OFFLINE

Keménykötésű férfiak

2007. szeptember 18., kedd 08:25

Az őszi-téli időszak hagyományosan a kötés-horgolás ideje volt. Bár ma már nem sokan tudják, milyen is az "egy sima és egy fordított", mint arról nemrégiben mi is beszámoltunk, a kötögetés tőlünk nyugatra egy jópár éve ismét hatalmas divat.

Valóban, egyre több jele van annak, hogy ezt a teljesen idejétmúlt és a divatból is száműzött hobbit most felkarolja egy egyelőre még szűk, de szemlátomást elszánt csoport. Méghozzá izmos karokkal karolja fel - ugyanis férfiakról van szó. Úgy tűnik a metroszexualizálódásnak nem lehet megálljt parancsolni. Természetesen ez a trend sem Magyarországról kezdődött, hanem bolond amerikaiak és excentrikus angolok indították el, állítólag az angolszász területek méteráruboltjaiban egyre gyakrabban fordulnak meg hímnemű vásárlók.

Olvasgassa előszeretettel kézimunkázó férfiak blogjait itt és itt, nézzen a metrón kötögető és arról nyilatkozó hímeket a youtube-on, vagy feledkezzen bele egy jópofa, de egyelőre férfimentes online kötőmagazinba. Esetleg lessen el pár új trükköt egy magyar nyelvű kötőszájtról, vagy, amíg a férfikötés Magyarországon is divatba jön, a nők döntsék el, felvennék-e valaha is ezen kreációk bármelyikét.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.18 09:55:31copygirl

  Kötni nem tudok, horgolni anno próbálkoztam... Olyan 8-10 éve :D Nem hinném, hogy menne még, de nagyon időm se lenne rá :) Viszont valószínűleg erőteljesen elgondolkodnék azon, hogy mennyire ismerem a páromat, ha egyszer csak nekiállna kötögetni meg horgolni... Nem hinném, hogy körbeugrálnám örömömben - akkor inkább mosogasson :D  Kötött pulcsik általában tetszenek, bár a jó vastag téli kiadásban, a horgolt felsőktől viszont... Meghagynám a nagyon max. 20 éveseknek :) Egyik "barátnőm" gyártott magának horgolt bikinit, nekem is akart... Finoman lebeszéltem róla, nagyon gány volt sztem :P  De hát persze ha vkinek ez tetszik - egészségére! :)

 • 2007.09.18 10:08:28fedaykin

  Az etsy-n vannak szuper kötött és horgolt dolgok. Vannak persze cikik is, mint az itt megadott linken, de a többség baromi klassz és egyedi.

 • 2007.09.18 10:16:31szandálka

  A kézzel kötött dolgok nekem sem tetszenek. Gyermekkoromat idézik. Férfiakon sokkal rosszabb, az meg, hogy esetleg maguknak kötik . . .

  Pár éve láttam egy srácon kézi kötésű jövök-megyek pulcsit. Szánalmas volt.

 • 2007.09.18 11:15:16fullmoon

  ...ebből látszik,hogy a manusok kezdenek elkényelmesedni,és túl nyálassá válni,amit én nemigazán csippantok.Nekem egy férfi ne kötögessen,hanem dolgozzon keményen.Kötögessen a nagymama otthon a kandalló mellett...

 • 2007.09.18 15:22:10lii

  há-há, trendi vagyok, 6 éves korom óta. :D

 • 2007.09.18 15:53:47gyb

  BREAKING NEWS: valóságos férfi kötöttruha-bemutató a Backstreet Boys legfrissebb videoklipje:  www.youtube.com/watch?v=JmVe_7bE-a0  Nem valószínű, hogy ők maguk kötötték volna ezeket a jó kis pulcsikat és mellényeket, de végülis ANNYIRA meglepő az se lenne.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta