OFFLINE

Kiállít az ikergyűrű-művész

2007. szeptember 24., hétfő 14:00


Jermakov Katalin ékszersorozatai egy-egy adott témára épülnek, például a 16. századi ikergyűrűk típusára, mely egymásba fűzött formából áll, amely viselet közben egésznek látszik. E hagyományos ékszertípus hatására olyan ikergyűrűket készít, amelyek valamilyen módon - közvetlenül vagy színben, formában, díszítésben - egymáshoz kapcsolódnak, jelezve ezzel viselőik összetartozását is. A művész ezüst mellett gyakran alkalmaz ébenfát, egyéb nemesfákat és csontot, melyeknek egymásra helyezett rétegei, az ezekből kialakuló mintázatok, valamint különleges formáik alkotják az ékszerek díszítését. Kiállítása a Ráday Galériában szeptember 12.-től október 1-ig látható.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.09.24 15:12:30boszor

    De kényelmetlen lehet egy olyan gyűrű, ami belül négyzet alakú...arra meg nem is akarok gondolni, mi történik, ha netán össze szeretném zárni az ujjaimat, amikor egy olyan széles izé van rajtam, mint az alsó fotón.    Szépek ugyan, de döntse el az ékszerész hölgy, hogy gyűrűt kreál vagy műtárgyat:-)

  • 2007.09.24 20:01:26nafretiti

    Ha jó a méret, a négyzetes sem kényelmetlen és nagyon dögösek :) nekem kell! Eladásra is van?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta