OFFLINE

Megoldódott a felhajtott gallérú Lacoste-póló titka

2007. szeptember 12., szerda 12:54

Nyári visszásságokat leltározó cikkünkben arra bíztattuk kedves olvasóinkat, oldjuk fel közösen a felhajtott gallérú Lacoste póló rejtélyét. Maradéktalanul sikerült.

"Én megoldottam a felhajtott rózsaszínű piképóló (Lacoste) titkát. A felhajtás Elvis óta menő, aminek a lázadás volt elsődleges forrása. Valójában optikai tuningként funkcionál a nyaki zsírredők és/vagy toka leplezéséhez” –írja Vidor nevű olvasónk. „A megfejtés: Hogy eltakarják a vonalkódos tetoválást a nyakukon!” – kaptunk egy hasonlóan szellemes választ.

Van, aki szerint sokan azért hajtják fel, mert az olyan olaszos: „Ők hordanak mindent mellközépig kigombolva meg felhajtott gallérral."

"Én speciel azért hajtom fel a gallért, mert cúg van a kabrióban” – írja egyik olvasónk őszintén. És innen kezdünk is közelíteni a valószínűnek látszó okokhoz.

„ A galléros pólót sokan, így jómagam is hordják vitorlázáshoz (hajón illik félig meddig elegánsan öltözni és ott egy ilyen póló jó középút) ahol hasznos, hogy a felhajtott gallér védi a nyakat a naptól. Az már gondolom egyfajta sznobizmus (talán vitorlás sznobizmus) ha az ember nem csak a vízen hordja így.” Ugyanígy persze az előbb idézett olaszos megközelítés sem hibás, ahol szintén praktikus okai vannak a felhajtásának: a gallér a leégéstől véd. De ugyanígy oda kell figyelniük a napon szintén sokat tartózkodó golfoktatóknak is, akik sokszor tartják lehajtva a fejüket a labdát bűvölve.

"Ugyanakkor elképzelhető, hogy a sok hülye a városban, a kocsiban, az étteremben, a moziban, stb., ahol nem süt a nap, ugye azért hordja így a gallérját, hogy elhitesse, hogy most jött a golfpályáról, mert az annyira trendi és menő” –írja egyik kritikus szemléletű hölgyolvasónk

A legvalószínűbbnek tehát a napsugárzás elleni védelemmel kombinált szubkulturális jelzés magyarázat tűnik. Ami egyébként Amerikából jön, a preppie-k titkos jele volt és az manapság is. Bővebben erről külföldiül itt, magyarul pedig itt. És aki a felhajtott gallér fejlődéstörténetére kíváncsi, az menjen ide.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.12 15:50:49kisziklassz

  Reméltem,hogy végre túl tudjátok tenni magatokat a felhajtott galléron...felesleges volt.

 • 2007.09.12 15:51:52kisziklassz

  ja és a képen egy magas nyakú pulóveres pasi van,nem felhajtott gallérú!

 • 2007.09.12 16:16:20feng zsuzsi

  sztem fel van hajtva. ha meg mégsem, az sem baj. a kép csupán illusztráció :)

 • 2007.09.12 16:56:28kisziklassz

  hm..jó!nem kötekedni akartam:)

 • 2007.09.12 17:17:53fashion victim

  Inkabb a felhajtott Lacoste, mint az igenytelenseg.

 • 2007.09.12 19:50:13cyberina

  miért lenne baj a felhajtott gallérral? én is szoktam, vagy csajoknak lehet?

 • 2007.09.12 20:01:11dark

  Nekem is van hasonló pulóverem mint a képen látható úriembernek és ennek a fajtának nem lehet lehajtani a gallérját mert elég hamar visszaáll ráadásul lehajtva még idiótábban néz ki mint felhajtva.

 • 2007.09.13 07:43:13szaffie

  Nekem bejön a felhajtott gallér, a párom is így hordja néha a pólóit. Kövezzetek meg, de szerintem sikkes és vagány, nem olyan "jókisfiús", mint a lehajtott. Egyetértek fv-mel, hogy inkább ez, mint az igénytelenség.

 • 2007.09.13 09:42:44BURBERRY ARMANI

  Inkább Paul and Sharkot hordanék vitorlázáshoz. Az egy ízléstelen állat, aki ehhez teniszmárkát vesz fel.

 • 2007.09.13 10:07:59feng zsuzsi

  emailes hozzászólást kaptunk leventétől még egy többletinfóval. íme:  "Egyvalamit kihagytál a számításból a felhajtott gallér ügyében, ez pedig Eric Cantona. Ő egy francia focista, és ő mindig így viselte a mezét, mikor a Manchester Unitedben játszott. Igazi foci-ikon volt, divatot teremtett, őt utánozta mindenki. Lehet, hogy a gallér felhajtása valami nagyon amerikaias viselkedés Lacoste-tal, de én úgy tudom, hogy Cantona óta illik felhajtani a gallért, és ez menőséget, valamint bizonyos fokig agresszív viselkedést jelent (lásd: Cantona a szurkoló ellen)."

 • 2007.09.13 11:03:07Gabica

  Nekem kifejezetten tetszik a felhajtott gallér a férfiakon, DE az überciki, ha egyáltalán nem megy sem a stílusához, sem a személyiségéhez, ezáltal viselni sem tudja, csak látta valahol valakin.. Egyébként nekem a vagányság ugrik be a felhajtott gallérról-persze nem mindegy, hogy milyen környezetben hajta fel az illető -, de ha ezt egy olyan ember hordja,akinek nem kéne,akkor az erőltetett, és nevetséges!! Egyszóval ezt is, mint mindent a divatban, meg kell válogatni, hogy él-e vele az ember, mert attól, hogy xy-nak jól áll, neked nem biztos, hogy eröltetni kellene!!

 • 2008.03.08 15:40:50C.I.C.A.

  Nekem sincs vele semmi bajom, ha igenyesseggel parosul. De amikor a sracon a felhajtott galleru polo ugy nez ki, mintha a kutya szajabol huztak volna ki (nyilvanvaloan aznap reggel kapta le a szaritorol), nna hat az otvar randa.

 • 2010.04.05 17:02:21bad company

  nem mindegy,miért hajtja fel a gallérját valaki,neki úgy tetszik és kész,a nőknél pedig kifejezetten szexi

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta