ruci", azaz mindenkinek KELL hogy legyen egy pár.  Na de a hétköznapi mennybeadógozóba, szalaggykiakönyvelőhöz, szalaggykiabankba, mennyvisszaakönyvelőhözmernemjó, szalaggyapostára, szalaggybeafőnökhöz, szalaggybeafőnökhözmertelfelejtette, szalaggybeamegbízóhozÉSMOSOLYOGJÁÁ, aztán ugorjbeazőccségeshez és NE FELEJTSD EL HOGY TEJKENYÉR ÉS ESTE JÖNNEK A PISTIÉK, ja elfelejtettem elhozni a ruhát a tisztítóból, ugorjbelécci és a maminak megígérted hogy kiváltod a gyóccereket........ szóval.... egy ilyen napra inkább egy jó kis futkosós.  Tapasztalatom szerint erre a meggyőződésre úgy 30 körül jutunk el :D  Én, mint vén nyanya már lakodalmakra is két váltócipővel (és két váltóharisnyával) érkezem.

  Pedig volt idő, mikor hajnali fél ötkor még abban a pántos fekete csodában roptam. Az asztalon. :))

 • 2008.04.22 20:02:38gioia

  18 évesen még az egri várba is tüsarokkal mentem-mert olyan ciki és nem csajos a lapos-természetesen ki is tört a sarka...Harminc felé közeledve már én is bölcsebb vagyok.Sue-nak igaza lehet, én 162 cm vagyok és szeretek kicsinek, törékenynek látszani...nem kell mindig az a tüsarkú, MI anélkül is nök vagyunk!!!

 • 2008.04.22 20:15:09VilágosKékHarisnya

  Hehe... 164 vagyok, barátnőm 146 és tőle tanultam, hogy "jóból kicsit adnak" :D:D:D

 • 2008.04.22 22:13:50bigibaby

  Ambivalens érzésekkel viseltetek az ilyen cipők iránt.Imádom a szép magas, de az igazán magassarkú cipőket. Mindíg volt ilyen a szekrényemben, de most, gyerekek után 34 éves fejjel kezdtem el hordani őket. Most értem meg rá. tudom viselni, szépen is járok benne, de leírhatatlan az a gyűlölet amit kivált belőlem 3 órányi viselés után. És másnap újra olyan gyönyörűséggel veszem fel...

 • 2008.04.22 22:21:13nyuszedli

  .basszus...15 percig gépeltem, és elveszett, szóval lilu meg zita menjenek ahová gondolom....pf

 • 2008.04.22 22:27:21trollkotze

  Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem körömcipő nem egyenlő magassarkú. A körömcipő az, aminek ki ban vágva az eleje, és kilóg belőle pár lábujj... Ennél visszataszítóbb és kényelmetlenebb cipőfajta nincs.

 • 2008.04.22 22:45:39bumbuska

  En pont mostanaban vettem meg az elso magassarkum, 22 evesen:D Es persze 10cm-es sarkut...:) Vezetni egybol tudtam benne (nem is ertem, miert ne lehetne), de 20 m gyaloglas utan azt hittem osszeesek, annyira fajt benne a bokam. Aztan egyszer elmentem vele suliba is, de csak mert veletlen elvittek kocsival, de mikor varnom kellett fel orat, egy helyben allva, hogy haza is vigyenek...na akkor fogadtam meg, hogy ebben csak par lepest vagyok hajlando tipegni, pedig egyszeruen imadom, sokkal csinosabb, de nem eri meg, hogy az utolso lepeseket mar ugy tegyem meg benne, hogy eltorzul a fajdalomtol az arcom:D. Fortisszimafingusz es ez elol kivagott is, mert csak az tetszik:D Szoval en szinte mindig balerinat hordok, teljes lapos talput es abbol is kivagott orrut.

  Arrol meg ne is beszeljunk, hogy sok lany annyira gusztustalanul jar a tusarkuban, hogy annal 1000x szexibb egy szep, normalis jaras balettcipoben pl. Multkor ment elottem egy csaj a koruton a pasijaba karolva. Vekony, nagyon csini, miniszoknyas + tusarku, amiben annyira inogott a bokaja, hogy szerintem ha nem kapaszkodik a pasiba, egyszeruen elborul oldalra.. Hat nem tudtam szexinek nevezni.

 • 2008.04.23 01:51:09ddevil

  Szerintem középiskolában v. most már lehet, hogy ált. iskolában kezdik hordani a magasabb sarkú cipőket a lányok, én is így voltam, és meg is tanultam bennük járni. Aztán jó időre felváltotta nálam a teljesen lapos, sportos, kényelmes. És kb. 1 éve elindult a vezérhangya, hogy nekem magassarkú kell, csini leszek, nőcis, kell kell kell. Menni még mindig tudok benne, határozottság kérdése. Ha magassarkúban vagyok valamiért azt hiszem, hogy mindenki engem néz, hogy mennyire rettenetesen csiniszekszi vagyok, és még ha ez csak az én fejemben is van, azért jó érzés. Libbenek a föld fölött :).

  És most olvasva az itteni hozzászólásokat megnyugodtam, hogy nem velem van a baj, ha a libegés véget ér pár óra után, aztán legszívesebben már levenném és hazafutnék, mert az is jobb lenne, mint az a rohadt cipő, és a méterek is egyre hosszabbak, a busz is lassabban megy, az emeletek is nőnek, és érzem, hogy a büdös életbe nem érek haza... :) Így élünk: én és a magassarkúm :)).

 • 2008.04.23 14:32:36Sárgarépa

  Érdekes, hogy Molnár Anikó hiányzik ebből a celebsorból :p .... vagy most munkát keres?

 • 2008.04.23 15:49:15trollkotze

  bumbuska

  5 centis sarkú nem jó? Én sem bírom túl sokáig tízcentis sarkúban, de az 5 centis határeset, fazontól függően relatíve kényelmes is lehet.

 • 2008.04.23 16:22:26veronik82

  Szerintem hosszútávon nem kényelmes a tűsarkú, viszont valóban elegáns és bizonyos típusú testelkatra kifejezetten előnyös.Mivel én alacsony lányka vagyok (158) ezért nem szeretek lenni,és nem is érzem magam jól alacsony cipőben.A nők többsége magasabb,mint én,a buszon is mindig picinek érzem magam,ezért nekem önbizalmat ad.Másrészt pedig a barátom 192 cm, úgyhogy kicsit rá is szorulok,hogy magas cipőt húzzak:)

  Azonban a magassarkú cipő is tud kényelmes lenni,főleg ha egybetalpú,vagy vastagabb a sarka és az is fontos,hogy puha legyen a talpa.Stabilabb a láb benne.5 centis sarok nekem a legideálisabb, én a teljesen laposban mindig csámpázők.

 • 2008.04.23 19:06:44bagaela

  Körömlakk, komolyan, irigyellek, nagy szerencséd volt! Az a legborzasztóbb tényleg, hgy meglenne a legehtősg arra, hogy a páriezerforintos cipö talpába is rakjanak valami tömöanyagot, de csak egy kivágott korong legyen, és nem :/ A jol kiképzett magassarkuk meg rondák és öregesek. Mibe telne egy picivel más felsörészt tervezni? :(  Mondjuk nekem a laposba is fáj a lában, egy 2-3 centis magassg azér kell. Persze nem törpesarok.

  Én ezért szeretem kifejezetten a platform magassarkukat, azoknak legalább a vastag talp miatt párnázása is van /ha egy gyárto egy olyat elront,akkor halál rá...:) /

  Söt, még ugyse indulnék el sehova szilikonpárna nélkül.

 • 2008.04.23 19:20:35VilágosKékHarisnya

  Hahó csajok, van itt valaki?  SOS öltözködési tanácsra van szükségem mert megőszülök má! Ami meg nem őszül meg, az kihullik/kitépem!!!!  Segícccsssééééééééééééééég!

 • 2008.04.23 20:33:58Picinger

  Na, mi az a nagy probléma? :)

 • 2008.04.23 21:01:02VilágosKékHarisnya

  Naitt, csak közben házimunka :S  Szóval...  A zuramaTibi munkahelye minden évben rendez egy bálat.

  Mosneröhögjetek, de nemtom, mit vegyek fel. :D  Rengetegen leszünk, képzeljetek el egy többszáz fős lakodalmat kb.

  Fogalmam sincs mit vegyek fel.

  Kosztümöt (pláne szoknyásat) nem akarooooook!  Nem akarok alul- ill. túlöltözött sem lenni (tavaly volt uszályosflitteres fekete nagyestélyi, ojjszépvóóóót)....

  Fogalmam sincs.

  Az egyik barátnőm kiröhögött, mondván, hogy problémákat gyártok.

  A másik szerint felesleges új ruhát venni.

  A harmadikat már meg sem kérdeztem...

  Vacsi, táncitánci.

  Ja, ez az est (bál) koreográfiája.  Ja és majd' elfelejtettem: NINCS EGY ROHATT RONGYOM SEM! :DDD

 • 2008.04.23 21:02:48gioia

  Hahó VKH, én itt vagyok;mi a probléma tárgya?

 • 2008.04.23 21:04:10VilágosKékHarisnya

  Ja és mielőtt elkezdenek érkezni az ajánlatok, vidéki kisvárosban élek.  Már minden üzletet végigjártam, nem találtam semmit. Mindenhol kosztüm vagy míderes vagy mijafrancos nagyestélyi van, meg széttárt karok, hogy vége a báli szezonnak, az esküvői cuccok meg csak május közepén érkeznek, nincs szezon én meg itt állok egy szál bugyiban.  Szóval, valszeg Pécsre megyek vásárolni.

  Ja, és nem akarok nyolcvanezret költeni egy ruhára.

 • 2008.04.23 21:13:24gioia

  Hát, ha nincs egy rongyod sem, akkor muszáj lesz venni vagy kölcsönözni.Estélyre én sem vennék fel kosztümöt, nekem a hosszú nagy estélyi jön be.Nem kell nagy uszállyal, tele fodrokkal, csilli-villi, ha nem a te stílusod.Legyen valami letisztult, elegáns!Ha nincs sok fölösleges pénzed (nem tudom kb mennyiért kapni Mo-n) vegyél olcsóbbat és dobdd fel kiegészítökkel.Kis retikül kötelezö (clutch)!Remélem egy kicsit tudtam segíteni, tippet adni!Bis bald/A presto!

 • 2008.04.23 21:17:41gioia

  Na ja, a magyar választék...Most már én is tanácstalan vagyok...Nem tudnád megpróbálni Pesten?Talán ott valahol?

 • 2008.04.23 21:19:54gioia

  Picinger hova tüntél?Nem szerettél volna VKH-nak segíteni???

 • 2008.04.23 21:21:30VilágosKékHarisnya

  Na, ettől tartottam... :)  Szóval jól sejtettem, hogy nem úszom meg... azaz szted is így kéne felöltöznöm egy ilyen alkalomhoz.  Tavaly könnyebb dolgom volt, mert télen volt a buli. Találtam is magamnak egy egyberuhát boleróval, nem mondanám nagyestélyinek, de nem volt rossz.

  Gondolhatod, milyen vegyes felhozatal van. Van, aki nagyestélyiben jön, van aki világosblúzsötétszoknya kreációban, mintha vizsgázni menne... aztán volt egy-két flitteresfelsőnadrággal (esküszöm!!!)... pff.  De most most lesz és fogalmam sincs.

  És kövér is vagyok!!!!! :)))))))  Na és azt persze nem is mondom, hogy a férjem eltévesztette a dátumot és persze úgy emlékezett, hogy tíz nappal később lesz áááááá! Kész vagyok...

 • 2008.04.23 21:33:12gioia

  Én biztos megölném a páromat, ha nem idöben szólna!Eltévesztette, tipikus ffi :-)) Kíváncsi vagyok, hogyan döntesz, de ne égesd le magad holmi diáklányos-ünneplössel!Ne feledd:inkább túlöltözöttnek, mintsem alulöltözöttnek lenni!Sok sikert , remélem megtalálod A RUHÀT!!

 • 2008.04.23 21:45:55Picinger

  Itt vagyok, csak közben fürödtem :-)

 • 2008.04.23 21:50:30Picinger

  Én kölcsön kértem februárban a bálra egy ruhát a legjobb barátnőmtől, mert én sem akartam egy kisebb vagyont költeni egy este miatt.

  Mondjuk a mi ruhaméretünk teljesen megegyezik. Neked nincs ilyen barátnőd? Ez lenne a legegyszerűbb.

  Segítenék, hogy Pécsen hol érdemes vásárolni, de sajna kb 3x voltam ott és akkor sem báli ruhát kerestem. Hátha beesnek ide a pécsiek is és tudnak tanácsot adni...  Sok sikert a ruha kereséshez!

 • 2008.04.23 21:52:51Picinger

  Ja, a tavalyi ruha nem jó? Mondjuk egy másik boleróval, vagy kendővel. Vegyél hozzá kiegészítőket!

 • 2008.04.23 21:55:25Picinger

  De most a lényeg, hogy nyerjen a Barca! :-)

  Hahh...

 • 2008.04.24 08:11:19VilágosKékHarisnya

  Na, ha a ruhavásárlásom úgy sikerül, mint ez a tegnapi meccs, akkor ..... :D:D  Nemtok barátnőktől kölcsönkérni, mert mindenki 15 cm-rel magasabb nálam :D (és cicisebb, de ezt csak magunk közt árulom el :D:D)

  Én felhúznám a tavalyi ruhát, de a miniközvéleménykutatásnál, amit csináltam, kiderült, hogy mindenki azon a véleményen van: nincs égőbb dolog annál, mint a tavalyi ruhában megjelenni egy idei bálon. Pfff.  Végül is... nem is arra kerestem választ, hogy hol, hanem arra, hogy tényleg egy "olyan" ruhát kell-e választanom, azaz egy kisebbfajta estélyit.

  Ezexerint igen.

  Egy darab rongy talonban van nálam, tetszik és megfelelő is az alkalomra, annak meg az ára borzasztó.

  Öröm az ürömben, hogy ahhoz van táskácskám meg cipőm, így legalább arra nem kell költenem.  Kösz a segítséget. :) • 2008.04.24 08:55:25cena

  Én is segítségért fordulok, mert divatban nem vagyok valami naprakész. Van egy cipőm, viszonylag régi. Sötétkék, lakk, nagyon magas (kb egy centi a talpa és 9 a sarka). Viszont a sarka nem tű, hanem vastagabb. Szerintetek nem ciki most ilyet hordani?

  Mert egyébként az egyik legkényelmesebb cipő, amit valaha vettem. Annak ellenére, hogy magas, valahogy kényelmesen tartja a talpamat, a vastagabb talpa meg olyan ívben van meghajlítva, hogy könnyű benne lépni. Nem billeg, mert a sarka nem egypontos. De elég feltűnő darab, szóval keveset hordtam.

 • 2008.04.24 10:42:50theba

  cena!akkor itt az ideje,hogy elővedd ezt a cipőt!szerintem nagyon csinosak a nem tűsarkú cipők és biztos jóval kényelmesebbek is!amúgy semmit sem ciki hordani,már minden játszik:-)nincs olyan nagy kifejezett irányvonal,legalábbis én így látom.én azt hordom ami jólesik:-D  VKH!körülnéztél már a turkálókban?úgy ki tudja fogni ott az ember,ilyenkor,tavasszal is bele lehet botlani estélyi jellegű ruhákba és ha úgyis csak 1x veszed fel,akkor még ráadásul nagyon megéri!barátnőm s.o.s.vett egy szettet,egy bálra egy pesti turiban,valami 5000forintért és mindenki csak dícsérgette,hogy milyen csini stb...szóval ha van időd,szerintem érdemes lenne körülnézned...

 • 2008.04.24 13:13:05Picinger

  A tavalyi ruhát felvenni égő? Aha.  Sztem egy egyszínű ruhát, kiegészítőkkel (sál, cipő, ékszer, táska) annyira fel lehet dobni és meg lehet változtatni, hogy a kutyának nem tűnne fel.

  Persze, ha a tavalyi ruha rózsaszínű volt, kék flitterekkel kivarrva, akkor lehet, hogy észreveszik...

 • 2008.04.24 18:40:59VilágosKékHarisnya

  Cena,  én is a kék cipő hordása mellett voksolok!  Na, a turkáló már nekem is eszembe jutott! :)  Nos, a tavalyi ruha.... Hátizé. Beleestem abba a hibába, hogy JAJDEJÓLNÉZKI és nagyoncsinosakaroklenni és megvettem egy olyan ruhát, ami nem egyszínű, nem egyszerűen elegáns, hanem rafinált és fúdejó meg minden...

  Naszóval, mindig tanul az ember. :)  Ja, viszont ma felfedeztem egy esküvői és alkalmi ruha kölcsönző üzletet (kb. egy hónapja nyitották) és miután térdre vetettem magam és fennhangon zokogtam és kivert kutya szemekkel néztem, az ott levő lány végülis elvállalta, hogy a kért időpontra, ha megállapodunk, varr nekem egy ruhát.

  Holnap megyek anyagot és fazon választani. :)  Asszem, most már tényleg meg vagyok mentve.  Hab a tortán: ma az ÉN főnököm jelentette be, hogy májusban valamikor céges bál lesz "ösmerkedési esttel" (az új telephelyek miatt). Így csak ezt tudom mondani: ááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! :D:D

 • 2008.04.24 19:02:57Atina

  cena, én sem vagyok naprakész a divatban, de tavaly hordtam ilyen cipőt (csak épp nem kék, hanem zöld) csőnadrággal.

  Nem tudom, hogy idén még megy-e a csőnaci, mert én kismamaruhákban futok épp, de nekem bejött, lévén alacsony és vékony vagyok (voltam tavaly).  Idén megy a kék, valami hasonló árnyalatú blúzzal lehet jó.

 • 2008.04.26 12:14:14Beth

  Igazán édekes a téma. Én erre csak a példámat tudom felhozni; az elmúlt két napban egy sportos, kényelmes Promod cipőben jöttem-mentem napközben és kb 2szer annyi pasi nézett meg, mint szokott. Szóval úgy gondolom, h egy nő nem a magassarkútól nő. Ha valaki szép és sugárzik róla az egészséges önbizalom, akkor lehet rajta farmer, póló és sportos cipő (nem edző cipő!) is. Bár tény, h az alacsony és/vagy teltebb lányoknak lényegesen előnyösebb a magassarkú.

 • 2008.04.26 13:10:20gastro, missing in action

  Éljen a magassarkú!

  A laposban csak a legtökéletesebb lábú csajok néznek ki jól!

 • 2008.04.28 14:14:59tris

  2008.04.22 09:37:42 múvemáccsó

  én visszavittem (humanic) és visszavették, pedig azt mondtam, hogy a sportsérülésemet érzem benne, így nem tudok benne járni.

  Amúgy Lilu erre is mondhatna valamit, sportolok, hogy megőrizzem a vékony alakomat, hogy szép nő legyek, de pont emiatt nem tudok most magassarkút hordani, Akkor most nő vagyok vagy nem?

  egyébként meg bekaphatja.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta