OFFLINE

A pufidzseki jön vagy megy? Szavazzon!

2007. november 26., hétfő 14:14


Szavaztunk már a boleróról (48% szerint épp megy kifelé a divatból, 32% szerint épp jön befelé, 19% szerint pedig egyáltalán nem is divat), szavaztunk a pelerinről is (50% szerint épp kezd divatba jönni, 27% szerint épp meg kifelé, 22% szerint nem divat), de most hideg lett, úgyhogy szavazzunk egy aktuális ruhadarabról és az a jó meleg, ám pufidzseki.
Szóval?

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.26 14:21:13ErrorFlynn

  áh, nem szeretem a pufidzsekiket, divattól függetlenül. nyilván melegek meg minden, de nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy kövérnek látszom bennük. ha meg már karcsúbb fazon, akkor szövetben szebb.

 • 2007.11.26 14:34:16theba

  hát igen,eléggé kövérít,de praktikus ha mínusz van...a hurkás típustól kiráz a hideg(a kék a képen)de a két barna az jó.melegek,hosszúak-ez kell télen.ha nincs olyan dermesztő hideg akkor én is a szövetkabátra voksolok,de amúgy bírom a pufit is,ha izléses(jujj láttam egy csajt múltkor skót kockás szőrmés,rövid fazonú pufiban,na azt nem venném fel..)

 • 2007.11.26 14:39:09mrssolis

  Szerintem ez nem divat kérdése. Praktikus, és kész. Az, hogy pár éve a hosszú fazon még divatos is lett, csak egy plusz előny. Tudni kell, hová vegyük fel, és akkor nincs vele gond.

 • 2007.11.26 14:42:57közalk.

  Amit hordanak, az divat? Mert pufidzsekit hordanak bizony. Hétköznapi viseletnek, farkasordító hidegben praktik, sőt, aki naponta kocsival jár, szintén jó viselet, nem gyűrődik budipapírrá az ülésen, és ha hozzáérek a latyak után piszkos autóhoz, mehet a mosógépbe, reggelre száraz. A szép szabású, jó minőségű anyagból készült szövetkabát maradhat jobb alkalmakra. Különben nekem sajna (vagy nem sajna?) telt keblem van, én is úgy érzem, a dzsekiben még nagyobbnak látszik.

 • 2007.11.26 14:55:26Mrs. Bean

  Azért én nem venném a bal szélen látható hosszított "alig-pufi" kabátot és a jobb oldali valódi pufidzsekit egy kalap alá.  A bal oldali hosszított fazon szerintem nagyon praktikus és kényelmes viselet. A jobb oldali dzseki meg nagyon-nagyon nem tetszik nekem.  Egyébként meg természetes, hogy még a hosszabb és nem annyira pufi jellegű változatát se venné fel senki egy estélyi felé. :-)))  Erről jut eszembe. Régóta szeretnék egy valóban meleg szövetkabátot. Lehet még ilyesmit kapni? :O

  Amíg nem, addig marad a bal szélső fazon (nekem fekete, szőrmegallér nélküli Promod van, tavaly ősszel vettem). :-)

 • 2007.11.26 15:11:33Bedekó

  Nekem a bal oldalon lévő barnához hasonló van, és bizony én estélyire is felvettem, mert szövetkabátban megfagytam volna (nov.14-én). Divat, nem divat, praktikus. Egyébként is könnyen felfázom.

 • 2007.11.26 15:12:43Bedekó

  Egyébként meg mindenki hordjon alakjának megfelelő kabátot. Aki alacsony és kövér, azon tényleg furcsán néz ki, de ami divat, az nem kötelező.

 • 2007.11.26 15:22:34Picinger

  Nekem a középső nagyon tetszik. Pár hete keresek ilyen rövidebb, piros dzsekit, de nem találok :-(

  ...mert vagy egy óriási hímzés, vagy egy még nagyobb márkajelzés van a hátán. Bekaphatná már, aki ezeket tervezi!

 • 2007.11.26 16:49:12suo tempore

  hundertprocent műanyag, és szépet még nem láttam...nagyon tré  még jó,h a hidegre vannak más alternatívák

 • 2007.11.26 17:08:08esclave de boulot

  Amig kocsival jartam meg otthon a suliban, akkor en is mondtam, hogy pfuj, undorito, en nem vennem fel, de miota tomegkozlekedem azota felveszem (hacsak nem akarok megfagyni). Elegans cucal nem hordom of korsz, de farmerral meg ok.

 • 2007.11.26 17:59:47majHotLipsOHoulihan

  Akkor most szögezzük le: nem Kaliforniában élünk, nem is Indiában!!! NEM ÖLTÖZHETÜNK ÚGY -2 FOKBAN, MINT AZ ÚJVILÁGI SZTÁROCSKÁK A BEACHEN.

  Időnként befagy a hátsónk. Lehet, hogy nem vagyok vonzó a hurkás térdközépig pufimban (3 éve leértékelve is aranyárban mérték akkor még jó világmárkától) DE én legalább nem járok majd művese kezelésre ellentétben pocivillantó nőtársaimmal. Sajnos elegáns cuccal is hordom - mert a szövetkabátokba jó 10 éve elfelejtenek dupla vattelint rakni és 1,5 óra bkv a színházig = petefészek-gyulladás... Nem divatos, hogy télen fázom? Elment a t. szerkesztőség józan esze?!

 • 2007.11.26 19:09:27fedaykin

  Suo Tempore, az a nagy helyzet, hogy nulla fokban, szakadó jégesőben vagy mínusz tízben, csontig vágó jeges szélben BICIKLIN nincs jobb, mint egy igazán minőségi tollkabát, de ha van m

  ás alternatívád, örülnék, ha megosztanád velem. Mert az oké, hogy taxiba be, taxiból ki elegendő egy szövetkabát, de néha lehetünk ám életszerűek is ;)

 • 2007.11.26 19:31:41moj

  szerintem a hosszított fazon valami rémes,úgy néz ki benne az ember,mint egy hatalmas krinolin.

  a középső piros elég dögös,vannak még ehhez hasonló,vállalható pufidzsekik.  egyébként arról hallottatok már,hogy a szövetkabát alá lehet ám meleg pulcsit venni (kötött,magasnyakú pl)?

  rohadt praktikus,érdemes kipróbálni:D

 • 2007.11.26 19:43:08Macaroon

  Nem elég a választási lehetőség a válaszokban. Szerintem nem most jön divatba és nem is megy kifelé. Szerintem a dzseki egy örök darab, csak az változik, hogy éppen milyen típusú. A piroshoz hasonlóval tavaly tele foltak a boltok, meg a szőrösnyakú, kapucnijúval. Szerintem rövid derékkal lehet divat. A hosszú förtelem. Én még anno vettem egy feketét rövid derékkal nagyon szeretem.

 • 2007.11.26 19:57:32Té, mint Tamás

  A jobba oldaliak virslit csinálnak a nőből, a középső nem rossz, alig pufi, a jobb oldali pedig csak kisvárosi diszkózáshoz képzelhető el. (Főleg van ennek egy férfiváltozata, mikor az ujjak köttöttek. Na az a szuper-förtelem.)

 • 2007.11.26 22:07:41majHotLipsOHoulihan

  Moj! - erre meg biztosan azt mondod majd, hogy költözzek délre...: trikó + magasnyakú + a kötött (+ Kardigán) + a hosszú pufidzseki = nem fázom

  Mr Blue meg azt mondja majd ennyi réteggel már szafaládé az a virsli :)  Ha majd minden sarkon lehet kapni a gyönyörű angol szövetkabátokat, melyek a legenda szerint pihekönnyűek és mégis melegek, sőt béleltek!, akkor vitassuk meg újra, hogy mi a divatos és mi nem.

  Kis hazánkban vagy vesz méregdrágán kasmírt vagy angórát, vagy netes fórumon kénytelen védeni a pufidzsekijét, amiben 3 éve nem fázik. • 2007.11.27 08:38:46suo tempore

  alternatíva? van.  említették mát,h lehet ám felvenni meleg pulcsit is, sokat segít  továbbá lehet kapni bélelt szövetkabátot, még nekem is van itt "vidéken"  ha laza akarok lenni, ott a sídzseki, ami még mindig ezerszer praktikusabb, sikkesebb, mint ezek a förmedvények  és van bélelt bőrkabát is, amiben még sosem fáztam, és az sem volt egy nagy összeg  aki meg a pufidzskire bukik, az hordja csak, talán az egyetlen öröme az lesz,h a többiek biztos fáznak :D

 • 2007.11.27 09:11:05tundejke

  nekem nincs pufidzsekim, mindig szövetkabátokban járok, de még sosem fáztam bennük. jól alá kell öltözni.

  attól rosszul vagyok, ha meglátok egy csajt úgy, hogy kilóg a dereka... a kabátnak pont az a lényege, hogy megvédjen az időjárástól, függetlenül attól, hogy pufi vagy bármilyen.

 • 2007.11.27 10:18:06fedaykin

  Suo tempore: szövetkabát jégesőben? Biciklire? :)  Van jó pár szövetkabátom is, de van egy aránylag márkás (Mexx), minőségi tolldzsekim is. Vannak helyzetek, amikor csak az jó. Sajna fotót nem találok róla, nem idei modell. Szerintem gyerekekkel rohangálni, biciklizni, kirándulni ideális.

 • 2007.11.27 10:28:35fedaykin

  Ja, nekem meg a sídzsekik nem jönnek be. Szerintem azokat hordani városban olyan, mint a szabadidőruhát.

 • 2007.11.27 10:51:26sklasse

  Eddig én is kétkedve szemléltem a pufis + egyéb usánkás embertársamat az utcán, mondván, h ugyebár ez azért mégsem szükséges...  Aztán 1 téli hónap erejéig nem volt kocsim. Nos, rájöttem, h minden kabátom sz@rt sem ér, és minden cipőm nyom, szorít:)  A kabátokban, amik ugyan divatosak voltak, majd szét fagytam. Aláöltözni nem nagyon lehet, mert szűkebb fazonúak. A sálakat+kesztyűket pedig kiegészítés céljából vettem, nem igazán a hasznosság céljából...  A cipőim többsége pedig kocsiba be+kocsiból ki+ügyintézkedős futkorászásra elegendők, de km-ek gyaloglására nem (a legtöbb velúr, és mentségemre mondva, még csak nem is magassarkúak, mégis...)  Azóta - szerencsére - kocsi gondom nincs, de nem is szólok be ilyenek miatt, mert abszolút megértem, és ésszerűnek tartom, h ilyen esetben az egészséget, és a komfortérzetet a divat elé helyezzük.

 • 2007.11.27 10:53:19suo tempore

  akkor a pufidzsekit neked találták ki, szerencsére én azért mindig találtam valami mást helyette, igaz nem biciklizek minden nap jégesőben :P

 • 2007.11.27 11:15:16fedaykin

  Suo tempore, bizony, nekem jól jön. Próbálkoztam egy ideig a szövetkabát + aláöltözés kombinációval, de nem vált be igazán a kerékpárra. Ha autóval megyek vagy elegánsabb ruhát veszek fel, akkor persze szövetkabát van.  Kíváncsi lennék, mit szólnál (be) a finneknek, akik nem hogy pufidzsekiben, hanem pufi overállban rohangálnak télen :)  A biciklizés egyébként nagyon egészséges tevékenység :P

 • 2007.11.27 14:45:20fashion victim

  Szerintem a szövetkabát alá nem lehet rendesen aláöltözni, mert karcsúsított, szóval nem arra találták ki, hogy két pulcsi meg 6 pólót alávegyen az ember lánya. Kivéve ha egy-két számmal nagyobbat vesz, de akkor ugyanolyan szafaládénak fog kinézni benne, mint a pufidzsekiben. Ennek ellenére pufidzsekit csak nagy mínuszokban hordok, mert tényleg nem túl elegáns.

 • 2007.11.27 19:52:41Flora2

  Hát nem tudom, én hétköznap munkába szövetkabátban járok (hétvégére van egy sportosabb), és egész életemben alá tudtam öltözni: 1 vékonyabb pulóver vagy blúz (az irodában meleg van) + rá 1 blézer vagy finomabb kardigán + rá a kabát, és a kabát fazonjától függ, hogy ne úgy nézz ki, mint egy hurka. Most éppen szerencsém van, ezzel a kombóval se nézek ki hurkának, de elismerem, nehéz jó fazonú kabátot kapni. (Nekem is varratott van... ööö miért nem lehet ide fényképet csatolni?)

  Ja, és tömegközlekedem, szóval nem csak autóval működik.

 • 2007.11.27 20:09:21nafretiti

  Miért is kell mindig "elegánsan" öltözködni és miért csak az nézhet ki jól aki szövetkabátban jár???

  Számomra a szövetkabát egy zsák érzését kelti, főleg a hosszú fazonja és nagyon unalmas!

 • 2007.11.27 20:23:53sklasse

  Nekem is az a tapasztalatom, h nem igazán esztétikus aláöltözni, legalábbis az én kabátaimmal ez nem működik...  nafretiti:

  Az én nézetem alapján a szövetkabát nem számít elegánsnak, csak divatosabbnak. A zsák megállapítást nem tudom, h mire alapoztad, rengeteg fazon van a hipermoderntől a 60as évek stílusáig, színek különböző variációjában, csípőig, vagy derékig érő, stb., szal just open your eyes...

 • 2007.11.27 21:32:21nafretiti

  Tudom, hogy több szín,fazon,stílus van,írtam is, hogy a hosszú fazonra gondoltam..

  eleve az anyaga, olyan merev,nehézkes hatású és nem tudom mi a legjobb szó rá, de a legtöbbet használt sima, fekete v. szürke, hosszú fazonú az nagyon ideje múlt akár divat akár nem. • 2007.11.28 09:17:56sklasse

  nafretiti: Minden ruhadarabból lehet olyat találni, ami idejét múlt. A szövetkabátok esetében én viszont alig látok ilyet. A legtöbb előtt nyálcsorgatva állok a boltban:) Sejtem melyik fazonra gondolsz, az tényleg mamás, de szerencsére én olyat már rég láttam...

 • 2007.11.28 09:24:52fashion victim

  Most éppenhogy óriási a választék szövetkabátból. Fekete, fehér, színes, rövid, hosszú, stb. Régen csak tényleg egy-két fajta volt.

 • 2007.11.28 09:57:33mormota20

  én 2002ben a hennesben vettem egy olyan tollkabátot ("doudoune"), amelynek nem fényes anyagú a külseje, nem szafaládésít, fazonját tekintve rövid, de a derék svédek gondoltak a hidegre, és ezért a fenéknél hossszabb.sok zsebe van, külső, belső. nagy kedvencem, persze szabadidős tevékenységhez, de elképesztően praktikus. szerintem nagyon kényelmes és hasznos dolog egy ilyen ruhadarab.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta