OFFLINE

Lyukak, aszimmetria: aszkétikus japán nő tervez a H&M-nek

2008. április 7., hétfő 11:10

Rei Kawakubo, a Comme des Garçons alapítója a H&M őszi kollekciójának vendég-divattervezője. A hatvanhat éves nő soha nem tanult a divatról, tanult viszont irodalomról és művészetekről a legnevesebb japán egyetemen. 1973-ban Tokióban alapította meg a Comme des Garçons céget, ugyanott nyitotta első butikját is. 1978-ig csak női, onnantól kezdve férfikollekciót is készít.A Comme des Garçons darabjai puritán egyszerűségükről, az aktuális trendeknek ellentmondó irányzatáról híresek. A rikító színeiről ismert nyolcvanas években a tervező például kizárólag fehérrel, feketével és szürkével dolgozott, zord stilusa miatt egy divatkritika Hirosima-csajként hivatkozott rá. A nyolcvanas évek óta kibővítette színpalettáját, gyakran dolgozik geometriai ábrákkal, féloldalas megoldásokkal és lyukakkal a ruhán.

A H&M őszi kollekciójában női, férfi, gyerek ruhákkal is bemutatkozik és egy uniszex illatot is a nagyközönség orra elé bocsát. „Mindig is érdekelt az alkotás és az üzlet egyensúlya. Dilemma ez, habár nekem mindig az alkotás volt az első. Hatalmas kihívásnak tartom, hogy a H&M-mel dolgozhatok, ugyanis ez egy esély arra, hogy megpróbáljam megoldani ezt a dilemmát” – mondta Kawakubo.

"Rei Kawakubo régóta a kívánságlistánk első helyezettje, le vagyunk nyűgözve, hogy együttműködik velünk. Csodáljuk a divatfilozófiáját, amely megkérdőjelezi a divat fennálló elemeit, imádjuk művészetét" - olvasható a H&M közleményében.

 

A Kawakubo kollekció november elején mutatkozik be világszerte a H&M üzletekben, ugyanakkor, amikor Tokióban megnyílik a divatóriás második üzlete is. (Képek: a Comme des Garçons 2006-os és 2007-es őszi kollekciójából, forrás: Style.com és Northfoto)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta