OFFLINE

Megmondjuk, hol vegyen esőkabátot!

2007. szeptember 28., péntek 07:30

Megfogadva olvasóink tanácsát, egy borongós szeptemberi napon a budapesti Váci utcába indultam, hogy feltérképezzem az idei esőkabát-lehetőségeket. Módszertanom a következő volt: minden üzletben megkérdeztem, van-e esőkabát, és ha igent mondtak, szigorúságom nem enyhült, koncentrációval és éles szemmel nem hagytam, hogy balonokkal vagy egyszerű kabátkákkal megtévesszenek. Kizárólag a kapucnis, esőálló holmikat vittem a próbafülkébe.

Mango


Három színben is megtalálható a spanyol cég kínálatában a fent pirosban és feketében látható esőkabát. A harmadik változata élénk sárga, nagyon hasonló ahhoz, mint amilyet a Tudom mit tettél tavaly nyáron című filmben a gyilkos visel.

A lakkhatású műanyag kabát az őszi trendbe illeszkedik, további nagy előnye, hogy kifejezetten vagány, óriás kapucnival szerelték fel, ugyanakkor anyaga nehézkes és egyáltalán nem lélegzik. El tudom képzelni, hogy egész napos viselete után jó büdös lesz tőle az ember. Ára 15899 forint.

Jackpot

A Jackpot egyetlen esőkabátja a fotón látható vajszínű-kék kockás fazon. Hártyaszerű, egészen vékony anyagból készült, ami az eladó szerint vízálló, de szerintem egy termetesebb vihart nehezen viselne beázás nélkül. Nőies, a többinél kevésbé harsány stílus jellemzi és praktikus is, vékony anyaga miatt összehajtva egy kisebb táskában is szállítható. Ára mind közül a legmagasabb, 21999 forint.


H&M

Az esőkabátvágyók Mekkája és Medinája a H&M, ahol nemcsak, hogy a legolcsóbb a céltárgy, de a legtöbbféle kiegészítőt kínálják hozzá. Fekete alapon színes pöttyös, illetve fekete alapon fehér virágos mintával kapható, darabonként 10990 forintért. Anyaga a Mangós változathoz hasonlóan kevéssé lélegző, nehézkes keményműanyag, de legalább derékban köthető, ezért nem nézünk ki zacskóstejnek benne. Nagy kapucni és nagy zsebek tartoznak a modellhez. A színben hozzá tartozó gumicsizma 7990 forint, viszont olyan nehéz, hogy két centit nő a bicepsze bárkinek, aki egy kézzel próbálja megemelni. A pöttyösből táska, kendő és pénztárca is kapható.Ikea

Ez ugyan nem a Váci utcából, de kétségtelenül esőkabát. Azoknak ajánljuk, akik a praktikumot helyezik előtérbe és kizárólag az eső elleni védelmet keresik. Nekik való az Ikeában 295 forintért fehér, sárga, kék és zöld színekben kapható, kis helyre csomagolható, vékony dzseki.

Ahol egyáltalán nincs

És végezetül a boltok, ahová az esőelleni kabátra vágyóknak nem érdemes ellátogatni. Ilyen a boltok többsége: sem a C&A-ban, sem a Promodban, sem a Tatuumban, sem a Marks&Spencerben, de még a Benettonban sincs esőkabát. A Zarában ugyan az átlagosnál kedvesebb eladó megmutatta nekem az alább látható szürke fazont, de azt az esőkabáton kívüli termékek népes táborába soroltam. Nincs kapucnija, a derekamig sem ér, ráadásul 21990 forint. És most Ön jön. Milyen üzlet milyen modellje maradt ki?


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.28 09:28:28szandálka

  azt nem tudom, mi maradhatott ki, csak azt, beleszerettem a pöttyös gumicsizmába és a hozzá illő táskába

 • 2007.09.28 09:54:06Képfényező

  Nem tudom, kinek mi számít divatosnak meg szépnek...

  De én sok, szemre kellemes, és emellett valóban vízálló esőkabátot láttam a Tengerszem/Mountex/stb. vonalon is... A barátnőmnek pl. Helly Hansen-énkél vettünk egyet. No, az nem ázik át. :)

 • 2007.09.28 10:35:33Purell

  Plastic fantastic! Nem értem, miért nem valami cool north face esökabátot próbáltatok?

 • 2007.09.28 10:39:16gabriseszter

  a turkálókat is járd végig, csudaszépeket láttam tegnap a körúton

 • 2007.09.28 10:40:28Képfényező

  Jaja, erre gondoltam én is.

  North Face, Columbia, Hannah, Helly Hansen, Sandstone, ...

 • 2007.09.28 12:06:02Lynu

  Én mindig is nagyon szerettem volna esőkabátot, mert az esernyőt nagyon nem szeretem (leginkább könnyen elhagyom...).  Egyetlen dolog tartott vissza mindig: a vizes esőkabát problematikája. Míg az üzletekben rendszerint van esernyőtartó (vagy összetekert állapotában amúgy sem zavar senkit), addig esőkabáttartót még nem láttam sehol. Azt elképzelni sem tudom, hogy leveszem, és úgy vizesen összehajtom boríték nagyságúra, és beteszem a tartójába. A másik pedig a tömegközlekedés: én sem örülnék, ha valaki a száraz (!) szövetkabátomhoz dörgölné a vizes (!) esőkabátját.  Szóval nem tudom, hogyan lehet kulturáltan hordani...

 • 2007.09.28 12:17:45valah

  Hát biztos egyéni igények dolga, de én sosem vettem zokon, ha esőben mások hozzámértek vizes kabátokkal.

  Én amúgy a síkabátomból szoktam kicipzározni a belsejét, azt hordom esőkabát gyanánt, az tuti nem ázik át. :o)

  Mondjuk ez inkább kirándulás barát, de itt a városban nem zavar azeső. Megállókban többbnyire van üvegkalitka, két sarok alatt meg nagyon ritkán ázom szanaszét.

 • 2007.09.28 22:44:09katjana

  melyik H&Mben voltatok? én a múlt héten a vácin kinéztem a fent említettek harmadik tesóját, a fekete alapon fehér esőcseppeset, de ezek szerint már elfogyot... :(

  melyik maradt ki? orsay? new yorker? aboriginal?

 • 2007.09.29 10:03:40danny_lotion

  katjana: a váci utcaban voltunk, ahol nem volt 3. fajta, csak ez a ketfele.

 • 2008.03.09 20:33:13Dxd

  Decathlont ajánlom mindenkinek!!!! A napokban pirosas esőkabátot vettem, amit praktikusan az egyik zsebébe lehet csomagolni, így egy kb 10-szer 20-as csomagot kapunk. Mindezt 2990-ért.

 • 2008.03.10 01:12:48C.I.C.A.

  Ennemsemmi! Nem is tudtam, hogy a muanyagot mar aranyaron merik!

 • 2008.07.31 09:59:38Zsofika1228

  Én is a Decathlont ajánlanám! Nekem is onnan van esőkabáton!

 • 2009.07.27 15:40:47bagett

  tudtok most is valahol murisabb,mintás (pl.pöttyös,stb.) esőkabátokat?
  megyünk a mindig esős stockholmba, és valahogy igy nyárközepén sehol nem akarnak adni esőkabátot itt pesten ...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta