OFFLINE

Osztalgikus retrószálló Berlinben

2007. augusztus 31., péntek 09:40

Amint azt a Velvet már évekkel ezelőtt jelentette, a német nyelvben külön szó van a DDR-es korszak utáni vágyódásra: ez a kelet és a nosztalgia szavak vegyítéséből keletkezett "Ostalgie". Ennek az analógiájára nevezték el a legretróbb berlini szállót H nélküli Ostelnek. Valami olyasmiről van itt szó, mint aminek a Menza éttermet szánták, csak ebben nem enni lehet, hanem lakni.

Az Ostbahnhof (ez is Ost!) közelében levő szálloda a "Pionierlager", azaz "úttörőtábor" fantázianevű szobáért (ez látható a képen) fejenként mindössze 9 eurót számít fel, és a lehető legdrágább verzió sem kerül többe, mint 38 euró, azaz ha az ember éppen Berlinben jár, és nem feltétlenül kap sírógörcsöt a trendi pszeudo-szocreál stílustól, akkor akár komolyan fontolóra is veheti, hogy ne itt szálljon-e meg véletlenül.

Mosolyogtatóan borzalmas vázák, nagymintás tapéta, az okkersárgának és a halvány(=libafos)zöldnek a leggyomorforgatóbb árnyalatai, talán még poloska is van a szobákban az autentikus élmény kedvéért. Ha a "Mások élete" Oscar-díjat kapott, akkor az Ostelnek vajon milyen elismerés jár?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta